MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αναδρομική έκθεση του Γιάννη Π. Βαλαβανίδη στη Σύρο

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Ερμουπόλεια 2010, παρουσιάζεται αναδρομική έκθεση του Γιάννη Βαλαβανίδη, του σπουδαίου ζωγράφου και χαράκτη του κριτικού ρεαλισμού.   Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 30 Ιουνίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου.

Monopoli Team

Η γενιά των «νέων ρεαλιστών», μέλος της οποίας υπήρξε ο Γιάννης Βαλαβανίδης, ανανέωσε το εικαστικό τοπίο της δεκαετίας του ΄60, αναζητώντας να αποδεσμευτεί από την εμμονή πάνω στο μεταλόγο της ελληνικότητας, να ανανεώσει τη μορφή, χωρίς όμως, να οδηγηθεί στην αφαίρεση.

 

Ο Γιάννης Βαλαβανίδης, όχι μόνο τότε αλλά και τώρα, συνεχίζει να δηλώνει σκληρός ρεαλιστής. Ό,τι κι αν ζωγραφίζει, ανθρώπους, αντικείμενα ή χώρους, είναι αυτούσιο κομμάτι μιας απτής πραγματικότητας, έστω κι αν μερικές φορές η εικαστική επεξεργασία οδηγεί την εικόνα στις παρυφές της αφαίρεσης. Χαρακτηριστικά αυτής της ζωγραφικής αποτελούν: η εμμονή στο σχέδιο, η σχεδιαστική ακρίβεια, το λιτό χρώμα και η πειθαρχημένη διευθέτηση του χώρου στο επίπεδο του πίνακα.


Ημέρες- Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00. Δευτέρα πρωί κλειστά.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b