MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Το Αστρο της Ημέρας» στο Πλανητάριο

Μία ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Αστρο της Ημέρας» ξεκινάει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 6 Οκτωβρίου.   Από τον τεράστιο θόλο του πλανηταρίου το «Το Άστρο της Ημέρας» χαρίζει στο κοινό ένα νέο συναρπαστικό «ταξίδι» με προορισμό το πιο κοντινό μας άστρο: τον Ήλιο.  

Monopoli Team

Η νέα αυτή ψηφιακή παράσταση, παρακολουθεί τον Ήλιο από τη γέννησή του ως το θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια  και μας αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος δεν είναι μόνον το πλησιέστερο, αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο.

 

Όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία, επίσης, να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των αστρονόμων να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει και να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου κ.ά.

 

Tην ίδια περίοδο και για λίγες μόνο μέρες (από 5 έως 10 Οκτωβρίου), κάτω από τον παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, φιλοξενείται η έκθεση Αστροφωτογραφίας του Ιάπωνα φωτογράφου Takehiko Hashimoto με τίτλο «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ».

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 αστροφωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου, με φόντο αρχαία ελληνικά μνημεία και είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από το φωτογραφικό φακό, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τους Δελφούς ή τα παράλια της Μικράς Ασίας, κι όλα αυτά με φόντο τον υποβλητικό έναστρο νυκτερινό ουρανό.

 

Για το «Το Αστρο της Ημέρας» συνεργάστηκαν οι: Παναγιώτης Σιμόπουλος (Σενάριο-Σκηνοθεσία), Αναστάσιος Κ. Κατσάρης (Μουσική και και sound design), Χρήστος Σιμαρδάνης και Αφροδίτη Σημίτη (Ελληνική Αφήγηση), Τομ Αλεξόπουλος (Αγγλική Αφήγηση), Διονύσης Σιμόπουλος (Επιστημονική Επιμέλεια), Μάνος Κιτσώνας (Τεχνική Διεύθυνση) και Αλέξης Δεληβοριάς (Επιστημονικός Συνεργάτης).

Συμμετείχαν επίσης και οι Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (Ηλεκτρική Κιθάρα) και το γκρουπ Trip 2 Thyme στο τραγούδι των τίτλων «Make A Wish» (Δημήτρης Γιαννόπουλος και Βάσω Δημητρίου).

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο. Τηλ: 210 9469600

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b