MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Τόσκα» live από τη Βαλένθια στο Μέγαρο!

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, ο ολάνθιστος κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους της όπερας, για να απολαύσουν το αριστούργημα του Τζιάκομο Πουτσίνι σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Βαλένθια.

Monopoli Team

Από το μοναδικό Μέγαρο των Τεχνών “Βασίλισσα Σοφία” (Palau de les Arts – Reina Sofia) της Βαλένθια θα παρουσιαστεί -μέσα από γιγαντοοθόνη- σε απευθείας μετάδοση η “Τόσκα” με μια εξαιρετική διανομή, με κορυφαίο τον διάσημο βαρύτονο Μπρυν Τέρφελ και τον αρχιμουσικό Ζούμπιν Μέτα στο πόντιουμ.

 

Με την εκδήλωση αυτή, εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου της Αθήνας με το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο σχετικού πρωτοκόλλου που περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες συνέργειες και το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Προάγγελος της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Αθηνών  -που θα γιορταστεί και στους κήπους του Μεγάρου, την Τρίτη 21 Ιουνίου- η “ζωντανή” μετάδοση από τη Βαλένθια, είναι αποτέλεσμα της μόνιμης συνεργασίας του Viva Europa με το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που διοργανώνεται πανελλαδικά από τη μη-κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. Μουσικές Εκδηλώσεις.

 

Στην “Τόσκα”, την καινούρια παραγωγή του Μεγάρου Τεχνών της Βαλένθια, τη μουσική διεύθυνση έχει ο Ζούμπιν Μέτα, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζαν Λουί Γκρεντά (Jean-Louis Grinda) διευθυντής από το 2007 της όπερας του Μόντε Κάρλο, τα σκηνικά η Ιζαμπέλ Παρτιό-Πιερί (Isabelle Partiot-Pieri), τους φωτισμούς ο Ρομπέρτο Βεντούρι (Roberto Venturi) και τα κοστούμια ο Κριστιάν Γκασκ (Christian Gasc).

Την “Τόσκα” ερμηνεύει η Οκσάνα Ντίκα (Oksana Dyka), τον “Μάριο Καβαραντόσσι” ο σπουδαίος ισπανός τενόρος Χόρχε ντε Λεόν (Jorge de Leon) ενώ “βαρόνος Σκάρπια” είναι ο βαρύτονος Μπρυν Τέρφελ, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής σήμερα. Συμπράττουν η Orquestra de la Comunitat Valenciana και δύο χορωδίες (Cor de la Generalitat Valenciana και Escolania de la Mare de Deu dels Desemparats).

 

Με αγγλικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη

[iframe width=”425″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/q3G3wFH8XuQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b