MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Άννα Καρένινα

Την ερωτική τραγωδία του Τολστόι «Άννα Καρένινα» παρουσιάζει το μπαλέτο Boris Eifman της Αγίας Πετρούπολης υπό τους ήχους του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στις 17, 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

Χορογραφώντας τη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ο «Ρώσος Μπεζάρ» Boris Eifman καταφέρνει να συνδυάσει με θαυμαστό τρόπο το έντονο συναίσθημα του σύγχρονου χορού με την αυστηρή φόρμα του κλασικού μπαλέτου.

 

Το σύνολο αποτελείται από 60 περίπου χορευτές, και έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη. Πέρα από την πολύ σημαντική δραστηριότητα που έχει στη Ρωσία, το Μπαλέτο εμφανίζεται συχνά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 

Κατά τη φιλοξενία του στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, την ηρωίδα του ομώνυμου έργου θα ενσαρκώσουν εναλλάξ οι χορεύτριες Nina Zmievets και Anastasia Sitnikova. Ο Oleg Gabyshev και ο Sergey Volobuev θα ερμηνεύσουν τον Βρόνσκι, ενώ Καρένιν θα είναι ο Oleg Markov και ο Dmitry Fisher.

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος των Μπαλέτων Boris Eifman της Αγίας Πετρούπολης, άρχισε την καριέρα του στο Ωδείο του Λένινκγραντ το 1966, κινώντας αμέσως το ζωηρό ενδιαφέρον των κριτικών με το πρώτο του χορόδραμα Ίκαρος. Την ίδια χρονιά διορίστηκε επίσημος χορογράφος της Ακαδημίας Βαγκάνοβα και της Σχολής των Μπαλέτων Κίροφ. Το 1977 ίδρυσε το δικό του σύνολο, αντιδρώντας στον αυστηρό ακαδημαϊσμό της ρωσικής χορευτικής παράδοσης. Εκφράζοντας ελεύθερα τις δικές του καλλιτεχνικές τάσεις ο Άιφμαν ανέπτυξε ένα εντελώς προσωπικό ύφος, με πρωτοποριακές μορφές έκφρασης.

 

Χορογραφία: Μπόρις Άιφμαν
Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Ειδικά εφέ: Λεονίντ Ερέμιν
Σκηνικά: Ζινόβι Μαργκολίν
Κοστούμια: Βαχεσλάβ Οκούνεφ
Φωτισμοί: Γκλεμπ Φιλστίνσκι

 

Εισιτήρια- Πληροφορίες:

Εκδοτήρια:

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ. 210 7282333
Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ. 210 7282367

Αγορά εισιτηρίων online: www.megaron.gr

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b