MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μέγαρο: Λεωνίδας Καβάκος και The Apollωn Ensemble ερμηνεύουν Μπαχ στην Αρχαία Μεσσήνη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τους Λεωνίδα Καβάκο και The Apollωn Ensemble, σε μια μοναδική συναυλία, στο Εκκλησιαστήριο αρχαίας Μεσσήνης, στη μνήμη του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη που αφιέρωσε τη ζωή του για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού τοπόσημου του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Μέγαρο: Λεωνίδας Καβάκος και The Apollωn Ensemble ερμηνεύουν Μπαχ στην Αρχαία Μεσσήνη
Monopoli Team

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Ο διεθνής σταρ του βιολιού και το Apollωn Ensemble, ένα νεοσύστατο σχήμα κορυφαίων ελλήνων μουσικών της νέας γενιάς, που ο ίδιος συγκρότησε (Noé Inui–βιολί, Αλέξανδρος Σακαρέλλος–βιολί, Ηλίας Λιβιεράτος–βιόλα, Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν–βιολοντσέλο, Μιχάλης Σέμσης–κοντραμπάσο, Ιάσων Μαρμαράς–τσέμπαλο), μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή τους στην ιστορική Αίθουσα Musikverein της Βιέννης, εμφανίζονται στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης.

Μέγαρο: Λεωνίδας Καβάκος και The Apollωn Ensemble ερμηνεύουν Μπαχ στην Αρχαία Μεσσήνη

Λεωνίδας Καβάκος

Η κλασική μουσική σε διάλογο με την αρχαιοελληνική αισθητική

Σε αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού θα ερμηνεύσουν τα κοντσέρτα για βιολί του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], δημιουργώντας έναν συναρπαστικό διάλογο ανάμεσα στην αρχαιοελληνική αισθητική και στην αρμονία και τον ρυθμό της κλασικής μουσικής. Tα τέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν στην αρχαία Μεσσήνη, περιλαμβάνονται στο νέο CD του Λεωνίδα Καβάκου και του Apollωn Ensemble, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο τον Σεπτέμβριο του 2023 για την Sony.

Η συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble σε αυτό το σημαντικό τοπόσημο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (τμήμα συγκροτήματος Ασκληπιείου, 3ος αι. π.Χ.), είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη (1936-2023), με τον οποίο το Μέγαρο είχε προγραμματίσει, ήδη για το καλοκαίρι του 2023, μία πρώτη συναυλία που δεν κατέστη τότε δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Ο Πέτρος Θέμελης είχε εστιάσει επί δεκαετίες το ερευνητικό ενδιαφέρον του στην ανάδειξη της πόλης της αρχαίας Μεσσήνης, η οποία αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου. Όπως γράφει σε σημείωμά του: «Η αρχαία Μεσσήνη, πέρα από τις ποικίλες μορφές, υποστάσεις και λειτουργίες της, αποτελεί αυτή καθεαυτή μια τρισδιάστατη δημιουργία που συνομιλεί με το φυσικό περιβάλλον και το παγκόσμιο κοινό που την επισκέπτεται. Ένα περίοπτο έργο τέχνης, μια εξελισσόμενη δημιουργία που συγκροτείται από τα διάσπαρτα μέλη του, αναδύεται σταδιακά μέσα από βαθιές στρώσεις χωμάτων των σκοτεινών αιώνων, ζει στο παρόν μια δεύτερη ζωή που προοιωνίζεται αιώνια».

Σε αυτή τη μαγευτική βραδιά στην καρδιά της Πελοποννήσου, το κοινό θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει τέσσερις αριστουργηματικές ορχηστρικές συνθέσεις του Μεγάλου Κάντορα της Λειψίας: τα Κοντσέρτα για βιολί σε λα ελάσσονα, σε μι μείζονα, σε σολ ελάσσονα και σε ρε ελάσσονα. Όλα τα έργα γράφτηκαν από τον J. S. Bach κατά το α΄ μισό του 18ου αιώνα και συνδυάζουν, με αριστοτεχνικό τρόπο, το γερμανικό και το ιταλικό ύφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρώδειο: Κλασική μουσική και όπερα κάτω από την Ακρόπολη12.09.2018

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοδοξεί η φετινή συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου και του Apollωn Ensemble στο Εκκλησιαστήριο να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων του Μεγάρου στην αρχαία Μεσσήνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου | 20:30 | Εκκλησιαστήριο αρχαίας Μεσσήνης

Εισιτήρια: 20 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 35 € ● 60 €

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Περισσότερα από Εκδηλώσεις