Λαμπερή πασχαλινή συναυλία με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται την ΚΟΑ για μία βραδιά που ενώνει το θρησκευτικό συναίσθημα με την ανθρώπινη αγωνία απέναντι στο αναπόφευκτο.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου στις 20:30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την καθιερωμένη Πασχαλινή Συναυλία — μια βραδιά που ενώνει το θρησκευτικό συναίσθημα με την ανθρώπινη αγωνία απέναντι στο αναπόφευκτο, μέσα από δύο αριστουργήματα του 20ού και του 19ου αιώνα.
Μια μουσική πορεία από τη δέηση στη λύτρωση.
Ως «προοίμιο» λειτουργεί η περίφημη Ημιτελής Συμφωνία του Σούμπερτ — αειθαλές υπόδειγμα εκφραστικής λιτότητας, ατόφιας πνευματικότητας και μορφολογικής τελειότητας. Ακολουθεί η Sinfonia da Requiem του Μπέντζαμιν Μπρίττεν, έργο που συνδυάζει μοναδικά την προαιώνια αγωνία απέναντι στο θάνατο με εμπύρετα αντιπολεμικά μηνύματα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Te Deum του Άντον Μπρούκνερ, όπου ο βαθύς μεταφυσικός στοχασμός του δημιουργού γεννά μια επιβλητική και συνάμα σπαρακτικά συναισθηματική μουσική — ήχος που προκαλεί κατάνυξη και δέος, ανάλογα με αυτά που εγείρουν οι στιβαροί ευρωπαϊκοί καθεδρικοί ναοί.
Τέσσερις εκλεκτοί λυρικοί τραγουδιστές με λαμπρές διεθνείς σταδιοδρομίες (Σοφία Κυανίδου, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Mario Zeffiri, Πέτρος Μαγουλάς), δύο χορωδίες και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώνονται υπό τη μουσική διεύθυνση του φέρελπι αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Τερζάκη — στη δεύτερη σύμπραξή του με την Ορχήστρα μετά από ένα εντυπωσιακό περσινό ντεμπούτο.
Franz Schubert Συμφωνία αρ. 8, D.759, «Ημιτελής»
Benjamin Britten Sinfonia da Requiem, έργο 20
Anton Bruckner Te Deum, WAB 45
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα