MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ: Μια lecture performance των Theo Dirix και Elke Robersscheuten στο Τρένο στο Ρουφ

Το Βέλγικο καλλιτεχνικό duo, Theo Dirix και Elke Robersscheuten, έρχεται στο Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ με την συγκινητική lecture performance, «Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ».

Monopoli Team

Ο Theo Dirix και η Elke Robersscheuten είναι ένα βελγικό καλλιτεχνικό duo, γνωστό για τις συγκινητικές του lecture performances, όπως η «Νεκρομαντική Νύχτα» και «Τα τοπία του Βεσάλιου», σε Ελλάδα και Βέλγιο. Η τελευταία τους συνεργασία «Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ», εμβαθύνει και πάλι σε σύγχρονους πολιτισμικούς προβληματισμούς. Στο αλληγορικό σκηνικό του Θεατρικού Βαγονιού της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, το ξεχωριστό duo εξετάζει την παρακμή του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα μάτια του Φάουστ.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο κεντρικός χαρακτήρας -τον ενσαρκώνει ο Theo Drix- μια φιγούρα, εμπνευσμένη από τον Νίτσε, γεμάτη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, αντιμετωπίζει τη διάλυση της σύγχρονης ανθρωπότητας. Μέσα από τον χαρακτήρα αυτό, οι επιβάτες ξεκινούν μια πνευματική οδύσσεια για τη δαιμονική πλευρά της ανθρωπότητας, την ρευστότητα των ταυτοτήτων και της ηθικής αλλά και για τον Υπεράνθρωπο και την απόρριψη του θανάτου.

Η lecture performance συνδυάζει προφορικό λόγο, φιλοσοφικούς στοχασμούς και συγκινητική μουσική σε ένα ταξίδι κυριολεκτικό και ταυτόχρονα συμβολικό. Η αφήγηση του Theo Dix αντλεί έμπνευση από σπουδαία λογοτεχνικά έργα («Δόκτωρ Φάουστους» του Τόμας Μαν, «Φάουστ» του Γκαίτε, ο θρύλος του Γκόλεμ), ενώ το μινιμαλιστικό πιάνο της Elke Robersscheuten (σε συνθέσεις Philip Glass, Piet Swerts, Ernst Bloch, Friedrich Nietzsche) ντύνει την παράσταση με ένα στοιχειωτικό μουσικό σκορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ πεθαμένος και η ανάσταση: Η νέα όπερα του Ν. Τζώρτζη πάνω στο πεζογράφημα του Ν. Γ. Πεντζίκη στην Λυρική12.09.2018

Το «Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ» προσφέρει μια στοχαστική αντανάκλαση για την κρίση του δυτικού πολιτισμού και την αναπόφευκτη πτώση του, με το σκηνικό του Θεατρικού Βαγονιού να γίνεται το τέλειο μεταφορικό μέσο για αυτό το αμετάκλητο, προς τον τελικό προορισμό, ταξίδι.

Η lecture performance γίνεται στα αγγλικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Theo Dirix


Παίζουν: Elke Robersscheuten, πιάνο | Theo Dirix, performance

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr, Τηλεφωνικά: 2107234567. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00)
Παραστάσεις: Πέμπτη 20 & 27 Μαρτίου και Πέμπτη 3 Απριλίου στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/when-ai-kills-faust/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Τηλ. 6937604988 και 2105298922
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Γκρούφαλο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
ζ – η – θ, ο Ξένος: Η παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Η θρυλική μορφή της Νίνα Σιμόν ζωντανεύει επί σκηνής τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ιαχές, των Χρήστου Στέργιογλου και Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ
Inhale Delirium Exhale: Η Μιτ Βάρλοπ στην Πειραιώς 260 με έναν συνδυασμό χορού, θεάτρου, εικαστικών και μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Πολεμικοί Ανταποκριτές: Μια αντιπολεμική παράσταση των Χρήστου Θάνου και Ηρώς Μπέζου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η πόλη των τυφλών: Η Έμιλυ Λουίζου σκηνοθετεί Ζοζέ Σαραμάγκου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αινιγματικές Παραλλαγές: Η παράσταση με Μπέζο και Δαδακαρίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά: Η παράσταση-φαινόμενο ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ελένη – Η δίκη μιας πόρνης: Το συγκλονιστικό έργο του Μιγκέλ Ντελ Άρκο με τη Λυδία Κονιόρδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»: Η βραβευμένη με Αργυρό Λέοντα Καρολίνα Μπιάνκι στην Πειραιώς 260