MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκθέσεις-Δράσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει από 3 έως 12 Δεκεμβρίου μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις βιβλίων, προβολή video, έκθεση αφίσας και ημερίδα.Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι:

Monopoli Team

Το έργο της Αικατερίνης Γεγησιάν “Diego Garcia” (3-12 Δεκεμβρίου 2010). Πρόκειται για ένα εικαστικό ντοκιμαντέρ που διερευνά την απέλαση των κατοίκων των Νησιών Chagos από την Βρετανική Κυβέρνηση, στο Μαυρίκιο. Αποσπάσματα και καταθέσεις των κατοίκων, θα περιλαμβάνονται στην προβολή. Το “Diego Garcia”, αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στις γεωγραφικές μεταβολές και τον τρόπο που ο άνθρωπος ζει στον σύγχρονο “παγκοσμοποιημένο” κόσμο.

Παρουσίαση του βιβλίου της Πηνελόπης Χατζηδημητρίου «Θεόδωρος Τερζόπουλος: Από το Προσωπικό στο Παγκόσμιο» (Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ.). Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να συνεισφέρει τόσο στο σύγχρονο εγχώριο όσο και στο διεθνή διάλογο της θεωρίας και της πράξης του θεάτρου, παρουσιάζοντας την περίπτωση ενός Έλληνα σκηνοθέτη που ξεκινώντας από ένα μικρό χωριό της Πιερίας «αγωνίζεται» στη παγκόσμια αρένα. Εντοπίσει τις βασικές ύλες που διαμορφώνουν τον αμετάβλητο πυρήνα της θεατρικής του πράξης και παρακολουθεί τα ιδεολογικά, αισθητικά και θεατρικά ρεύματα που διατρέχουν και υπο-κινούν τη θεατρική του πρακτική.

Ομιλητές: Κατερίνα Κοσκινά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Σάββας Πατσαλίδης, Καθηγητής Θεατρολογίας Α.Π.Θ,

Ελισάβετ Σακελλαρίδου, Καθηγήτρια Θεατρολογίας Α.Π.Θ, Δηώ Καγγελάρη, Θεατρολόγος.

Επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Τρίκα για τον Θεόδωρο Τερζόπουλο «Θεάτρου Εγκώμιον» (παραγωγή ΕΡΤ 2009-2010).


Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009

Παρουσίαση βιβλίου, έκθεση αφίσας, ημερίδα (8-12 Δεκεμβρίου 2010)

Η παρουσίαση της έκδοσης “Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009, μια ανθολογία” (Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου ώρα 19:30) αποτελεί μια χαρτογράφηση της έντυπης γραφιστικής των τελευταίων τριών δεκαετιών στη Θεσσαλονίκη.

Οι δουλειές παρουσιάζονται οργανωμένες ανά δεκαετία, με στόχο να αναδειχθούν τόσο οι εκάστοτε επιρροές (εικαστικές, μορφολογικές, σημειολογικές), όσο και οι αισθητικές τάσεις και τα ρεύματα κάθε εποχής (συμβολισμοί, χρωματισμοί, τυπογραφία, κ.λπ.) όπως αποτυπώνονται και διαμορφώνονται μέσα από το σχεδιασμό αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Eπιμελητής της έκδοσης είναι ο τυπογράφος/σχεδιαστής, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, κ. Άγγελος Μπάκας.

 

Η έκθεση αφισών δημιουργών της πόλης, την οποία συνεπιμελούνται η Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, κα Συραγώ Τσιάρα και το δημιουργικό γραφείο Red Creative, θα εγκαινιαστεί την ημέρα της παρουσίασης της έκδοσης (Διάρκεια: 8-12 Δεκεμβρίου 2010, ώρες: 11:00-19:00)

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, ώρες: 11:00-15:00.

Ομιλητές:

Κλήμης Μαστορίδης, Dr. Τυπογραφίας & Γραφικής Επικοινωνίας

Eκπαίδευση: ο μονόδρομος προς την γραφική καλλιέπεια

Άγγελος Μπάκας, Τυπογράφος/σχεδιαστής, συγγραφέας και εκπαιδευτικός

Η εμπειρία της έκδοσης του βιβλίου Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009

Μανόλης Σαββίδης, Εκδότης

Οι γραφικές τέχνες ως εφαρμοσμένη ψυχοθεραπεία

 

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τ: 2310546683 & 2310593270

www.cact.gr

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b