MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής διάκριση για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Συνάντηση Σχολών Θεάτρου «Masterclass 2010» που οργανώνει κάθε χρόνο το ιστορικό Piccolo Θέατρο του Μιλάνου. Πρόκειται για μια δράση της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, στην οποία ανήκουν τόσο το Piccolo όσο και το Εθνικό Θέατρο.

Monopoli Team

Η συνάντηση νεαρών καλλιτεχνών του θεάτρου από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο και την Κίνα, ξεκίνησε από μια ιδέα του Luca Ronconi, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Piccolo για την συνύπαρξη σ΄ έναν χώρο και την ανταλλαγή μεταξύ νεαρών καλλιτεχνών του θεάτρου που έρχονται από διαφορετικές γλώσσες και συστήματα εκπαίδευσης.

Ο Βίκτωρ Αρδίττης, Υπεύθυνος Σπουδών της Σχολής και μέλος της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, επέλεξε μια από τις φετινές απολυτήριες παραστάσεις της Σχολής. Δέκα σπουδαστές από το 3ο έτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου παρουσίασαν στο Μιλάνο την παράσταση «Η Μεσόγειος συναντά τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», βασισμένη στις παράξενες πολιτικές ιστορίες του Lafcadio Hearn, σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

Η παράσταση δόθηκε δύο φορές, στις 16 και 17 Ιουνίου, στο Theatro-Studio του Piccolo στο Μιλάνο.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b