MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Κασσάνδρα

Η -άγνωστη σε πολλούς- καντάτα του Ιταλού συνθέτη του ιταλικού μπαρόκ Μπενεντέτο Μαρτσέλλο παρουσιάζεται στο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Η παράσταση (σε κείμενο του Αντόνιο Κόντι, βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Λυκόφρονα) ανεβαίνει από την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων», σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ και σε συνεργασία με το σύνολο πρώιμης και μπαρόκ μουσικής Latinitas Nostra και τη θεατρική ομάδα vasistas.

Η καντάτα (πολύ δημοφιλής, κατά τα φαινόμενα, στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην σύγχρονη εποχή.

 

Η παράσταση επιχειρεί να συνενώσει την ιστορικά ενημερωμένη μουσική ερμηνεία της μπαρόκ μουσικής με τις σύγχρονες τεχνικές του devised theatre και τη νεώτερη τεχνολογία ήχου και βίντεο, και τρεις φορείς (vasistas, Latinitas Nostra, Φόρμιγξ) κάτω από τη στέγη μίας επιχορήγησης του ΥΠ.ΠΟ.Τ. (εκείνη των «Οπερών των ζητιάνων»).

 

Τον απαιτητικό ομώνυμο ρόλο τραγουδά η μεσόφωνος Ιωάννα Φόρτη.

 

Το σύνολο Latinitas Nostra διευθύνει ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός του διευθυντής, τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

Σκηνικό- Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος,

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βίντεο: Γιάννης Γαϊτανίδης

 

Τηλεφωνικές κρατήσεις στο τηλ. 6972598015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κείμενο του Αντόνιο Κόντι, βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Λυκόφρονα
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη


Παίζουν: Ιωάννα Φόρτη, Αριάν Λαμπέντ, Ναΐμα Καρμπαχάλ, Λεονάρδος Μπατής. Προηχογραφημένες ακούγονται οι φωνές των Τάση Χριστογιαννόπουλου, Θεοδώρας Μπάκα και Νίκου Σπανού

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b