Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Γκίντον Κρέμερ στην Αθήνα για μια συναυλία με την ΚΟΑ
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΈνα πρόγραμμα από τον ώριμο Ρομαντισμό μέχρι τη μουσική του σήμερα, με σπουδαίους πρωταγωνιστές τον μοναδικό Γκίντον Κρέμερ, την Γκιέντρε Ντιρβαναουσκάιτε και την ΚΟΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ διεθνούς φήμης Λετονός βιολονίστας Γκίντον Κρέμερ, καλλιτέχνης με τεράστια γκάμα ρεπερτορίου και ιδιαίτερη ερμηνευτική δύναμη, έρχεται ξανά μετά από χρόνια στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 15 Μαΐου. Σε αυτήν τη συνάντηση, ο Κρέμερ ενώνει τις δυνάμεις του με τη Λιθουανή βιολοντσελίστρια Γκιέντρε Ντιρβαναουσκάιτε για να παρουσιάσουν το Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα του Φίλιπ Γκλας, με το έργο του οποίου έχει συνδεθεί το όνομα του Κρέμερ ως ερμηνευτή. Το πρόγραμμα θα ανοίξει με το Variation 21 για ορχήστρα της Ελληνίδας Κωνσταντίας Γουρζή, που γράφτηκε το 2022.
Μαέστρος της συναυλίας είναι ο Ντάνιελ Ράισκιν, αρχιμουσικός με διεθνή αναγνώριση, ο οποίος στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα διευθύνει την Έβδομη Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ. Ο συνθέτης είχε την ιδέα για μια σύνθεση που θα ενίσχυε το εθνικό φρόνημα των Τσέχων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας, όπου παρακολουθούσε συμπατριώτες του να καταφθάνουν για μια βραδιά υπέρ του αγώνα των Τσέχων για ανεξαρτησία.
Ένα πρόγραμμα από τον ώριμο Ρομαντισμό μέχρι τη μουσική τού σήμερα, με σπουδαίους πρωταγωνιστές.
Κωνσταντία Γούρζη (γεν. 1962)
Variation 21 για ορχήστρα (2022)
Φίλιπ Γκλας (γεν. 1937)
Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα (2010)
Αντονιν Ντβορσακ (1841 – 1904)
Συμφωνία αρ.7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το πεντάμορφο…τέρας: Μια νέα διαδραστική παράσταση για παιδιά από την Ομάδα ΒίΔα στο Θέατρο Σταθμός
- Υπάρχει καλό ελληνικό κρασί έως €15; Το Great Greek Wines 2027 θα δώσει την απάντηση
- Γουτού Γουπατού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την Παιδική-Εφηβική σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη
- Η Στιγμή του Έθνους: Μια ελληνική κοινωνική σάτιρα του Κώστα Κουτρούλη στο Θέατρο Κ4
- Ελεονόρα Μανόνα: Ένα “Κορίτσι Εσωστρεφές” στο Gazarte