MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Αθηνών: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με προβολή της θρυλικής Αντιγόνης

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου θεατρικού δημιουργού, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου οργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη του.

Λευτέρης Βογιατζής, Αντιγόνη 2006 @Κώστας Ορδόλης
Monopoli Team

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου θεατρικού δημιουργού, Λευτέρη Βογιατζή, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου οργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη του, από 21 έως 23 Ιουνίου, στις 21:00, στην Πειραιώς 260.

Λευτέρης Βογιατζής, Αντιγόνη 2006 @Κώστας Ορδόλης

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα προβληθεί η θρυλική Αντιγόνη της Νέας Σκηνής που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στην Επίδαυρο το 2006, με τον ίδιο στον ρόλο του Κρέοντα και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 202412.09.2018

Η προβολή που θα παρακολουθήσουμε αποτελεί μαγνητοσκόπηση της παράστασης που επαναλήφθηκε στα Επιδαύρια του 2007. Στις 22 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης που μιλούν για το ανεξίτηλο ίχνος του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνεται με δελτία τα οποία δίνονται την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης με προτεραιότητα από το ταμείο του θεάτρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αντιγόνη, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2007

Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής Σκηνικά – Κοστούμια Χλόη Ομπολένσκι

Φωνητικά: σχήματα Σπύρος Σακκάς

Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Λευτέρης Βογιατζής (Κρέων), Νίκος Κουρής (Αίμων), Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη)

Χορός: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Αθανάσιος Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αθανάσιος Δόβρης, Αλεξία Καλτσίκη, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κλίνης, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Ειρήνη Κυριαζή, Βέρα Λαρδή, Ευστράτιος Μενουτής, Νικόλαος Παπαγιάννης, Αγλαΐα Παππά, Απόστολος Πελεκάνος, Δημήτρης Σδρόλιας, Αμαλία Τσεκούρα, Μενέλαος Χαζαράκης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Περισσότερα από Cine News