MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Eyes in the Colors of the Rain

Η ομάδα RootlessRoot συγκινεί και συνεπαίρνει με όχημα το ανθρώπινο σώμα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών από τις 11 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Οι βραβευμένοι στο Fringe Festival του Εδιμβούργου RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček) μετά από επιτυχημένες παραστάσεις σε Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Αγγλία, Τσεχία, Αυστρία, Γερμανία, συμμετοχή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ χορού και διθυραμβικές κριτικές, εισέρχονται σε έναν νέο κύκλο δημιουργίας, όπου το σώμα δημιουργεί μια νέα συναισθηματική πραγματικότητα στη σκηνή.

Στη νέα τους παράσταση, που παρουσιάζεται στη Στέγη σε παγκόσμια πρώτη στην Αθήνα, οι RootlessRoot καταθέτουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την ανικανότητά μας να καταλάβουμε το προσωρινό της ύπαρξής μας.

Η δουλειά τους δεν περιορίζεται στη σκηνική δράση. Αναζητώντας δραματουργικό υπόβαθρο σε κάθε νέα τους δημιουργία, αυτή τη φορά με τη συμβολή της δραματουργού Χίλντεγκαρντ Ντε Βάυστ, καταπιάνονται με την κρίση ταυτότητας μιας κοινωνίας που επιθυμεί να μείνει αναλλοίωτη, αλλά τα όρια ασφαλείας της έχουν αλλάξει. Πώς μπορεί ο άνθρωπος να ξεφύγει από την (αυτο)καταστροφική δίνη της σκέψης και να ξαναγίνει κύριος του εαυτού του;
Με αφορμή αυτή την ιδεολογική τοποθέτηση, οι δημιουργοί επιστρέφουν στην ανθρώπινη διάσταση των πραγμάτων και αφουγκράζονται το σώμα προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους «σε μια στιγμή βαθύτερου αντικατοπτρισμού της πραγματικότητας». Έτσι, παρότι η επικινδυνότητα και η υψηλής τάσης κίνηση παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της δουλειάς της ομάδας RootlessRoot, μια νέα ποιητικότερη πνοή διαπερνά το έργο τους δημιουργώντας τα ημιτόνια για τις εναλλαγές ύφους στη ροή της παράστασης.

Τη σκηνή μοιράζεται μαζί τους για πρώτη φορά ο ηθοποιός Γιώργος Φριντζήλας.

Σύλληψη και Χορογραφία: Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček
Δραματουργός: Hildegard De Vuyst
Σκηνικά: RootlessRoot, Βασίλης Μαντζούκης
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σχεδιασμός φωτισμών: Jukka Huitila
Βοηθός σκηνογράφου: Ηλιάνα Σκουλάκη

Οι παραστάσεις συνοδεύονται από 2 παράλληλες δράσεις: Μία συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης (16/2) και ένα τριήμερο εργαστήριο από την Hildegard De Vuyst, δραματουργό της ομάδας RootlessRoot (11, 12, 13/2, 11:00-16:00, Αίθουσα χορού (4ος όροφος)

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 9005800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:

www.sgt.gr

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
Βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ & NEWSSTAND – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
Public

Παπασωτηρίου

μηχανήματα EasyPay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

[iframe title=”YouTube video player” width=”540″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/tHsDsz7S6o4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček
Σκηνοθεσία: Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček


Παίζουν: Λίντα Καπετανέα, Jozef Fruček, Γιώργος Φριντζήλας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b