MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκτός των 200 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου το Καποδιστριακό

Δεν κατάφερε να διατηρήσει μία θέση ανάμεσα στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο βρέθηκε στην 286η θέση το 2010, από την 177η που βρισκόταν πέρυσι.

Monopoli Team

Σύμφωνα με τη λίστα των QS World University Rankings για το 2010, το πανεπιστήμιο του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο) κατακτά την πρώτη θέση, με το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ) και το πανεπιστήμιο του Yale (ΗΠΑ) να το ακολουθούν.

 

Τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας συμπληρώνουν το University College του Λονδίνου, το ΜΙΤ (ΗΠΑ), η Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο), το Imperial (Ηνωμένο Βασίλειο), το πανεπιστήμιο του Chicago (ΗΠΑ), το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της California (ΗΠΑ) και το Prinston (ΗΠΑ).

 

Συνολικά, στον κατάλογο των 200 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι ΗΠΑ διαθέτουν 53 πανεπιστήμια και πολυτεχνεία, το Ηνωμένο Βασίλειο 30, η Ολλανδία και η Γερμανία 12, η Ιαπωνία και ο Καναδάς 10, η Αυστραλία 8, η Ελβετία 7, η Κίνα 6, η Σουηδία, η Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα 5, το Βέλγιο 4, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Δανία και το Ισραήλ 3, η Ταιβάν, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Ισπανία 2, ενώ η Φινλανδία, η Νότιος Αφρική, η Ινδία, η Ρωσία, Αυστρία και η Ταϊλάνδη 1.

 

Η λίστα, εκτός από τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποκαλύπτει και τα 100 καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε τομείς όπως: τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες, φυσικές επιστήμες, επιστήμες υγείας και ιατρική, μηχανική και τεχνολογία, κοινωνικές επιστήμες και διοίκηση επιχειρήσεων.

 

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν τα QS World University Rankings® βασίζεται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

– Κατά 40% στο δείκτη ακαδημαϊκής φήμης
– Κατά 20% στην αναλογία φοιτητών διεθνώς
– Κατά 20% στις βιβλιογραφικές αναφορές ανά κλάδο
– Κατά 10% στο δείκτη υπόληψης εργοδοτών
– Κατά 5% στην αναλογία κλάδου διεθνώς

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.topuniversities.com.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b