MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Αίμα Κακό

Την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου ξεκινά ο νέος κύκλος της παράστασης «Αίμα Κακό» από το βιβλίο «Μια εποχή στην Κόλαση» του Rimbaud, σε σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου και ερμηνεία Άρη Ρέτσου, στο θέατρο Σφενδόνη.

Monopoli Team

Ο Rimbaud το 1872 και σε ηλικία 19 ετών γράφει το «Une Saison en Enfer» – «Μία Εποχή στην Κόλαση». Από αυτό, το κεφάλαιο «Αίμα Κακό» αντανακλά εκτός από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και την αντιδρασή του στις κοινωνικές συνθήκες της εποχής του.

Μέσα σε μία φάρσα, ο ίδιος ο Rimbaud στήνει, ως πρωταγωνιστής, ένα θεατρικό χώρο από τον οποίο προσπαθεί δαιμονιωδώς να αποδράσει. Υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη άνθρωποι που τον θυμούνται χλευαστικό, ημιάγριο, με μια όψη ελευθερίας που σέρνεται από ένα σακίδιο. Στη διαδικασία αυτή, η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα χάνουν τα όριά τους.

Ένας άνεργος ηθοποιός, ένας ακαθορίστου ηλικίας και εποχής γελωτοποιός που βρίσκεται τυχαία επί σκηνής σε κάποιο ερειπωμένο θέατρο, το διασκεδάζει κατά βούληση ανιχνεύοντας άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, τα «υψηλά» νοήματα της ποίησης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Επεξεργασία κειμένου, Μουσική Σύνθεση, Σκηνικά, Κοστούμια, Φωτισμοί: Άρης Ρέτσος
Sound Designer: Σπύρος Αραβοσιτάς

Κρατήσεις: τηλ. ταμείου 210-9246692 και στο 6944623418

Το έργο παρατείνεται έως 24 Φεβρουαρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Rimbaud
Σκηνοθεσία: Άρης Ρέτσος


Παίζουν: Άρης Ρέτσος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b