MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο Αμερικάνος στο Θέατρο Βράχων

Η δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επισκέπτεται το Θέατρο Βράχων στις 24 Ιουλίου και το Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, στις 29 του ίδιου μήνα.

Monopoli Team

Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον», τιμώντας την επέτειο 100 ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μετά τον τρίτο χρόνο επιτυχίας της παράστασης “Ο Αμερικάνος“, που τον χειμώνα παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, δίνει το “παρών” σε δύο φεστιβάλ της Αττικής, του Βύρωνα και της Ελευσίνας.

Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος, ο ωραίος και καλοφορεμένος άντρας που περιπλανάται παραμονή Χριστουγέννων στην αποβάθρα του λιμανιού; Μοιάζει με ξένο, φαίνεται Αμερικάνος. Γιατί τριγυρνά νυχτιάτικα στα σοκάκια της μικρής συνοικίας μας; Γιατί στέκεται και περιμένει στη μέση του δρόμου και γιατί κοιτάζει «επιμόνως» και «επί μακρόν» το μισόκλειστο παράθυρο της Μιχάλαινας; Και πάνω από όλα γιατί «έχει ξουραφισμένο το μουστάκι και τα γένια»;

Η παράσταση υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».
Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και «μετατοπίζεται» σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται με τη βοήθεια της ζωντανής μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.

Μουσικός επί σκηνής: Τάνια Γιαννούλη

Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης

Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Σκηνική Επιμέλεια: Λίνα Μότσιου

Διεύθυνση Παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κερεστεντζής

Βοηθός Σκηνογράφου: Χρήστος Λάσκαρης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος


Παίζουν: Θανάσης Σαράντος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b