MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 16 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας – Τουρκίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον πολιτιστικό οργανισμό Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου  για πρώτη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή ανάγνωση της ερωτικής τραγωδίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αποτελεί την ισχυρότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ. Οι δυο αντίπαλες οικογένειες, στην παράσταση αυτή γίνονται οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι. Σε κάθε οικογένεια τα μέλη της  συνομιλούν με τη γλώσσα τους και όποτε συναντιούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, επικοινωνούν με την μόνη κοινή διεθνή γλώσσα που ξέρουν, τα Αγγλικά. *Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Καλλιόπη Χάσκα, Alp Ünsal , Eray Eserol, Νίκος Καραθάνος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Şevki Çepa, Efe Akercan, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος.
Παραστάσεις: 16-20 Μαΐου 2024. Πέμπτη έως Κυριακή στις 20:00.
Εισιτήρια: €7,50 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, €10.00, €15.00, €20.00, €25.00, €30.00, €35.00. Προπώληση: 210 72 82 333, www.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

H Γραμμή του Ορίζοντος, του Χρήστου Βακαλόπουλου στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Κατίνα Παξινού

Με τη «Γραμμή του ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου σε σκηνοθεσία του αριστούχου του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Γιώργου Παύλου κλείνει ο φετινός κύκλος των παραγωγών στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών. «Μια ιστορία φυγής» χαρακτήριζε ο πρόωρα χαμένος συγγραφέας (αλλά και κριτικός, δοκιμιογράφος, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός) το εν πολλοίς βιωματικό και ίσως ωριμότερο έργο του. Μια 32χρονη γυναίκα, η Ρέα Φραντζή, βρίσκεται σε μια μεταιχμιακή στιγμή της ζωής της: έχει μόλις χωρίσει -χωρίς να ξέρει γιατί- και καταφεύγει στην Πάτμο, στο μυσταγωγικό νησί της Αποκάλυψης, όπου καταδύεται σε έναν επώδυνο απολογισμό ζωής. Η αναδρομή της δεν είναι μόνο μια καταμέτρηση προσωπικών απωλειών, αλλά και ένας αποχαιρετισμός σε μια γενιά που συνθηκολόγησε, μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς, μια Ελλάδα που απορροφήθηκε από τον υλισμό, μια κοινωνία που παρέδωσε την ταυτότητά της στην επίφαση.*Παίζουν: Νοεμή Βασιλειάδου, Νίκος Γιαλελής, Σπύρος Μπόσγας, Άγγελος Προκόπιος Νεράντζης, Αθηνά Παπαδάκη, Ανδρομάχη Φουντουλίδου.
Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή | 21:00.
Εισιτήρια: Από 5€ -13€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο REX – Σκηνή Κατίνα Παξινού, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Τηλ. Εισιτηρίων: 210 3301881 – 210 3305074.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο σπουδαίοι Ιταλοί πρωταγωνιστές (ξανα)ανακαλύπτουν τον Μπέκετ μέσα από τον Τερζόπουλο12.09.2018

Συναυλίες

Μοιραία κοιμωμένη: Παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιώργου Καζαντζή στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Το νέο άλμπουμ με τίτλο “Μοιραία κοιμωμένη” σε μουσική – ενορχήστρωση του Γιώργου Καζαντζή και κύρια ερμηνεύτρια την Ασπασία Στρατηγού παρουσιάζεται σε μια συναυλία στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, την Πέμπτη 16 Μαΐου. Μια βραδιά με μοναδικό χαρακτήρα όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια αυτής της νέας δουλειάς του Γιώργου Καζαντζή. Συμμετέχουν στο δίσκο και στην συναυλία ο Γιώργος Μεράντζας και η Ναντίνα Κυριαζή που υπογράφει και τα πέντε από τα οκτώ τραγούδια ενώ τα άλλα υπογράφουν οι Σάννυ Μπαλτζή, ο Διονύσης Καρατζάς και ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος. Στη συναυλία θα ακουστούν εκτός από τα τραγούδια του νέου δίσκου και άλλα γνωστά και αγαπημένα του Γιώργου Καζαντζή, ενώ ο Παντελής Θαλασσινός θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον κοινό τους δίσκο “Αινίγματα”, σε στίχους Κώστα Φασουλά καθώς και δικά του αγαπημένα.
Πέμπτη 16/5, 21:οο
Εισιτήρια: 14€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα 117 43. Τηλέφωνο: 21 0922 6975.

Η Εύη Μάζη στο μπαράκι της Διδότου

Η Εύη Μάζη στο τραγούδι και στο φλάουτο, ο Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν και στο μπαντονεόν, ο Δημήτρης Κουφογιώργος στην κιθάρα και ο Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο ενώνουν όσα τους καθόρισαν στη μουσική και στο τραγούδι, σε μια ιδιαίτερη μουσική συνομιλία, την Πέμπτη 16 Μαίου στο Μπαράκι της Διδότου. Μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, fados, κινηματογραφική μουσική και άλλα πολλά. Απρόβλεπτες ενορχηστρώσεις με πολλά ηχοχρώματα, πάνω σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.
Πέμπτη 16/5, 21:30
Εισιτήρια: 10€. Τηλέφωνο Κρατήσεων 2103642990.
Μπαράκι της Διδότου, Διδότου 3, Κολωνάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛένα Κιτσοπούλου: Τολμάω να έχω την ευτέλεια σαν αφετηρία. Γιατί είναι κομμάτι της ζωής μου12.09.2018

Εκθέσεις

«Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία»: Έκθεση της Άννας Αμπαριώτου στην Cittorne Gallery – Αθήνα

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, η Cittrone Gallery – Αθήνα παρουσιάζει την καλλιτέχνιδα Άννα Αμπαριώτου σε μια ατομική έκθεση την οποία τιτλοφορεί «Η Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία». Την έκθεση επιμελείται ο Κώστας Πράπογλου.  Πρόκειται για μια νέα ενότητα από ψηφιακά έργα και κεραμικά γλυπτά. Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαδικαστική προσπάθεια της καλλιτέχνιδας να ανακαλύψει και να αποκαλύψει έναν «άλλον», μη προφανή κόσμο. Ο εκτεταμένος τίτλος λειτουργεί ως μέρος της εικαστικής δημιουργίας, καθώς παραπέμπει στην αφετηρία, δηλαδή στην αρχική ιδέα της καλλιτεχνικής αναζήτησης. Η Άννα Αμπαριώτου εξηγεί αναλυτικά τον τίτλο αυτόν. Προσδιορίζει την «Τέχνη του να μην κάνεις τίποτα» ως τον χώρο και τον χρόνο που δίνει κανείς στον εαυτό του να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να αξιολογήσει αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που συμβαίνουν. Η «Παράλληλη Πεζοπορία» είναι ο χρόνος και ο χώρος που δίνει κανείς στον εαυτό του να ζήσει με την διαύγεια που του προσφέρουν όσα έχει ανακαλύψει.
Εγκαίνια: Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024 | 19:30 – 22:00
Διάρκεια: 16 Μαΐου – 29 Ιουνίου 2024
Ωράρια Λειτουργίας: Τρί, Πέμ, Παρ: 11.00-20.00 και Τετ, Σάβ: 11.00-16.00.
Citronne Gallery – Αθήνα , Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 10675 Αθήνα | 4ος όροφος. Τηλ: (+30) 210 7235 226.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Digital Arts Festival: 20 χρόνια ψηφιακής επανάστασης στην Αθήνα – Το πρόγραμμα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις