MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ημερολόγια μιας Θλιμμένης Βασίλισσας

H νέα παραγωγή του Goran Bregovic, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για ένα μονόλογο με τη συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του συνθέτη, ο οποίος έχει επιλέξει και τα κείμενα. Στον κεντρικό ρόλο της αφηγήτριας, θα απολαύσουμε την σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, Μαρία Ναυπλιώτου.

Monopoli Team

Την ορχήστρα, που αποτελείται από κρουστά, μπάσο, δύο τρομπέτες, σαξόφωνο και κουαρτέτο εγχόρδων, διευθύνει ο Goran Bregovic. Στα φωνητικά συμμετέχουν δύο βαρύτονοι, καθώς και δύο γυναίκες και έξι άνδρες χορωδοί-τραγουδιστές.

 

Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου στο Παρίσι, στο Festival St. Denis, μετά από σχετική παραγγελία στον συνθέτη Goran Bregovic, καταγράφει τον τρόπο που βιώνει μια γυναίκα τα δεινά του πολέμου, ανεξάρτητα από την εποχή στην οποία ζει και την κοινωνική της θέση.

 

Η δράση έχει οριστεί σε ένα δωμάτιο στο σερβικό τμήμα του Σεράγεβο, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου 1991-95. Η Dushanka (Μαρία Ναυπλιώτου), πλημμυρισμένη φόβο και απόγνωση, ανακαλύπτει, κρυμμένα μέσα στη Βίβλο, τα ημερολόγια της μητέρας της. Μιας δυστυχισμένης γυναίκας που επίσης έζησε σε μια δυστυχισμένη εποχή -και για να μην γράψει τη δική της ιστορία, επιλέγει να «μιλήσει» μέσα από ημερολόγια διάσημων γυναικών, από άλλους σκοτεινούς καιρούς, οι οποίες, όπως κι εκείνη, θα μπορούσαν να ήταν ευτυχείς σε έναν κόσμο που δεν θα είχε δημιουργηθεί από τους άνδρες, στα μέτρα τους.

 

Τα κείμενα, που έχουν την μορφή ημερολογίου, περιέχουν αποσπάσματα από έργα των Ivo Adric, Sidran, Pierre de Ronsard και William Shakespeare. Το έργο βασίζεται κυρίως στον νομπελίστα Βόσνιο συγγραφέα Ivo Adric, ο οποίος σε μια σειρά από επιστολές που έγραψε το 1945 προφήτευε τα δεινά που θα κατέστρεφαν τελικά τη χώρα του με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Οι επιστολές αυτές αποτελούν -στην ουσία- την ραχοκοκαλιά του συγκεκριμένου έργου.

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Public

www.ticketshop.gr

210-3362888

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Κλημεντίνες χωρίς κουκούτσι, της Νοεμής Βασιλειάδου στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Merde!: Η μουσική κωμωδία των Κουτλή – Μαγουλιώτη για 2η σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα χρόνια: Το βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Ανί Ερνό ζωντανεύει στη σκηνή της Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η χορτοφάγος: Η Daria Deflorian ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το μυθιστόρημα της Χαν Γκανγκ
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η Σοφία Καραγιάννη σκηνοθετεί στην Πειραιώς 260 ένα από τα πιο εμβληματικά κείμενα της Μεταπολίτευσης
ΘΕΑΤΡΟ
Χορικά Ύδατα: Η μουσικοθεατρική παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Εγώ, μια δούλα: Ο μονόλογος του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Ανδρομάχη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Μέρες ολόκληρες στα δέντρα, της Μαργκερίτ Ντυράς για 2η σεζόν στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ
Θεατρικά Νέα
Ιφιγένεια /Βορά: Ο μονόλογος σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
ζ-η-θ, ο ξένος σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού- Πρεμιέρα στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Δον Ζουάν, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία