MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αίθουσα Αναμονής, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση για 3η χρονιά στο Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής

Το συλλογικό έργο «Αίθουσα Αναμονής» σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Σ.Ο.Τ.Α. (Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής).

Monopoli Team

Η ιστορία

Τέσσερις γυναίκες συναντιούνται τυχαία σε μια αίθουσα αναμονής, σε έναν «μη-τόπο», έτοιμες να διαβούν το κατώφλι μιας μεταίχμιακής στιγμής. Η Αμέλια, η Φωτεινή, η Μαγδαληνή και η Χαρά, μέχρι τώρα άγνωστες μεταξύ τους, κυριεύονται από μια υποσυνείδητη ανάγκη για αλλαγή, απομακρύνονται από τα μοτίβα τους και, μέσα από χιούμορ και συγκίνηση, οδηγούνται σε μια επώδυνη διαδρομή αυτογνωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-2612.09.2018

Σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται, θυμώνουν και ξεσπούν, γελούν, χορεύουν και τραγουδούν. Ξυπνάνε το πολυσύνθετο και αντιφατικό ζήτημα της γυναικείας αφήγησης σήμερα, σε μια παράσταση αφιερωμένη στη μάνα.

Αίθουσα Αναμονής: για τρίτη χρονία στο Σ.Ο.Τ.Α

Για την παρουσίαση του έργου η σκηνοθέτις Δήμητρα Τάμπαση αναζητούσε μια πραγματική αίθουσα αναμονής. Έναν φυσικό χώρο που θα αφηγούνταν παλιές ιστορίες, ξεχασμένες στον χρόνο και θα λειτουργούσε ως το σκηνικό περιβάλλον της παράστασης.

Αίθουσα Αναμονής: για τρίτη χρονία στο Σ.Ο.Τ.Α

Ο χώρος βρέθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής (Σ.Ο.Τ.Α.), εκπροσωπώντας έναν από τους πιο ανδροκρατούμενους επαγγελματικούς κλάδους. Τα μέλη του σωματείου αγκάλιασαν την «Αίθουσα Αναμονής» και παραχώρησαν τον χώρο τους σε μια παράσταση για την γυναικεία εμπειρία, ενδυναμώνοντας τη θέση τους ότι «έχουμε όλοι πληγεί από τα στερεότυπα».

Ο χώρος

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα «στο κτίριο-φάντασμα» της οδού Οδυσσέως στο Μεταξουργείο όπου κάποτε στεγαζόταν το 63ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, μετά όμως την εγκατάλειψη της σχολικής χρήσης νοικιάστηκε σε μια οικογένεια για να μετατραπεί λίγο αργότερα σε τάφο τριών κοριτσιών και της μητέρας τους, όταν ένας παράφρονας γυναικοκτόνος και παιδοκτόνος έβαλε φωτιά και έκαψε την οικογένειά του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του, γιατί, όπως υποστήριζε, τον παράτησε. Σήμερα το κτίριο στέκεται σκοτεινό και μαυρισμένο για να μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με την πατριαρχία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τάμπαση

Σκηνικά: Ιάσονας Καμπάνης
Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
Φωτισμοί: Ιάσονας Καμπάνης

Παίζουν: Μαίρη Βούλγαρη, Ειρήνη Καράογλου, Ασημίνα Μουστακαλή, Μυρτώ Στράμπη

Διάρκεια: 75’
Τιμές Εισιτηρίων: Προτεινόμενη ελεύθερη συνεισφορά 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Οκτωβρίου 2025 έως 29 Μαρτίου 2026
Σενάριο: Μαίρη Βούλγαρη, Ειρήνη Καράογλου, Ελένη Μολφέτα, Μυρτώ Ναούμ, Μυρτώ Στράμπη, Δήμητρα Τάμπαση
Πληροφορίες: Προπώληση στο ticketsource.com
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketsource.com/aithousaanamonis25
Πληροφορίες Χώρου: Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής, Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο & Τηλ: 21 0522 1889
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής
Απο 13/10/2025 εως 29/03/2026
Οδυσσέως 8,
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Teen Talk About Bullying, από τον Μικρό Βορρά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
IN-Visible: Μια ψηφιακή συμμετοχική performance για την ενδοσυντροφική κακοποίηση
ΘΕΑΤΡΟ
Τέλος το θέατρο, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
ΘΕΑΤΡΟ
Όμορφες Σκέψεις: Η παράσταση της Ήρας Κατσούδα comedy συνεχίζεται στο θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Γιου γιαϊ γιάκο, της Μαρίσσας Φαρμάκη στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων: Η νέα παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Νεκροταφείο Αυτοκινήτων, του Φερνάντο Αρραμπάλ στο Φρένο
ΘΕΑΤΡΟ
Ήλιος με ξιφολόγχες στο ΚΘΒΕ
Θεατρικά Νέα
Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ: Η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Γλυπτοθήκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πολιορκία του Λένινγκραντ, του Χ.Σ. Σινιστέρα στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Αγαμέμνων – Ο κύκλος του αίματος: Η παράσταση της Ραφίκας Σαουίς από το La MaMa στο Θέατρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Επικίνδυνος οίκτος, του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος