MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου, του Εντουάρ Λουί στο ΠΛΥΦΑ

Το έργο του Εντουάρ Λουί, «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ με νέο κύκλο παραστάσεων.

Φωτογραφία: Anastasia Giannaki
Φωτογραφία: Anastasia Giannaki
Monopoli Team

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τη σεζόν 2022-2023, οπότε και παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη, το αιχμηρό έργο του Εντουάρ Λουί, «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου», η παραγωγή της Ορχήστρας των Μικρών Πραγμάτων σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ με νέο κύκλο παραστάσεων, από τις 15 Νοεμβρίου 2025 έως τις 25 Ιανουαρίου 2026.

Φωτογραφία: Anastasia Giannaki

«Μπαμπά, κοίτα, κοίτα, κοίτα!»

Το αυτοβιογραφικό «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» είναι το τρίτο βιβλίο του Εντουάρ Λουί, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 – στην Ελλάδα το 2020 από τις Εκδόσεις Αντίποδες – και αφηγείται την ιστορία της ζωής του πατέρα του μέσα από την οδυνηρή σχέση μαζί του, σε μια συνθήκη βίαιη και για τους δύο, καθώς «ο πατέρας στερείται τη δυνατότητα να αφηγηθεί την ίδια του τη ζωή και ο γιος θα ήθελε μια απάντηση που δεν θα λάβει ποτέ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-2612.09.2018

Εκτός, όμως, από μια προσωπική και συγκλονιστικά αληθινή εξομολόγηση, μέσα από την οποία ο συγγραφέας προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει, να κατανοήσει και τελικά να συγχωρέσει τον πατέρα του, το έργο είναι ένα αμείλικτο «κατηγορώ» σ’ αυτούς «που ξεφεύγουν από την ντροπή χάρη στη λήθη», στις κυβερνήσεις και την κυρίαρχη πολιτική που για τους έχοντες είναι «ζήτημα αισθητικής», ενώ για τους μη έχοντες «ζήτημα ζωής και θανάτου».
«Είμαστε αυτό που δεν κάναμε, επειδή ο κόσμος ή η κοινωνία μας εμπόδισαν.»

Φωτογραφία: Anastasia Giannaki

Δύο αεικίνητοι ηθοποιοί επί σκηνής, ο Γιώργος Κισσανδράκης και ο Διονύσης (Ντένης) Μακρής, ξεκινούν την ιστορία στο εδώ και τώρα, δανείζονται τη ματιά ανθρώπων που τη βίωσαν, μπαίνουν μέσα στα περιστατικά και προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις εικόνες, ταξιδεύοντας σε αναμνήσεις από όσα συνέβησαν, όσα δεν συνέβησαν και όσα θα μπορούσαν να συμβούν. Βουτώντας στις μνήμες, έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη αποδοχής, με τη σεξουαλικότητα και τη βία, με το ειδικό που γίνεται γενικό, με το προσωπικό που οδηγεί στο κοινωνικό και την πολιτική που μας αφορά προσωπικά – γιατί η ανάγκη για δικαιοσύνη και ισότητα στην κοινωνία είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

«[…] τίποτα δεν ήταν πια βίαιο, γιατί τη βία δεν την ονόμαζες βία, την ονόμαζες ζωή, δεν την ονόμαζες, ήταν εκεί, ήταν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑτυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό, του Radu Jude στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Εντουάρ Λουί
Μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χρήστος Θεοδωρίδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή

Παίζουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Διονύσης (Ντένης) Μακρής

Διάρκεια: 95΄
Τιμές Εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 14€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, πολυτέκνων), 8€ ατέλεια (από το ταμείο του ΠΛΥΦΑ με σειρά προτεραιότητας, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Νοεμβρίου 2025 έως 25 Ιανουαρίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/plyfa-poios-skotose-ton-patera-mou/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός & Τηλ: 21 0347 3642
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Βοτανικός
ΠΛΥΦΑ -Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο
Απο 22/11/2025 εως 25/01/2026
Κορυτσάς 39
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Βιβλίο της Ανησυχίας – Ημερολόγιο Αποχαιρετισμού, από την ομάδα 4PLAY στο Θέατρο Αργώ
Θεατρικά Νέα
Ο Χορός των εραστών: Η παράσταση του Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Φαέθων, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Η θρυλική «Λόλα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Επικήδειος, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Αλεξάνδρεια
ΘΕΑΤΡΟ
Κάπου περνούσε μια φωνή, από την bijoux de kant για 2ο χρόνο στο HOOD art space
ΘΕΑΤΡΟ
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ, της Σοφίας Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κάλπηδες, του Στρατή Μυριβήλη για 3η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κοράκι – Ένα Μουσικό Αναλόγιο, της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
Η Θελεστίνα, σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Τόσκα: Sold out οι παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή – Επιπλέον ημερομηνία
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αποτύπωμα, από τη Φένια Αποστόλου στο Calderone Art Space