MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 23 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Χορός

If I Can Not Dance, I Will Not Be a Part of Your Revolution: Το νέο χορογραφικό έργο της Μαρίας Κολιοπούλου στην press.a

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, με τίτλο «If I Can Not Dance, I Will Not Be a Part of Your Revolution», η Μαρία Κολιοπούλου συμπράττει με 13 ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων – με οπτική, κινητική αναπηρία και χωρίς, αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής, της έκθεσης, της δημιουργίας, της παρουσίας. 23-26 Μαΐου 2026 στο press.a. Το «If I Can Not Dance, I Will Not Be a Part of Your Revolution» πραγματεύεται την σύνδεση μεταξύ των 13 γυναικών, την συλλογική τους διαδικασία ως μια πορεία επαναδιαπραγμάτευσης και αλληλοϋποστήριξης. Εστιάζει στην συμπόρευσή τους σε έναν κοινό τόπο, εφευρίσκοντας έναν κοινό χρόνο, αναγνωρίζοντας την πολλαπλότητα και την ετερότητα των σωμάτων τριγύρω τους προκειμένου να πορευτούν από κοινού.
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
press.a Λεωφ. Ηρακλείου 133, Νέα Ιωνία 111 43, 1ος όροφος. Στάση ΗΣΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Γιορτάζει 30 χρόνια τιμώντας τους καλλιτέχνες12.09.2018

Συναυλίες

Με «Πηνελόπη» του Φωρέ η ΚΟΑ στο «Ολύμπια»

Η μοναδική όπερα του γάλλου συνθέτη Gabriel Fauré, η τρίπρακτη «Πηνελόπη» (Pénélope), παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή την Πέμπτη 23 Μαΐου (20.00) στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του γάλλου αρχιμουσικού Pierre Dumoussaud, με μια πλειάδα γάλλων και ελλήνων ερμηνευτών. Ο Φωρέ ανακαλύπτει στην «Οδύσσεια» ένα ιδανικό θέμα για το μουσικό του δράμα, τον επώδυνο και πιστός έρωτα της Πηνελόπης, συμβόλου της συζυγικής αφοσίωσης. Στη συναυλία της Πέμπτηςο αρχιμουσικός Πιερ Ντυμουσώ και η σοπράνο Catherine Hunold, στον ρόλο της Πηνελόπης, επιστρέφουν στο «Ολύμπια» για δεύτερη διαδοχική χρονιά μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στην έναρξη της περσινής καλλιτεχνικής σεζόν, με την «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου. Δίπλα τους, μια πλειάδα σημαντικών γάλλων και ελλήνων ερμηνευτών ζωντανεύουν τους ομηρικούς ήρωες, αναδεικνύοντας τις λεπτές ψυχολογικές αποχρώσεις του δράματος.
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, 20.00.
Τιμή εισιτηρίου:5€, 10€, 15€, 20€, 25€, 40€. Προπώληση: ticketplus,gr
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540 | https://oly.gr/

Μέντιουμ: Πρεμιέρα της ταινίας της Χριστίνας Ιωακειμίδη στο Σινέ Κάρμεν με συναυλία της Μάρθας Φριντζήλα

Με μία συναυλία της Μάρθας Φριντζήλα θα υποδεχτεί τους θεατές του «Μέντιουμ» η Weirdwave, στην πρεμιέρα  της ταινίας, την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 20.30, στον θερινό κινηματογράφο Κάρμεν. Η συναυλία και η προβολή της ταινίας της Χριστίνας Ιωακειμίδη, θα γίνουν παρουσία των συντελεστών οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Παναγιώτης Τσεβάς θα παρουσιάσουν επί σκηνής μια μουσική παράσταση για φωνή και ακορντεόν. Οι δυο καλλιτέχνες μας καλούν σε μια μουσική περιπλάνηση σε γνωστά και άγνωστα μουσικά τοπία σε μία προσπάθεια «να τινάξουμε από πάνω μας την σκόνη της καθημερινότητας». Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Μάρθας Φριντζήλα, τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα, καθώς και παραδοσιακά και «λαϊκά» τραγούδια.
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, 20.30.
Tιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (συναυλία και ταινία).
Κινηματογράφος Κάρμεν, Παπαδά 40, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0699 8250.

Athens Music Week: Οι Youth Valley στο Arch Club

Youth Valley, Πέμπτη 23 Μαΐου στις 21:40 – 22:05

Για ακόμη μία χρόνια το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει από τις 22 έως τις 25 Μαΐου στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και σε κεντρικούς συναυλιακούς χώρους της πόλης για ένα εορταστικό τετραήμερο γεμάτο συζητήσεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά workshops, διαδραστικές εμπειρίες, πάρτι και φυσικά πολλές showcase συναυλίες από εγχώρια και διεθνή ονόματα. Πέμπτη 23/5, 21:40: Οι Youth Valley στο Arch Club: Οι Youth Valley, μια indie μπάντα με έδρα την Αθήνα (Ελλάδα) που δημιουργήθηκε το 2019, συνδυάζει άψογα το post-punk, την ονειρική pop και το shoegaze. *Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Πέμπτη 23/5, 21:40
Εισιτήρια: more.com.
Arch Club, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 111, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Music Week 2024: 10 στάσεις που αξίζει να κάνεις μέσα στο τετραήμερο12.09.2018

Εκθέσεις

Peter Pan Alarm! Kunstlove De Large!: Έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Jonathan Meese στην γκαλερί Bernier/Eliades

Η γκαλερί Bernier/Eliades έχει τη χαρά να φιλοξενεί, από τις 23 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου, την τρίτη ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Jonathan Meese στην Αθήνα. Στην έκθεση «Peter Pan Alarm! Kunstlove De Large!, όνειρα, παραμύθια, φανταστικοί κόσμοι, μύθοι και η αντιπραγματικότητα συναντιούνται στον καμβά. Παρουσιάζεται μια σειρά έργων γύρω από ήρωες και χαρακτήρες όπως ο Peter Pan, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ο Καλιγούλας, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Flash Gordon και πολλοί άλλοι, με τον καλλιτέχνη να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή. Αντλώντας έμπνευση από μαγευτικούς κόσμους όπως η Disney αλλά και το Star Trek, το Space Odyssey κ.ά., ο καλλιτέχνης προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσουν ένα καλειδοσκόπιο φανταστικών βασιλείων, με τους πίνακες να λειτουργούν σαν πύλες εισόδου σε άλλες πραγματικότητες, σύμπαντα χωρίς ιδεολογία, «μαγικά δωμάτια» απαλλαγμένα από πολιτικές ή θρησκευτικές ταυτότητες.
Διάρκεια έκθεσης: Από 23 Μαΐου έως 10 Ιουλίου 2024 | Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Μαΐου, 19:00 – 21:00.
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:30, Σάββατο: 12:00 – 16:00.
Γκαλερί Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Αθήνα, Τηλ: 30 210341-3935-7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ σκηνοθέτις Χριστίνα Ιωακειμίδη μάς μιλά για την βραβευμένη ταινία “Μέντιουμ”12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις