MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανδρικές πασαρέλες: τι θα φορεθεί το φετινό χειμώνα

Οι κυρίαρχες τάσεις στο ανδρικό στυλ όπως παρουσιάστηκαν στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μποέμ & Artistic

Αν ιταλική μόδα είναι συνώνυμο του dress for business, τότε το Παρίσι παραμένει το κέντρο της μόδας για τους “καλλιτέχνες”.

 

Ο Paul Helbers  για τον οίκο Louis Vuitton  παρουσίασε πρόσφατα την αντρική συλλογή για το 2010 εμπνευσμένη απο το Βιεννέζικο καλλιτεχνικό κίνημα της Σετσεσιονισμoυ του  19oυ αιώνα. Υπό τους ήχους του βαλς μιξαρισμέου με μουσική τέκνο, οι δημιουργίες του Helbers, έδειξαν πόσο άξιος είναι στο να παντρεύει το κλασσικό στυλ με μια μοντέρνα διάσταση: kκλασσικές καμπαρτίνες σε double face νάιλον φοδραρισμένο με τουΐντ, δερμάτινες λεπτομέρειες σε αυστηρά σακάκια, και παντελόνια κομμένα στην εντέλεια, φορεμένα μέσα από δερμάτινες μπότες. Η χρωματική παλέτα ήταν βγαλμένη και αυτή από την βιεννέζικη αρχιτεκτονική με το μαύρο, γκρι και γήινες αποχρώσεις του καφέ και μπεζ. Δεν έλειψαν φυσικά οι τσάντες, σε λιτό μεν ύφος που δεν έχαναν όμως τίποτα απο την χαρακτηριστική πολυτέλεια του Vuitton.  Ο Helbers  τη χαρακτήρισε “bleisure,” ένα λογοπαίγνιο αναφερόμενος στη φιλοσοφία των Σετσεονιστων να ανακατεύουν  τον επαγγελματικό και leisure ρουχισμό τους.

 

Και παραμένοντας σε καλλιτεχνικό ύφος ο Stefano Pilati για τον οίκο Yves Saint Laurent συνεργάστηκε με τον γνωστό φωτογράφο Bruce Webber για την παραγωγή μια ταινίας μικρού μήκους  εμπνευσμένη από τις φωτογραφίες του Βunny Yeager και τη μουσική του Marvin Gaye με τίτλο  “Ain’t nothing like the real thing”. Τo αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερο ασπρόμαυρο φιλμ, που παράδοξα μας παρουσιάζει πολύ λίγη μόδα, αλλά που με την αφήγηση του ίδιου του Webber μοιράζεται τις σκέψεις του για τη ομορφιά που κρύβεται πίσω από τις γυμνό σώμα, υπενθυμίζοντας μας ειρωνικά ότι η μόδα δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά.

 


English Gentleman

 

Τα μοντέλα στην παρουσίαση του Dries Van Noten, κουβαλούσαν ο καθένας τη δική του μουσική, με τον ήχο να χάνεται μαζί τους ενώ προχωρούσαν. Μοντέρνα παρουσίαση όπως και τα ρούχα του Βέλγου σχεδιαστή, που έπαιξε με το στυλ του Άγγλου τζέντλεμαν, χρησιμοποιώντας κλασσικά υφάσματα όπως Harris τουίντ και Prince of Wales καρό. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι αντιθέσεις, με μανίκια σε καμπαρτίνες και σακάκια  σε διαφορετικά χρώματα και υφάσματα.

 

Η απόλυτη μα λιτή πολυτέλεια είναι κάτι που ο οίκος Hermès γνωρίζει καλά. Η Véronique Nichanian, σχεδιάστρια της αντρικής σειράς παρουσίασε μια “Εκλεπτυσμένα άνετη” κολεξιόν , όπως την χαρακτήρισε η ιδία  με μπλε, γκρι και καφέ κοστούμια σε κασμίρι και βελούδο, συνδυασμένα με  στενά παντελόνια. Σε πιο νεανικές γραμμές ήταν τα  jackets και parkas από suede και πολύτιμα δέρματα όπως και τα περίτεχνα πλεχτά με trompe l’oeil λεπτομέρειες. Για το φινάλε μάλλινα & μοχέρ κοστούμια  σε σκούρο μπλε  για μοντέρνους… και ανεπηρέαστους από την οικονομική κρίση businessmen.

 

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b