MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νέος και ανανεωμένος Doctor Who με Ncuti Gatwa – Όσα πρέπει να ξέρεις πριν την πρεμιέρα

Ο μύθος του αγαπημένου μας εξωγήινου Doctor συνεχίζεται και η 14η σεζόν κατέφτασε στο Disney Plus. Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν γίνεις συνεπιβάτης στα πιο σουρεάλ διαγαλαξιακά ταξίδια.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Το Doctor Who δεν αποτελεί απλά μια σειρά, αλλά ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που έχει την δική του ξεχωριστή θέση στο Βιβλίο Guinness, ως η μακροβιότερη βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Φέτος επιστρέφει ανανεωμένο, με ολοκαίνουριο και πολλά υποσχόμενο καστ, και ακόμα περισσότερες σουρεάλ περιπέτειες. Ο 15ος Doctor κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στο Disney Plus.

Βέβαια έχει απλώσει τα εξωγήινα, διαγαλαξιακά του πλοκάμια παγκοσμίως και έξω από τα λημέρια του BBC. Το 2023, γιόρτασε την 60η του επέτειο με τρία εορταστικά επεισόδια, τα οποία μας χάρισαν έναν αγαπημένο παλιό γνώριμο κι ένα νέο κόνσεπτ. Αλλά προτρέχω, ας κρατήσω και κάτι για αργότερα.

Όσοι θέλετε να «βυθιστείτε» στο σύμπαν του Doctor Who, αλλά δεν έχετε υπομονή, διάθεση ή χρόνο να κάνετε μαραθώνιο στους προηγούμενους κύκλους, καθίστε αναπαυτικά και ακούστε προσεκτικά. Μιας και δεν χρειάζεται απαραιτήτως να έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες σεζόν, το παρόν κείμενο θα σας ξεναγήσει στα βασικά. Συγκεντρώσαμε τα κυριότερα πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τον ολοκαίνουριο κύκλο, με πρωταγωνιστές τον πολλά υποσχόμενο Ncuti Gatwa (Sex Education), ο οποίος αποτελεί το 15ο κατά σειρά Doctor και την Millie Gibson (η οποία υποδύεται την Ruby Sunday).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDoctor Who: Τρία νέα επεισόδια για την 60η επέτειο αποκλειστικά στο Disney+12.09.2018

Whoniverse: Οι διαστημικές περιπέτειες ενός… πολύ ιδιαίτερου Doctor

Η σειρά από το πρώτο επεισόδιο του 1963, ακολουθεί τις εξωπραγματικές περιπέτειες ενός ανώνυμου εξωγήινου με ανθρώπινη μορφή, το οποίο αυτοαποκαλείται ως «The Doctor». Ο Doctor, κατάγεται από τον πλανήτη Gallifrey και την φυλή των Time Lord. Οι Άρχοντες του χρόνου, έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, αλλά και στο διάστημα. Επειδή όμως και οι εξωγήινοι Άρχοντες του Χρόνου έχουν ψυχή και νιώθουν μοναξιά, ο Doctor έχει σε κάθε σεζόν έναν βασικό παρτενέρ άνθρωπο και διάφορους φίλους που τον βοηθούν να πολεμάει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

O Doctor (David Tennant) με το μοναδικό του “όπλο”, το υπερηχητικό κατσαβίδι

Κάθε φορά που βρίσκονται για τον έναν ή τον άλλο λόγο στο κατώφλι του θανάτου, αναγεννιούνται. Αλλάζουν σώμα, πρόσωπο, ακόμα και προσωπικότητα, διατηρώντας όμως όλες τις αναμνήσεις των προηγουμένων εαυτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε κάθε σεζόν, τον Doctor υποδύεται διαφορετικός ηθοποιός. Οι τελευταίοι τέσσερις είναι και εκείνοι που το κοινό αγαπάει περισσότερο. David Tennant, Matt Smith, Jodie Whitttaker (η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τον σπουδαίο ρόλο) και… David Tennant 2.0.

Η επιστροφή του Tennant, όχι μόνο κατενθουσίασε τους φαν της σειράς (αποτελεί το πρόσωπο του Doctor που έχει την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας), αλλά σήμανε μια νέα περίοδο στην σειρά, με το κόνσεπτ του bi-generation. Αυτό σημαίνει πως ο Doctor χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά άτομα, χωρίς να χρειαστεί να εξαφανιστεί η μορφή κανενός εκ των δύο. Έτσι, μας συστήθηκε ο νέος (Ncuti Gatwa), χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστούμε για πάντα τον παλιό.

Το TARDIS

Το TARDIS εκτός από ακρώνυμο (Time And Relative Dimension In Space), αποτελεί μια μοναδική χρονομηχανή. Εξωτερικά μοιάζει με έναν απλό και συνηθισμένο αστυνομικό τηλεφωνικό θάλαμο. Από μέσα, είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φαίνεται, παραπέμποντας σε ένα μεγαλοπρεπές διαστημόπλοιο. Με το TARDIS, ο Doctor Who και οι ανθρώπινοι φίλοι του αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους και τα τέρατα που απειλούν την γη κάθε φορά.

Η σταθερή γραμμή υποστήριξης

Η Kate Stewart διευθύνει την UNIT (ή United Nations Intelligence Taskforce), έναν επιστημονικό ερευνητικό και στρατιωτικό οργανισμό που έχει σχεδιαστεί για τη διερεύνηση εξωγήινων και παραφυσικών γεγονότων και την καταπολέμηση όσων αποτελούν απειλή για τη Γη. Ο Doctor συνεργάζεται στενά με την UNIT από τη δεκαετία του 1970, όταν ο πατέρας της Kate, ο ταξίαρχος Άλιστερ Γκόρντον Λέθμπριτζ-Στιούαρτ, διοικούσε την ομάδα εργασίας. Εργάζονται για την προστασία της Γης όταν ο Doctor δεν είναι κοντά και όποτε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για να τα χειριστεί η UNIT μόνη της, προσπαθούν να βρουν τον Doctor.

Τι θα δούμε στο καινούριο κύκλο

Από τα τρέιλερ που έχουν προλογίσει την ολοκαίνουρια σεζόν, βλέπουμε πως οι περιπέτειες του φετινού Doctor κυμαίνονται σε πολλές διαφορετικές εποχές. Από αυτή των δεινοσαύρων, στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα, αποπνέοντας λιγάκι από την αύρα του Bridgerton κι από κει στα εμβληματικά 60s. Το TARDIS θα κάνει αφάνταστα και εξωπραγματικά ταξίδια, αψηφώντας τον χωροχρόνο, ενώ οι ήρωές μας θα περάσουν από 40 πολυσυμπαντικά κύματα και ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά outfit (για να ταιριάζουν στο στυλ κάθε περιόδου βεβαίως βεβαίως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShōgun: Φινάλε για το έπος που ανέτρεψε τα δεδομένα του ιστορικού δράματος – 5 λόγοι που αξίζει να το δεις12.09.2018

Η επιστροφή παλιών γνώριμων -τόσο ευχάριστων όσο και δυσάρεστων- , αλλά και οι αμέτρητες αναφορές σε inside jokes, παλιούς χαρακτήρες και καταστάσεις θα δώσει νοσταλγική νότα για τους φαν της σειράς.

Ο Ncuti Gatwa εξυψώνει τις προσδοκίες ως ο πιο αναζωογονημένος Doctor

Ο Ncuti Gatwa, του οποίου το υποκριτικό μεγαλείο γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Sex Education του Netflix, έχει γράψει ήδη ιστορία ως ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που αναλαμβάνει τον ρόλο.

Το εκρηκτικό ταπεραμέντο και η ιδιαίτερη επένδυση με την οποία θα “ντύσει” αυτή την εκδοχή του Doctor, αποτελεί ένα αναζωογονητικό τηλεοπτικό ελιξίριο, το οποίο θα δώσει στην σειρά την εντυπωσιακή συνέχεια που της αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Άγνωστοι Μεταξύ Μας”: Η ταινία του Andrew Haigh έρχεται στο Disney+12.09.2018

Περισσότερα από Cine News