MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικοθεατρική παράσταση

Σμύρνη… Μανίτσα μου!: Το βραβευμένο έργο της Μάνιας Παπαδημητρίου στον Κήπο της Αλεξάνδρειας

Το βραβευμένο έργο της Μάνιας Παπαδημητρίου «Σμύρνη… Μανίτσα μου!», μια μουσικοθεατρική σύνθεση μνήμης του έρωτα, της καταστροφής και του τραύματος της Μικρασιατικής Εκστρατείας, παρουσιάζεται, για μια μόνο παράσταση, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας

Monopoli Team

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σμύρνη… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου», σε σύνθεση κειμένων Μάνιας Παπαδημητρίου, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 20:30, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας.

«Σμύρνη… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου»: Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για την αφήγηση του υπολοχαγού Γεράσιμου Γεννατά από την παραμονή του στη Σμύρνη (διοίκησε από το 1919 έως το 1921 την πρώτη πυροβολαρχία του 27ου Συντάγματος στη Μικρασιατική Εκστρατεία), όπου έχασε στον πόλεμο τον αδελφό του Φώτη αλλά γνώρισε και την γυναίκα της ζωής του Γεσθημανή (Μανίτσα) Κεχαγιόγλου, την παντρεύτηκε και την πήρε στην Ελλάδα μαζί με τις αδελφές και τη μητέρα της, λίγο πριν την Kαταστροφή.

Γεράσιμος Γεννατάς

Έζησαν μαζί για πενήντα περίπου χρόνια, έκαναν παιδιά κι εγγόνια και κληροδότησαν σε όλους τόσο τη μνήμη του έρωτα όσο και της καταστροφής και του τραύματος της Μικρασιατικής εκστρατείας με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Iστορική τοποθέτηση από τον Τάσο Σακελλαρόπουλο, ιστορικό και επιμελητή των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

«Είμαστε τέκνα του πολέμου. Αν δεν είχε γίνει αυτή η εκστρατεία πολλοί από εμάς δεν θάχαμε ποτέ μας γεννηθεί. Ως τέτοια τέκνα κουβαλάμε μνήμες άλλων και ίσως και ενοχές άλλων εποχών».

Ημερολόγιο Γ Γεννατά

Αυτή τη σύνθεση μνήμης του παππού της ιστορίας αλλά και δική της, βάζει στη σύνθεση κειμένων των ημερολογίων του παππού αλλά και δικών της, η Μάνια Παπαδημητρίου, που αφηγείται και παίζει πιάνο στην παράσταση. Μαζί της παίζουν και τραγουδούν ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Μενέλαος Κυπαρίσσης και η Αθηνά Χατζηαθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Όνειρο της Ιωνίας, του Αντώνη Κυριακάκη στο Θέατρο Χώρος12.09.2018

Στην παράσταση απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο δραματουργίας νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σύνθεση κειμένων: Μάνια Παπαδημητρίου


Παίζουν: Αφηγούνται και τραγουδούν: Μάνια Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Γεννατάς, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης | Πιάνο: Μάνια Παπαδημητρίου

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (κανονικό), 8 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών, αμεα, ομαδικό άνω των 6 ατόμων, άνεργοι, ατέλειες ΣΕΗ, ΠΕΣΥΘ) | Προσφορά προπώλησης MORE: 9 € (αντί για 12 €)
Πληροφορίες: Κρατήσεις: στο More και στο ταμείο του θεάτρου (τηλ: 212 100 7079, 6944 89 84 82)
Παραστάσεις: Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 μμ
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/offer/smyrni-manitsa-mou-ta-paidia-tou-polemou/
Πληροφορίες Χώρου: Κήπος της Αλεξάνδρειας, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα. Τηλ; 21 2100 7079.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ