MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τα σκυλιά: Η επιτυχημένη παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Θέατρο Δίπυλον

«Τα Σκυλιά» του Ανέστη Αζά παρουσιάζονται από τέλη Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Δίπυλον.

Monopoli Team

Τα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά έρχονται, από τις 27 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Δίπυλον.

Υπόθεση

Μια αγέλη σκύλων-ντετέκτιβ καταλαμβάνει τη σκηνή. Έχουν ταξιδέψει από τις τέσσερις γωνιές της γης με έναν κοινό σκοπό: να ερευνήσουν την υπόθεση της κακοποίησης και του θανάτου ενός χάσκι στην Αράχωβα, μιας ιστορίας που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και άναψε μια ευρύτερη συζήτηση για τα όρια της ανθρώπινης βίας απέναντι στα ζώα.

Οι εκδοχές της υπόθεσης πολλές: ο δολοφόνος ήταν άνθρωπος, όπως ειπώθηκε αρχικά, ή το ζώο βρέθηκε αντιμέτωπο με αγέλη άγριων σκύλων, όπως όρισε το επίσημο πόρισμα; Στη θεατρική σκηνή, οι «σκύλοι-ντετέκτιβ» ξετυλίγουν το κουβάρι της έρευνας, παίζοντας με την αλήθεια και το ψέμα, με την πολιτική και την κωμωδία, με το ρεαλιστικό και το αλληγορικό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ανέστης Αζάς, ένας από τους σημαντικότερους και πιο ανήσυχους σκηνοθέτες της γενιάς του, μετατρέπει το υλικό της επικαιρότητας σε μια σκηνική εμπειρία που ισορροπεί ανάμεσα στο σκοτεινό χιούμορ και τη στοχαστική πολιτική ματιά.

Με αφετηρία ένα πραγματικό περιστατικό από το αστυνομικό δελτίο, με τη μέθοδο του θεάτρου ντοκιμαντέρ, αλλά και με ευφυείς αναφορές στο φιλμ νουάρ και στις σατιρικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, ο Αζάς και η ομάδα του πλάθουν μια πολιτική αλληγορία που φέρνει στο προσκήνιο την έννοια της κοινωνικής βίας και το πώς αυτή εκδηλώνεται – συχνά με τη μεγαλύτερη σκληρότητα – απέναντι στους πιο αδύναμους.

Η παράστασή «Τα Σκυλιά» έκανε αίσθηση με την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Αθηνών 2024, όπου χαιρετίστηκε από κοινό και κριτικούς ως μία από τις πιο τολμηρές και επιδραστικές παραγωγές της χρονιάς. Η καινοτόμα σκηνοθετική ματιά, οι εξαιρετικές ερμηνείες και η ανθρωπιστική διάσταση του έργου δημιούργησαν μια εμπειρία που ξεπέρασε τα όρια της θεατρικής αφήγησης και μετατράπηκε σε σχόλιο πάνω στην κοινωνία μας. Την άνοιξη του 2025, το έργο παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κιβωτός, όπου σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας εκ νέου επαινετικά σχόλια και γεμίζοντας την αίθουσα. Τον Σεπτέβριο του 2025 το έργο ταξίδεψε στην Κων/πολη για 3 sold out παραστάσεις, με τη συμμετοχή του σπουδαίου Τούρκου ηθοποιού Cem Yigit Üzümoglu, που έπαιζε στην πρεμιέρα του έργου στο Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά  για πολιτικούς λόγους δεν μπορεί πια να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Τώρα, έρχεται από τις 27 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Δίπυλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το πάρτυ της ζωής μου», της Ελένης Ράντου έρχεται για 4η χρονιά τη νέα σεζόν – Η προπώληση ξεκίνησε12.09.2018

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε παραγωγή του Προγράμματος Grape και απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Κοινού – Mastercard, επιβεβαιώνοντας ότι το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης, έρευνας και διαλόγου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μιχάλης Πητίδης, Γεράσιμος Μπέκας, Ανέστης Αζάς
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς

Σκηνικά: Διδώ Γκόγκου
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Κασσάκος

Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Έλενα Μαυρίδου, Μαρία Πετεβή, Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος, Gary Salomon

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 18€
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μιχάλης Πητίδης | Β Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Κανελοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/ta-skylia-tou-anesti-aza/?gad_source=1&gad_campaignid=23298864420&gbraid=0AAAAADnqRrtlC4eLmZyOGenaXkeeJod_i&gclid=CjwKCAiA3-3KBhBiEiwA2x7FdHtLQgsFhN9Tj0QLI81m0O1P53E2w2aS_jrQA6KU7Ss4nUSCrZLwyBoCQ78QAvD_BwE
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Δίπυλον, Σαμουήλ Καλογήρου 2, Αθήνα
Φωτογραφίες: Κάρολ Γιάρεκ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο