MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Την Πέμπτη φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν στην Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων να στήνει ένα μεγάλο πάρτι με την Athens Big Band και τη Νεφέλη Φασούλη.

Monopoli Team

Τα Χριστούγεννα, η πιο μαγική εποχή του χρόνου, πλησιάζουν και ο Δήμος Αθηναίων είναι πανέτοιμος να τα υποδεχθεί με μια μεγάλη γιορτή για όλες και όλους. Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18:00, 28 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Πλατεία Συντάγματος φορά τα γιορτινά της, δίνοντας το έναυσμα για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που κάνουν την πρωτεύουσα να μοιάζει…σαν παραμύθι.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε δήλωσή του τονίζει: «Αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, θα είναι σαν παραμύθι! Μια μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει από την καρδιά της πόλης. Γειτονιές της Αθήνας αλλά και εμβληματικά τοπόσημα φωτίζονται για πρώτη φορά. Πολύχρωμα λαμπιόνια LED, χαμηλής κατανάλωσης, στολίδια από ανακυκλωμένα υλικά θα φέρουν τη μαγεία των εορτών, με σεβασμό στο περιβάλλον. Σας περιμένουμε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, να ξεδιπλώσουμε μαζί το Χριστουγεννιάτικο κουβάρι με μουσικές και τραγούδια».

Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, ένα έλατο 20 μέτρων, έφτασε στις 21/11 αργά το βράδυ, από φυτώριο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και ξεκίνησε αμέσως να στολίζεται με πολύχρωμα, πρωτότυπα στολίδια, που θα χαρίσουν τον εορταστικό τόνο στην Αθήνα.

H «αφήγηση» του αθηναϊκού παραμυθιού των Χριστουγέννων αρχίζει από τη λαμπερή σκηνή της Πλατείας Συντάγματος, με ένα ιδιαίτερα αγαπητό και επιτυχημένο δίδυμο, τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Οι παρουσιαστές της βραδιάς μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, θα δώσουν το σύνθημα για να φωταγωγηθεί το έλατο, αποκαλύπτοντας τον παραμυθένιο διάκοσμο ολόκληρης της Πλατείας Συντάγματος ώστε η χριστουγεννιάτικη μαγεία να απλωθεί – περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά – σε κάθε γωνιά της πόλης. Από τη βραδιά δε γίνεται να λείπει η μουσική. Η ονειρική φωνή της Νεφέλης Φασούλη συναντά την Athens Big Band και μαζί παρουσιάζουν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Η γιορτινή εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα είναι ανοιχτή σε όλους, καθώς θα πραγματοποιηθεί με παράλληλη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον διερμηνέα Πολύβιο Κοσμάτο.

Η πόλη στολίζεται… σαν παραμύθι

Με επίκεντρο το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο έλατο, που φέτος αριθμεί τα περισσότερα στολίδια από ποτέ, ο στολισμός ολόκληρης της πόλης εμπνέεται από την παιδική φαντασία. Ειδικά η Πλατεία Συντάγματος μεταμορφώνεται σε σκηνικό βγαλμένο από κλασικά παραμύθια, γεμάτο αμέτρητα αστέρια, ξωτικά αλλά και ήρωες όπως ο καρυοθραύστης, με την υπογραφή του γραφείου μελετών φωτισμού της Αναστασίας Φιλιπποπούλου. Υιοθετώντας φωτισμό LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μειώνεται το οικολογικό αποτύπωμα των εορτών, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον 55% εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερες περιοχές και τοπόσημα της πόλης φωτίζονται για πρώτη φορά, όπως η οδός Ερμού, από τη Φωκιανού έως την Αιόλου, το Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους, ο Οικισμός Παπανδρέικα, το Πάρκο Δρακόπουλου, η οδός Τραλλέων και οι δύο είσοδοι του Εθνικού Κήπου αξιοποιώντας τον στολισμό των προηγούμενων ετών σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Τέλος, για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί Φωτεινή Πύλη με παραστάτες τους Καρυοθραύστες στην είσοδο της Ερμού από το Σύνταγμα.

Το 20 μέτρων φυσικό έλατο του φυτωρίου, μετά τις γιορτές, θα δοθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) για να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη καλλιτεχνικών έργων ξυλογλυπτικής για τους φοιτητές της. Μέρος των στολιδιών του είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό ΡΕΤ.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνει μουσικά live στη σκηνή του Συντάγματος, χορευτικά party, ατμοσφαιρικές προβολές, ευφάνταστες δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις και χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΠΣΚ η Αθήνα γίνεται ανοιχτό φεστιβάλ και γεμίζει πολιτική τέχνη
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Εκδηλώσεις
Η ιστορική «Κάρμεν» του 1875 αναβιώνει στην ΕΛΣ, ο Δημήτρης Καταλειφός είναι ο John Barrymore – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το 2ο Φεστιβάλ Κλασικού, Νεοκλασικού και Character Χορού Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια
Εκδηλώσεις
Νατάσσα Μποφίλιου και Μανώλης Φάμελλος ξανά στο Θησείον, μουσικά «Πάθη από τον έρωτα» στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το National Theatre Live με το «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» στο Μέγαρο και όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τον Πασχάλη
Εκδηλώσεις
Φωτογραφία και ιστορία: Διήμερο διαλόγου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Εκδηλώσεις
Από Καμπανέλλη μέχρι μουσικούς περιπάτους και cyberpunk πορτρέτα - Όσα μάς περιμένουν σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι θα κάνεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα επιλέγει digital art και βουτάει σε folk, indie μελωδίες
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Τι θα κάνεις δωρεάν το τελευταίο ΣΚ του Απριλιου