MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΡΟΒΟΛΗ

Μυστήριο_96: Το ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του γυναικείου χορωδιακού συνόλου ΚΟΡΕΣ διαθέσιμο online

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δείτε online το ντοκιμαντέρ με τίτλο «How to build a choir», που αναπαριστά τη δημιουργία της ομάδας ΚΟΡΕΣ και το στήσιμο της δράσης «Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ».

Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ, μια δράση εκπαιδευτικού και παραστατικού χαρακτήρα με κεντρικό άξονα τη μουσική. Μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε αρχικά απο ένα χορωδιακό σύνολο γυναικών της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, τις ΚΟΡΕΣ. Δείτε το ντοκιμαντέρ που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «How to build a choir» που αναπαριστά τη δημιουργία της ομάδας ΚΟΡΕΣ και το στήσιμο της δράσης Μυστήριο_96 ΚΟΡΕΣ.

Οι ΚΟΡΕΣ της Ελευσίνας ιδρύθηκαν στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», τον Οκτώβριο του 2022. Η δράση της ομάδας κινείται γύρω από τους βασικούς πυλώνες της εκπαίδευσης, της παράστασης και της δημιουργίας μιας κοινότητας με ευρεία καλλιτεχνική παιδεία. Οι ΚΟΡΕΣ της Ελευσίνας, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για τις CHÓRES στην Αθήνα, προσέγγισαν το πολυσυλλεκτικό τους ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που τις χαρακτηρίζει, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους.

Γυναικείο χορωδιακό σύνολο CHÓRES

Το γυναικείο χορωδιακό σύνολο CHÓRES αποτελεί ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι με σκοπό τόσο την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μελών του στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική όσο και τη διαμόρφωσή τους ως καλλιτέχνιδων με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη. Οι CHÓRES πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση διαφορετικών αισθητικών και πολιτιστικών στοιχείων υπερβαίνοντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα και αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα. Αριθμούν πλέον περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 15-60 ετών, οι οποίες εξασκούνται σε τακτική βάση σε ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, τραγούδια των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις και επεξεργασία παραδοσιακών τραγουδιών Ελλήνων και ξένων συνθετών, αρκετές από τις οποίες γράφτηκαν ειδικά για τις CHÓRES.

Φωτογραφία: Valeria Isaeva

Συνεργάζονται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως φιλοξενούμενο σύνολο και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακά φεστιβάλ καθώς και κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι CHÓRES συμμετείχαν στην Τελετή Έναρξης του θεσμού «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» καθώς και στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ έχουν περιοδεύσει επανειλημμένως σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαμεράτα και Γιώργος Πέτρου παρουσιάζουν δύο συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο12.09.2018

*To ντοκιμαντέρ «How to Build a Choir», δημοσιεύεται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την Τελετή Έναρξης του θεσμού «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μυστήριο_96 Κόρες – Ντοκιμαντέρ: «How to make a choir»

Δείτε το ντοκιμαντέρ στο youtube

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση CHÓRES | Μαρίνα Σάττι
Γενική διεύθυνση CHÓRES | Χαράλαμπος Γωγιός
Σκηνοθεσία, εικονοληψία, μοντάζ | Γιώργος Αθανασίου
Διδασκαλία – μουσική διεύθυνση ΚΟΡΕΣ της Ελευσίνας | Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Κινησιολογία ΚΟΡΕΣ της Ελευσίνας | Σταύρος Αλέξανδρος Ικμπάλ
Οργάνωση παραγωγής CHÓRES | Ελένη Γιαννή, Βερονίκη Κρικώνη

Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Συντονισμός έργου (2023 Ελευσίς) | Ισαβέλλα-Δήμητρα Καρούτη

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ