MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
BINGE WATCHING

Από το Yellowstone μέχρι το The English: Αυτές είναι οι καλύτερες western σειρές των τελευταίων ετών!

Το Yellowstone και 4 ακόμα συναρπαστικές western σειρές είναι διαθέσιμες για ένα συναρπαστικό binge-watching αυτό το Σαββατοκύριακο!

KEIMENO: Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 09.05.2024

Ενδεχομένως να είσαι και εσύ από αυτούς που θεωρούν ότι το western σαν τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό είδος αποτελεί παρελθόν, καθώς οι εποχές που το είδος αυτό κατέκλυζε τόσο τη μικρή όσο και τη μεγάλη οθόνη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, δουλειές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, όπως το “Hell or High Water”, “The Magnificent Seven”, “The Hateful Eight” και “The Hostiles” αποδεικνύουν περίτρανα το αντίθετο. Η παρουσία μάλιστα όλο και περισσότερων τηλεοπτικών σειρών που έχουν αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς, δείχνει ότι τα western έχουν κάνει δυναμικό comeback.

Αυτή τη στιγμή στην COSMOTE TV είναι διαθέσιμοι πέντε καλοί «εκπρόσωποι» του είδους που παρακολούθησα και στους συστήνω ανεπιφύλακτα για αυτό το Σαββατοκύριακο αν βρίσκεσαι σε mood για binge watching.

1. “Yellowstone”

Υπόθεση: Το “Yellowstone” εξιστορεί τις περιπέτειες της οικογένειας Dutton, που διατηρεί στην κατοχή της το μεγαλύτερο ράντσο στις ΗΠΑ. Εν μέσω μεταβαλλόμενων συμμαχιών, ανεξιχνίαστων δολοφονιών και ανοιχτών πληγών, το ράντσο βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με μία πόλη που διευρύνεται συνεχώς, έναν ινδιάνικο καταυλισμό και μοχθηρούς επιχειρηματικούς αντιπάλους.

Ό,τι και να πει κανείς για το “Yellowstone” είναι λίγο. Η σειρά που ξεκίνησε σαν ένα – φιλόδοξο μεν, διακριτικό δε – σύγχρονο τηλεοπτικό western με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner (κάνοντας ένα restart στην καριέρα του) έχει μετατραπεί σε μια σειρά φαινόμενο, που άλλαξε για πάντα το είδος και αποτελεί πλέον ένα ολόκληρο σύμπαν, με τα δικά του spin-off και φυσικά φανατικό κοινό.

Ακόμα κι αν δεν ήσουν ποτέ fan των western, ακόμα κι αν είχες δει μόνο τις κλασικές ταινίες του Clint Eastwood, το “Yellowstone” είναι η αφορμή να ανακαλύψεις και να εκτιμήσεις για τα καλά το είδος. Η σειρά ολοκληρώνεται δυστυχώς φέτος (η COSMOTE TV θα προβάλει το 2ο μέρος της τελευταίας σεζόν στα τέλη του 2024), ωστόσο ο υποψήφιος για OSCAR σεναριογράφος της σειράς, Taylor Sheridan (Sicario, Wind River, Hell or High Water) έχει δημιουργήσει δύο origin stories (ακολουθούν παρακάτω), για να μην μας λείψει στιγμή το Yellowstone Universe.
Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα on demand στην COSMOTE TV.

2. “1883”

Υπόθεση: Η υποψήφια για 3 Emmy σειρά, ακολουθεί τη γενιά της οικογένειας Dutton, μετά τον Εμφύλιο πόλεμο, καθώς εγκαταλείπουν το Tennessee και ταξιδεύουν στο Fort Worth του Texas. Εκεί ενώνονται με μια αμαξοστοιχία που αναλαμβάνει το δύσκολο ταξίδι προς τα δυτικά προς το Oregon προτού εγκατασταθούν στη Μontana για να ιδρύσουν αυτό που θα γίνει τελικά το Yellowstone Ranch.

Αυτό είναι το πρώτο prequel/spin-off του Yellowstone, το οποίο μάλιστα γνώρισε τόση επιτυχία που η Paramount+ έδωσε το “OK” για το ακόμα πιο εξαιρετικό “1923”, για το οποίο θα σας μιλήσω παρακάτω. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάντα δύσπιστη με τα spin-off (ας είμαστε ειλικρινείς! Σπάνια είναι εξίσου καλά με τα original), αλλά οι κριτικές ήταν τόσο καλές, που αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία – και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Η σειρά σε κρατάει συνεχώς σε εγρήγορση, ενώ μεγάλο ατού της είναι και σε αυτή την περίπτωση το καστ. Ο Sam Elliott του “A Star is Born” και του “The Ranch” πρωταγωνιστεί στο πλευρό των θρύλων της country μουσικής, Faith Hill και Tim Mc Graw, οι οποίοι ήταν πολύ αξιόλογοι στους ρόλους τους. Την αφήγηση αναλαμβάνει η επίσης εξαιρετική νεαρή ηθοποιός, Isabel May, ενώ στα highlights είναι σίγουρα η εμφάνιση του Tom Hanks στο δεύτερο επεισόδιο, σε ρόλο-έκπληξη.
Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα on demand στην COSMOTE TV

3. “1923”

Υπόθεση: Η σειρά ακολουθεί μια γενιά της οικογένειας Dutton το 1923 πριν από τα γεγονότα της κύριας σειράς, και μετά τα γεγονότα του 1883. Πρόκειται για μία περίοδο διαφόρων δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της περιόδου της ποτοαπαγόρευσης, της ξηρασίας και των αρχικών σταδίων της Μεγάλης Ύφεσης, που επηρέασε την Μοντάνα και ολόκληρες τις ΗΠΑ πολύ πριν από την Οικονομική Κρίση του 1929 στο Χρηματιστήριο.

Αυτή τη φορά, ο Sheridan έχει επιστρατεύσει δύο ονόματα – ιερά τέρατα στο Χόλιγουντ, τον Harrison Ford και την Helen Mirren, ίσως στην καλύτερη τηλεοπτική στιγμή τους. Το επίπεδο ολόκληρης της σειράς ήταν έτσι κι αλλιώς κινηματογραφικό.

Μάλιστα, η σειρά έχει ανανεωθεί για 2η season που αναμένεται μέσα στο 2024 στην COSMOTE TV – κι εμείς ανυπομονούμε για ακόμα περισσότερες καθηλωτικές ερμηνείες.
Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα on demand στην COSMOTE TV.

4. “Lawmen: Bass Reeves”

Υπόθεση: Η ανείπωτη ιστορία του θρυλικού και αδάμαστου Bass Reeves, ενός από τους πιο αποτελεσματικούς εκπροσώπους του νόμου στην Άγρια Δύση κι ενός από τους πρώτους Αφροαμερικανούς στην αμερικανική ιστορία που έγινε βοηθός σερίφη δυτικά του Μισισιπή, γίνεται σειρά και πάλι δια χειρός Τ. Sheridan.

Σε αυτή την περίπτωση η ιδιαίτερη ιστορία του Reeves αρκεί από μόνη της για να δεις τη σειρά. Ωστόσο και o David Oyelowo (Silo, Selma) που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως ο άνδρας που κατάφερε να γίνει ο πρώτος σερίφης στις πιο συντηρητικές πλευρές της Αμερικής, είναι επίσης ένας καλός λόγος για να δεις τη σειρά.
Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα on demand στην COSMOTE TV.

5. “The English”

Υπόθεση: Η Αγγλίδα Cornelia Locke φτάνει στην Αμερικανική Δύση του 1890 για να κυνηγήσει τον φονιά του γιου της. Στην πορεία, συναντά τον Eli Whipp, πρώην ανιχνευτή του ιππικού, ο οποίος πηγαίνει στη Nebraska για να διεκδικήσει τη γη που του χρωστούν. Χτίζοντας μια απροσδόκητη φιλία, οι δυο τους διασχίζουν μία Αμερική γεμάτη εμπόδια, αίμα και βία ώστε να εκπληρώσουν τον σκοπό τους.

Ανατριχίλα, αγωνία, συγκίνηση. Έτσι θα νιώσεις μόλις φτάσεις στο φινάλε του καταπληκτικού “The English”, το οποίο παρακολούθησα μέσα σε μία μόλις ημέρα, πολύ απλά γιατί δεν μπορούσα να μην μάθω αν η Cornelia της Emily Blunt θα γνώριζε ποτέ τη δικαίωση που έψαχνε. Ναι, η Emily Blunt, των “Mary Poppins”, “The Devil Wears Prada”, “Oppenheimer”, πρωταγωνιστεί στο πρώτο Western της καριέρας της – και όπως είχε η ίδια παραδεχτεί το αποφάσισε εν μια νυκτί, με το που διάβασε τον πρώτο (πράγματι συγκλονιστικό) μονόλογο της ηρωίδας της.

Μάλιστα, πίστεψε τόσο πολύ σε αυτό το πρότζεκτ που ανέλαβε και καθήκοντα παραγωγού για να διασφαλίσει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που εκείνη ήλπιζε. Αν τα κατάφερε; Ας πούμε απλά, ότι ο Guardian το βαθμολόγησε με τα πολυπόθητα (και σπάνια) 5 αστεράκια του και το αποκάλεσε “αριστούργημα”. Δεν είναι τυχαίο που η σειρά προτάθηκε για 5 BAFTA.

Αν κάτι ξεχώρισα εγώ στο “The English”, είναι η ιστορία και το γεγονός ότι μπλέκει το σασπένς ενός καλού δράματος, με την ευαισθησία μιας πραγματικής ιστορίας αγάπης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στους 2 πρωταγωνιστές. Παράλληλα, το γεγονός ότι η Emily Blunt κατάφερε να φέρει στη ζωή μια τόσο δυναμική ηρωίδα, δεν είναι λίγο. Η Cornelia δεν είναι μια “δεσποσύνη” που χρειάζεται σωτηρία. Είναι μια εκδικήτρια – και αυτό είναι κάτι που με έκανε να εκτιμήσω τη σειρά ακόμα περισσότερο.
Και τα έξι επεισόδια είναι διαθέσιμα στην COSMOTE TV.

Πάτησε, λοιπόν, το play και ετοιμάσου για την εξερεύνηση του συναρπαστικού κόσμου της Άγριας Δύσης. Καλό binge-watching!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο The Responder και τον 2ο κύκλο του Anne Rice’s Interview With The Vampire12.09.2018

Περισσότερα από Keep Watching