MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το στιλ του gentleman σε 10 βήματα

Επιλογές-κλειδιά στο ντύσιμό σας για να αναβαθμίσετε το στιλ σας και να δείχνετε κομψός ακόμα και στις καθημερινές εμφανίσεις σας.

Monopoli Team

1) Mαντiλι σακακιού

Ωραία! Μπορεί να φορέσατε το καλοραμμένο σας blazer, την αγαπημένη σας γραβάτα και να ανακτήσατε την αυτοπεποίθησή σας, αλλά το ίδιο έκανε και ο διπλανός σας! Κάντε, λοιπόν, τη διαφορά φορώντας ένα μαντίλι σακακιού. Ανάλογα με το ντύσιμό σας, επιλέξτε ανάμεσα σε βαμβακερό, λινό ή μεταξωτό μαντίλι. Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως το μαντίλι και η γραβάτα δεν πρέπει ποτέ να είναι ασορτί. Αντίθετα, εντοπίστε κοινά σημεία στα δυο αξεσουάρ και ταιριάξτε τα.

 

2) «Λακκάκι» στη γραβάτα

Εάν φοράτε skinny γραβάτες, τότε απλώς κάντε τον κατάλληλο κόμπο. Εάν, όμως, η γραβάτα σας είναι πιο φαρδιά, τότε φροντίστε να είναι δεμένη σωστά, ώστε να σχηματίσει «λακκάκι». Πώς θα το κάνετε αυτό; Λίγο πριν σφίξετε τον κόμπο και ολοκληρώσετε το δέσιμό της, πιέστε το δάκτυλό σας στο ύφασμα, ακριβώς κάτω από τον κόμπο. Κρατήστε το σταθερό την ώρα που σφίγγετε τον κόμπο και αφήστε να σχηματιστεί το «λακκάκι» στο κέντρο της γραβάτας.

 

3) Το άρωμα που σας ταιριάζει
Μπορεί ο άνδρας του 21ου αιώνα να φορά μόνο ένα άρωμα; Ε λοιπόν, ναι! Όσο δύσκολη και αν είναι η επιλογή, βρείτε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Πειραματιστείτε δοκιμάζοντας δυο-τρία δείγματα αρωμάτων και παρατηρήστε την αντίδραση των γύρω σας. Μόλις κατασταλάξετε σε αυτό που σας ταιριάζει, εφαρμόστε το λελογισμένα στα σημεία παλμών!

 

4) Το κατάλληλο παλτό

Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα ιδιαίτερο παλτό και ξεχωρίστε! Προσοχή! Το παλτό πρέπει να είναι τριών τετάρτων και λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Επιπλέον, η γραμμή του πρέπει να είναι ίσια και να πέφτει στην ίδια ευθεία με τα πόδια. Ακόμη, φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος στους ώμους για να χωρέσει από μέσα το κοστούμι.

 

5) Παπούτσια: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Να κρατάτε πάντα καθαρά τα παπούτσια σας, είτε αυτά είναι δερμάτινα, μπότες ή με κορδόνια (το “dirty All-Star look είναι μόνο για έφηβους skaters). Με ένα ελάχιστα βρεγμένο πανί αφαιρέστε τη βρωμιά από τα παπούτσια και περάστε από πάνω τους μία κρέμα. Για τις λεπτομέρειες στη σόλα και στις γωνίες, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα νυχιών. Για να τα γυαλίσετε, βάλτε λίγο κερί παπουτσιών και τρίψτε με ένα πανί. Έπειτα, περάστε το κάθε παπούτσι με μία μαλακή βούρτσα, και μετά πάλι με ένα καθαρό, λεπτό πανί. Αφήστε το να στεγνώσει πριν τα φορέσετε.

 

6) Ανανεώστε τα τζην σας

Μπορεί να βρήκατε το ζευγάρι που σας ταιριάζει και σας κολακεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το φοράτε και κάθε μέρα. Αντί για ένα ή δύο τζην, φροντίστε να αποκτήσετε μια ευρεία γκάμα, με διαφορετικά κοψίματα και στυλ και συνδυάστε τα με σακάκι και γραβάτα. Ακόμη, εάν η δουλειά σας απαιτεί να πηγαίνετε σε επαγγελματικά ραντεβού, χωρίς το κοστούμι να είναι υποχρεωτικό, τότε φροντίστε το τζην σας να είναι αξιοπρεπές και κατάλληλο για κάθε περίσταση.

 

7) Εσώρουχα: Σοβαρευτείτε…!

Σε έναν casual κόσμο, όπου ο άνδρας επιτρέπεται να φορά τζην σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις, ας μην το παρακάνετε με καρδούλες, ελεφαντάκια και σούπερ ήρωες καθημερινά. Τα εσώρουχά σας ας είναι το κομμάτι που θα προσδίδει μια elegant νότα στον ιματισμό σας, ακόμα κι αν τα βλέπετε μόνο εσείς και οι εκάστοτε παρτενέρ σας.

 

8) Κουρευτείτε!

Τι πιο όμορφο για μία γυναίκα από το να βλέπει τον φίλο της ανανεωμένο και φρεσκοκουρεμένο; Μην περιμένετε, λοιπόν, να μακρύνει η φαβορίτα και να δημιουργηθεί ουρίτσα στον σβέρκο για να κουρευτείτε. Αν μπορείτε, επισκέπτεσθε τον κουρέα σας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να διατηρείτε το χτένισμά σας άψογο.

 

9) Ρολόι: Κλασική ομορφιά

Λένε πως οι άνδρες το πρώτο που κοιτούν σε έναν άλλον άνδρα, είναι το ρολόι του. Για να είστε πάντα στη μόδα, διαλέξτε ένα κλασικό ρολόι και “υποστηρίξτε” με αυτοπεποίθηση το στυλ του 21st century gentleman.

 

10) Ηats are back!

Ίσως έχετε παρατηρήσει πως η μόδα των καπέλων επέστρεψε και πως όλο και περισσότεροι άνδρες “τολμούν” να τα φορούν. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και εσείς κάτι τέτοιο; Πειραματιστείτε με ένα fedora, trilby, bowler ή porkpie και κάντε την κομψή ανατροπή σας!

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b