MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Eurovision: Θρίαμβος για την «Αστερομάτα» – Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος φιλοξενήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, στο σύγχρονο στάδιο St. Jakobshalle, χαρίζοντας στους εκατομμύρια θεατές ανά την Ευρώπη μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και θέαμα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το φετινό σόου παρουσίασαν με επαγγελματισμό και χιούμορ οι Hazel Brugger, Michelle Hunziker και Sandra Studer, ενώ την εντυπωσιακή έναρξη έκανε ο περσινός νικητής Nemo, ερμηνεύοντας το πολυβραβευμένο “The Code”.

Η Αυστρία στον θρόνο της Eurovision

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Αυστρία, με τoν εκρηκτικό JJ και το τραγούδι “Wasted Love”, συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς – εκ των οποίων 258 από τις επιτροπές και 178 από το κοινό. Το δυναμικό και συναισθηματικά φορτισμένο τραγούδι, που συνδύασε ηλεκτρονικά στοιχεία με βαθύ στίχο, έκλεψε τις εντυπώσεις και κατάφερε να επικρατήσει σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τελικούς των τελευταίων ετών.

Η Klavdia εντυπωσίασε με το “Αστερομάτα”

Η Ελλάδα είχε φέτος μια από τις πιο πετυχημένες παρουσίες των τελευταίων χρόνων. Η Klavdia με το ατμοσφαιρικό “Αστερομάτα” κατέκτησε την 6η θέση με 231 βαθμούς (126 από το κοινό και 105 από τις επιτροπές).

Η ερμηνεία της Klavdia χαρακτηρίστηκε από αισθαντικότητα και σκηνική παρουσία υψηλού επιπέδου, ενώ το τραγούδι σε ελληνικό στίχο δημιούργησε μια μαγευτική ατμόσφαιρα που δεν πέρασε απαρατήρητη από ευρωπαϊκό κοινό και επιτροπές.

Ένας τελικός γεμάτος χρώμα και ποικιλία

Στον φετινό μεγάλο τελικό συμμετείχαν 26 χώρες, οι οποίες παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών – από pop και ηλεκτρονική μουσική, μέχρι μπαλάντες και εναλλακτικούς ήχους.

Η τελική καταταξη

Πηγή: gpstomusic.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
Η σκηνή ανήκει (και πάλι) στον Nick Cave: Θριαμβευτική έναρξη για την ευρωπαϊκή του περιοδεία
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Μουσικά Νέα
Η παράδοση συναντά την experimental pop στην «Κρύπτη» των POLYMNIA
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Ξανα διαθέσιμα εισιτήρια για Gorillaz
Μουσικά Νέα
MAD VMA 2026: Το «Ρεμπέτικο» των APON και Μαριώς ήταν η πιο απρόσμενη στιγμή των βραβείων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
xaneis to fws: Eldr και Tso χωρούν ένα ολόκληρο EDM party σε μόλις 2:30 λεπτά
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Μουσικά Νέα
Μάρθα Φριντζήλα και the Kubara Project ανοίγουν την αυλαία στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026