MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών;

Στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιά ομάδα είναι καλή και ποιά όχι. Την μεγάλη ομάδα όμως την καταλαβαίνεις αμέσως!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με τις πρώτες πάσες που αρχίζει να μοιράζει η Μπαρτσελόνα, βλέπει και ο πιο αδαής ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών, με μερικούς από τους πιο εκπληκτικούς μαέστρους και σολίστες της μπάλας. Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Ντάνι Άλβες έδωσαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το Σάββατο μία εκπληκτική παράσταση, περιορίζοντας τη μεγάλη Γιουνάιτεντ σε δεύτερο ρόλο. Ή μάλλον σε ρόλο θεατή. Οι Άγγλοι, μαζί με τους θεατές του παιχνιδιού, παρακολουθούσαν απλά το εκπληκτικό passing game της Μπαρτσελόνα.

Το μεγάλο πάντως ερώτημα των ποδοσφαιρόφιλων παραμένει. Είναι αυτή η Μπαρτσελόνα η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών;Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη και ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα απέφυγε να πάρει θέση. Είπε ότι είναι δύσκολο να συγκρίνει την ομάδα του με άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Μίλαν του Σάκι, η Ρεάλ του Πούσκας και του Ντι Στέφανο, η Εθνική Βραζιλίας του Πελέ, ο Άγιαξ του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου του Κρόιφ. Γεγονός πάντως είναι ότι τα τελευταία 15-20 χρόνια μία ομάδα που να παρουσιάζει αυτήν την πλήρη κυριαρχία στο γήπεδο και τόσο ισορροπημένη δύναμη σε επίθεση και άμυνα, δεν έχει εμφανισθεί. Συν το ότι αυτή η Μπάρτσα έχει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και διάδοχο του Μαραντόνα, το Λιονέλ Μέσι. Ο οποίος σε αθλητικά προσόντα υπερέχει ξεκάθαρα του προηγούμενου αυτοκράτορα του αργεντίνικού ποδοσφαίρου!

Από εδώ και πέρα, το αν αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να μας προσφέρει αυτές τις απίστευτες εκλάμψεις ποδοσφαιρικής μαγείας, μένει να το δούμε. Με τη θέση του αρχιτέκτονα Γκουαρντιόλα να μένει επισφαλής, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει και του χρόνου, αλλά ίσως και τη φυσιολογική κόπωση κάποιων παιχτών, που έχουν κατακτήσει και Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ και ισπανικά πρωταθλήματα, τον ανταγωνισμό από το μεγάλο αντίπαλο, την Ρεάλ του Μουρίνιο…

Ωστόσο, ήδη αυτά που μας πρόσφεραν ως θέαμα ήταν τόσα πολλά και τόσο μεγαλειώδη, που έχουν χορτάσει την ψυχή μας για χρόνια! Άντε μετά να κάτσεις να ξαναδείς ελληνικό πρωτάθλημα μετά από αυτό το υπερθέαμα του Σαββάτου!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b