MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μέλπω Αξιώτη – Η Μεταμόρφωση της Χρυσαλλίδας

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, ο Νίκος Χατζόπουλος και η Σοφία Σεϊρλή συνθέτουν έναν μονόλογο βασισμένο στα έργα της Μέλπως Αξιώτη, στο κτίριο Ε της Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Monopoli Team

Ανήκοντας στον ευρύτερο κύκλο της γενιάς του ’30, η Μέλπω Αξιώτη θεωρείται πρωτοπόρος του μοντερνισμού και του φεμινισμού στην Ελλάδα, με ταλέντο που ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της χώρας.

Η σύνθεση κειμένων με τίτλο Μέλπω Αξιώτη – Η μεταμόρφωση της χρυσαλλίδας βασίζεται κατά κύριο λόγο στα δύο εμβληματικά πεζά της, τις Δύσκολες νύχτες και την Κάδμω, και συνιστά έναν πολυφωνικό μονόλογο όπου μυθοπλασία και αυτοβιογραφία μπλέκονται για να δημιουργήσουν μια σκηνική περσόνα που δίνει μάχη να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της γλώσσας και της Ελλάδας ενάντια στην απειλή της λήθης και της εξορίας.

Η σύνθεση των κειμένων της παράστασης βασίστηκε στα εξής βιβλία: «Διαδρομές της Μέλπως Αξιώτη», Άννα Ματθαίου, Πόπη Πολέμη, εκδ. Θεμέλιο / «Δύσκολες Νύχτες», «Κάδμω», «Το Σπίτι μου», «Ποιήματα», Μέλπως Αξιώτη, εκδ. Κέδρος / «Γράμματα στη Μέλπω», Παναγιώτη Κουσαθανά, εκδ. Η Μυκονιάτικη

Μετά τη δεύτερη παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την ομάδα, τους συμμετέχοντες στο πάνελ και το κοινό. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Δύο Φύλων.

 

Σύνθεση κειμένων: Νίκος Χατζόπουλος, Σοφία Σεϊρλή

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη

Βίντεο: Χρήστος Δήμας

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

 

Η παράσταση είναι παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Διάρκεια: 1 ώρα 15 λεπτά περίπου
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 10€
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: βασισμένο στα έργα της Μέλπως Αξιώτη
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος


Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b