MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
11
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μια Βραδιά Κάτω από την Ελιά 2025: Τέχνη, γαστρονομία, παράδοση στο πολιτιστικό φεστιβάλ της Νάξου

Ακόμη «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» έρχεται στο 4ο πολιτιστικό φεστιβάλ της Νάξου, εκεί όπου μουσικές και γεύσεις ζωντανεύουν την παράδοση.

Monopoli Team

Στο φθινοπωρινό τοπίο της Νάξου θα πραγματοποιηθεί το 4ο πολιτιστικό φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά». Όλες οι δράσεις – μουσικές ή γαστρονομικές – αναδεικνύουν πτυχές της πλούσιας και πολυεπίπεδης πολιτιστικής παράδοσης του νησιού. Οι προσκεκλημένοι ερμηνευτές και σεφ εμπνέονται από τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τα προϊόντα του – υπόσχονται να μυήσουν τους παρευρισκόμενους σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι. Οι εκδηλώσεις, μικρής και μεγάλης κλίμακας, έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό στο παρελθόν, με βαθιά γνώση των αναγκών του νησιού και με στόχο τη δημιουργία ζωντανών συνδέσεων με το παρόν.

Η Τέχνη της Γαστρονομίας Συναντά τη Μουσική στη Νάξο

Φέτος το Φεστιβάλ, έχοντας «ριζώσει», στοχεύει να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στον διάλογο και την αλληλεπίδραση της τέχνης — της μουσικής και της γαστρονομίας — με τη ναξιώτικη γη και την πολιτισμική ταυτότητα του νησιού. Το βίωμα παραμένει σε πρώτο πλάνο, με επιμονή στη διέγερση όλων των αισθήσεων: ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή, όραση.

Ήδη, από το Νοέμβριο του 2024, ο βραβευμένος με αστέρια Michelin chef Luca Piscazzi, είναι ο γαστρονομικός πρεσβευτής του Φεστιβάλ. Όπως επισημαίνει η ιδρύτρια του «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», κ. Μαρία Πολυκρέτη: «Για το 4ο φεστιβάλ έχουμε επιλέξει καλλιτέχνες και σεφ που έχουν βαθύ δέσιμο με τη Νάξο – ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Μας τιμά η αποδοχή τους να συμμετέχουν, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις νέες μουσικές και γαστρονομικές εμπειρίες με τους συντοπίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού».

Ο chef Piscazzi προσκαλεί τον Chef Giacomo Tranquilli, Executive Head Chef Four Seasons London Bridge – Executive Head Chef Private Club Latour London, και τον Executive Pastry Chef Andrea Mura, Four Seasons London Bridge. Οι τρεις Ιταλοί σεφ, έχοντας ηγηθεί σε αναγνωρισμένα και βραβευμένα με Michelin αστέρια εστιατόρια, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα μαγειρέψουν και θα ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και συνταγές με τοπικούς σεφ και παραγωγούς. Στόχος είναι η ενίσχυση του γαστρονομικού διαλόγου μεταξύ Νάξου και Ιταλίας και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και συνταγών μέσα από το σύγχρονο βλέμμα των διάσημων σεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς μαζί με τους μουσικούς Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) και Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι) θα χαρίσουν στους παρευρισκόμενους, μια μοναδική μαγική μουσική βραδιά στο φυσικό τοπίο του ελαιώνα της οικογένειας Πολυκρέτη, στους Κάμπονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Μια βραδιά κάτω από την ελιά” και τέσσερις ημέρες γεμάτες τέχνη στην Νάξο12.09.2018

Την παρουσίαση των δράσεων κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Το φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» διοργανώνεται από τον πολιτιστικό φορέα «Πολυκρίτη» και ξεκίνησε το 2022 με μια μουσική βραδιά κάτω από τις ελιές. Το 2023 πραγματοποιήθηκαν τρεις μουσικές και θεατρικές βραδιές και το 2024, μέσα σε τέσσερις ημέρες, φιλοξενήθηκαν πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Κότσιρας και οι M.O.F. chefs Arnaud Larher και Eulalie Rus. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί και εργαστήρια φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και εικονογράφησης για εφήβους, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 01/10
Πρωί – Amour
Cooking class με το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Απόγευμα-ηλιοβασίλεμα – Amour
Cocktail και ιταλικά finger food από τοπικά υλικά με Ιταλικό twist
Μαγειρική δίπλα στο κύμα της παραδοσιακής Ρωμαϊκής ψαρόσουπας ‘Cacciuoco’

Πέμπτη 02/10
πρωί – 1o Γυμνάσιο Nάξου
Επίσκεψη των σεφ στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου με κέρασμα Cannoli γεμιστά με αρώματα Νάξου

17:00 – Κάμπονες
Μουσική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά
⁠Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο12.09.2018

Παρασκευή 03/10
14:00 – Παραδοσιακός νερόμυλος του 1850 στην Ποταμιά
Στρογγυλή τράπεζα – Συμμετέχουν οι Ιταλοί σεφ, μάγειρες & παραγωγοί από τη Νάξο

Παρουσίαση εκδηλώσεων: Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανα
Cine News
Τα βραβεία του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
10 ταινίες που δεν θες να χάσεις στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Φεστιβάλ
Τι ετοιμάζουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Cine News
Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ ανοίγει αυλαία
Cine News
Coexistence, My Ass!: Φωτίζοντας με χιούμορ τα πιο σκοτεινά σημεία
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Cine News
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Ο “Άμνετ” είναι ο καλύτερος “Αμλετ” που έχεις δει
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Τρία 24ωρα μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore