MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το «Μικρό Μυστικό της Ζωής» της Γεωργίας Βεληβασάκη

Η δισκογραφική εταιρία PΟLYTROPON και το METROPOLIS Live Stage μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου/cd «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» της Γεωργίας Βεληβασάκη σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Monopoli Team

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Στέλλα Βλαχογιάννη – δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός

Αντώνης Μποσκοΐτης – σκηνοθέτης, δημοσιογράφος

Δημήτρης Ψυχογιός – καθηγητής Πανεπιστημίου

Γιώργος Τσάμπρας – δημοσιογράφος

“Το Μικρό Μυστικό της Ζωής” είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά και μεγάλους που αναφέρεται στην σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Μια ιστορία ειπωμένη με στοχαστική διάθεση και έντονο οικολογικό προβληματισμό. Ο παραμυθένιος λόγος της Γεωργίας Βεληβασάκη, πλάθοντας με ευαισθησία και χιούμορ λέξεις και εικόνες άλλοτε φανταστικές και άλλοτε ρεαλιστικές, περιγράφει την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου να εκμεταλλευτεί και να υποτάξει τη Φύση, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έτσι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή. Το μόνο που ίσως μπορέσει να τον σώσει είναι να βρει το Μικρό Μυστικό της Ζωής.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση του παραμυθιού με τη Γεωργία Βεληβασάκη & Gaia+, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται video wall το οποίο λειτουργεί διαδραστικά με την αφήγηση, τα τραγούδια και τα δρώμενα επί σκηνής.

 

Παίζουν:

Γεωργία Βεληβασάκη – αφήγηση/τραγούδι/Σελήνη

Κώστας Αθυρίδης – Άνθρωπος

Αναστάσης Χαμηλάκης – πλήκτρα/Bουνά

Άρης Ζαρακάς – κιθάρα/Ήλιος

Λευτέρης Ανδριώτης – κρητική λύρα/Αστραπόβροντα

Έλσα Παπέλη – τσέλο/Αστέρια

Γιώργος Κωστόπουλος – κοντραμπάσο/Βουνά

Ανδρέας Ανδρικόπουλος – τύμπανα/Αστραπόβροντα

Μικαέλα Παπαχρυσάνθου – φωνητικά

και η μικρή Ειρήνη Πιπινέλλη – Ευχή

 

Έγραψαν για το παραμύθι:

 

«Όπως το άπειρο χωράει στο γλυκό παραμύθι της Γεωργίας, έτσι όλα μπορούν να χωρέσουν στην καρδιά και στο νου των παιδιών, ακόμα και το τρομερό “μυστικό της ζωής”. Τους το προσφέρει το βιβλίο της με αγάπη και τέχνη, με τη μελωδία και την αρμονία του στίχου, της μουσικής και της τραγουδιστής φωνής.»

Δημήτρης Κ. Ψυχογιός, Καθηγητής Πανεπιστημίου


«Η ευφάνταστη μουσική και οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Κώστα Αθυρίδη παραπέμπουν σε musical, σκόπιμα αποφεύγοντας τη στερεότυπη άποψη περί του τι είναι παιδικό τραγούδι. Αντίθετα, αποτελούν μια γνωριμία με τα διαφορετικά ηχοχρώματα των μουσικών ειδών που τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν. Έτσι, η ροκ μπαλάντα, η funk, η soul, αλλά και στοιχεία της ηλεκτρονικής κα της κλασικής μουσικής βρίσκουν θέση πίσω από τη γλαφυρή αφήγηση της Γεωργίας Βεληβασάκη και στις φωνές των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του παραμυθιού»

Λένα Πλάτωνος, συνθέτης / Αντώνης Μποσκοΐτης, δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη

 

METROPOLIS Live Stage: Πανεπιστημίου 54, Αθήνα. Τηλ.: 2103808549

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b