MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδικά προγράμματα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Για ακόμα μια χρονιά το Μακεδονικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης σχεδιάζει και υλοποιεί μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   Παράλληλα, στους ειδικά εξοπολισμένους χώρους του μουσείου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή διεξάγονται εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης για παιδιά ηλικίας 3.5-13 ετών.    

Monopoli Team

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διαρθρώνονται στα εξής επίπεδα:


Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» τα οποία φέτος λειτουργούν για 8η συνεχή χρονιά, απευθύνονται σε παιδιά 4-11 ετών. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα, παρακολουθούν ένα πλήρες μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, στόχοι του οποίου είναι να ψυχαγωγηθούν, να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να κοινωνικοποιηθούν δημιουργώντας τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά.

Το πρόγραμμα «Computer Art» αποτελεί επέκταση των εργαστηρίων «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και απευθύνεται σε παιδιά 11, 12 και 13 ετών. Το πρόγραμμα παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεχίσουν «να παίζουν, να μαθαίνουν και να δημιουργούν» χρησιμοποιώντας… ψηφιακά πλέον εργαλεία!

Από το Μάρτιο του 2009 το ΜΜΣΤ υλοποιεί το πρόγραμμα «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ… με τους γονείς μου!» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και υλοποιείται με τη συνοδεία και τη συμμετοχή του ενός γονέα.

 

Email επικοινωνίας με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων: [email protected]

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310240002, 2310281212. Πληροφορίες και στο www.mmca.org.gr

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b