MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρρεν

Το θέατρο Άνεσις ονομάζεται θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς προς τιμήν του σημαντικού δάσκαλου του ελληνικού θεάτρου, και ανοίγει τις πόρτες του στο θεατρικό κοινό με το αριστούργημα του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω.

Monopoli Team

Η παράσταση παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και για 40 μόνο παραστάσεις.

Το έργο αφορά τη σχέση ανάμεσα στην κα Γουόρρεν και την κόρη της, Βίβη. Δυο γυναίκες – δύο από τις πιο δυνατές προσωπικότητες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, που ερμηνεύουν η Αλεξάνδρα Λαδικού και η Βάσια Παναγοπούλου.

Η Βίβη, μια νέα γυναίκα απόφοιτη και αριστούχος του Πανεπιστημίου του Cambridge, ανακαλύπτει ότι η περιουσία της μητέρας της προέρχεται από το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Αρχικά οι δύο γυναίκες συμφιλιώνονται. Η σύγκρουση όμως, είναι αναπόφευκτη, όταν αποκαλύπτεται ότι η επιχείρηση παραμένει ακόμα σε λειτουργία, καθώς είναι πολύ επικερδής…

Στο δημοφιλές αυτό έργο, που γράφτηκε το 1893, ο Σω θέτει μεγάλα ζητήματα, όπως τα κοινωνικά ήθη των καιρών, τη θέση της γυναίκας της μέσης τάξης, τη διαφθορά του χρήματος σε κάθε κοινωνική μορφή, το δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση αλλά και την αμφισβήτηση σ΄ένα σύστημα αξιών που εκπορεύεται και καταλήγει πάντα στο χρήμα.

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου, Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνικά: Τίτη Κυριακίδου
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Στέφανος Κορκολής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς


Παίζουν: Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ρήγας Αξελός, Γιάννης Αϊβάζης, Δημήτρης Γιαννόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b