MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης ανακοίνωσε τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και μεταφραστή Νικορέστη Χανιωτάκη ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού για την επόμενη τριετία.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία. Μετά και τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου συνήλθε, στη 1 Αυγούστου 2025, σε ειδική συνεδρίαση, για την κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των δώδεκα (12) υποψηφίων. Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, η κατάταξη των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε βάσει των αναφερόμενων σε αυτήν κριτηρίων αξιολόγησης και συντελεστών βαρύτητας και ο πρώτος στον πίνακα κατάταξης θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Συνεπώς, νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα είναι, για την επόμενη τριετία, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής Νικορέστης Χανιωτάκης.

Κατά του πίνακα κατάταξης οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλουν αίτηση θεραπείας ενώπιον του Δ.Σ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησής του στη Διαύγεια.

«Το Δ.Σ. του θεάτρου ευχαριστεί όλους τους υποψηφίους οι οποίοι τίμησαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και στον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή εύχεται καλή δύναμη και δημιουργική καλλιτεχνική θητεία».

Βιογραφικό του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής με καταγωγή από την Κρήτη.

Το 2010 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και λίγα χρόνια αργότερα έκανε το Μεταπτυχιακό του στη Σκηνοθεσία στο University of East London (UEL, MA Theatre Directing). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του και στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ».

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Καλλιτεχνικής Εταιρείας «ΜΥΘΩΔΙΑ», με την οποία έχει διατελέσει διευθυντής θεάτρων (θησείον ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, Θέατρο Άνεσις) και παραγωγός δεκάδων παραστάσεων μαζί με τον επί χρόνια βασικό του συνεργάτη Γεράσιμο Σκαφίδα.

Σκηνοθετικά φέρουν την υπογραφή του πολλές επιτυχημένες παραστάσεις όχι μόνο του κλασικού, αλλά και του σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως «Ο Πουπουλένιος», «Οι Μάγισσες του Σάλεμ», «Οικόπεδα με θέα», «Ματωμένος γάμος», «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» (για την οποία έχει λάβει αρκετές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία), «Mistero Buffo», «Μήδεια του Μποστ», «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», «Η Γυναίκα με τα μαύρα», «Λυσσασμένη γάτα», «Ολεάννα», «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» κ.ά. Στα περισσότερα από τα παραπάνω κείμενα επιμελήθηκε επίσης την μετάφραση ή την διασκευή. Τηλεοπτικά έχει σκηνοθετήσει την «Κόμισσα της Φάμπρικας» (Alpha).

Ως ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετά σημαντικά έργα όπως «Μάρτυρας κατηγορίας», «Το Πάρτυ», «Η Ληστεία της συμφοράς», «Μανδραγόρας», «Άθικτοι», «Matilda», «Ζορμπάς», «Τα ψηλά βουνά», «Ποιος την ζωή μου…», «Αναζητώντας τον Αττίκ», «Όρνιθες», «Πλούτος» κ.ά.

Θεατρικό του «πατέρα» θεωρεί τον Διαγόρα Χρονόπουλο, ο οποίος του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο με το Θέατρο Τέχνης, όπως επίσης και στο ιστορικό «Υπόγειο» του Κουν, ενώ στη δασκάλα υποκριτικής Σοφία Κακαρελίδου οφείλει το γεγονός ότι έγινε ηθοποιός.

Κινηματογραφικά πρωταγωνιστεί στην ταινία «Καποδίστριας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, που βγαίνει στις αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στην τηλεόραση έχει λάβει μέρος στις σειρές «Άγιος Παΐσιος», «The Durrells», «Παγιδευμένοι», «Η Τούρτα της μαμάς» (Ερτ1), «3ος Όροφος» κ.ά.

Έχει χαρίσει την φωνή του σε πολλές ξένες ταινίες και σειρές για το Netflix, την Disney, την Pixar και άλλες κινηματογραφικές εταιρείες, μέσα από την «μαγική» διαδικασία της μεταγλώττισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε καλοκαιρινή περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα12.09.2018

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του πορεία, έχει εργαστεί για μία τριετία ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά στο αθλητικό διεθνές ρεπορτάζ.

Μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του το έχει αφιερώσει στην διδασκαλία (υποκριτική, σκηνοθεσία, δημοσιογραφία), εργαζόμενος τόσο σε δημόσιους, όσο και σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης.

Είναι σύζυγος της ηθοποιού Αρετής Πασχάλη, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν υπέροχο γιο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Θεατρικά Νέα
Ποιοι διεκδικούν φέτος τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
Θεατρικά Νέα
Ιαχές: Χρήστος Στέργιογλου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στην 54η Μπιενάλε θεάτρου της Βενετίας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Η Ζέτα Μακρυπούλια στον πολυπρόσωπο θίασο της νέας παράστασης των Καραθάνου-Δεληβοριά
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μάκμπεθ: Ακρόαση για παιδιά 8-12 ετών στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»