MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ψυχώ/σεις

O θεατρικός οργανισμός OldStage παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 την παράσταση «Ψυχώ/σεις», σε κείμενο Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη για 30 μόνο παραστάσεις.

Monopoli Team

Η κλασσική ιστορία «Ψυχώ» του Robert Bloch, γνωστότερη από την κινηματογραφική μεταφορά της από τον Alfred Hitchcock, η οποία κλείνει φέτος 50 χρόνια από την προβολή της, έγινε η έμπνευση για το έργο «Ψυχώ/σεις» μέσα από μια ψυχαναλυτική ανάγνωση.

 

Η παράσταση παρακολουθεί επί της ουσίας μέσα από το μυαλό του ίδιου του πρωταγωνιστή της, ενός παράξενου «μεσήλικου παιδιού». Ολόκληρος ο θεατρικός χωροχρόνος μεταμορφώνεται συνεχώς, μέσα από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα και την ερμηνεία του πάνω στα γεγονότα. Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με υπερρεαλιστικές εικόνες του ασυνειδήτου, σε μία ανατρεπτική θεατρική κατάδυση.

 

Το έργο:

Καλιφόρνια, δεκαετία του 1950. Σε ένα ξεχασμένο μοτέλ, το οποίο διευθύνει ο μεσήλικας Νόρμαν Μπέιτς με τη μητέρα του, μία σειρά φόνων λαμβάνει χώρα. Με αφορμή τη διαλεύκανση του μυστηρίου και, μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα, ο Bloch καταφέρνει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτήρων του, εικονοποιώντας, μέσα από το περιβάλλον και τους χώρους που κινούνται, τις βασικότερες από τις Φροϋδικές θεωρίες (Οιδιπόδειο, Εγώ/Υπερεγώ/Εκείνο…).

 

Επιμέλεια φωτισμών: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη

Πρωτότυπη μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

Κινησιολογική επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα

Βοηθός σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης

Φωτογραφίες: Κωστής Ζάγκας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης


Παίζουν: Χάρης Ασημακόπουλος, Βέρα Λάρδη, Αντώνης Κρόμπας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνα Χαρατσάρη, Σοφία Ρουπάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b