MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 4 προτάσεις για τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Θέατρο

Αβελάρδος και Ελοΐζα, του Γιάννη Καλαβριανού στο ΠΛΥΦΑ

Ο «Αβελάρδος και η Ελοΐζα» είναι ένα θεατρικό έργο βγαλμένο από μια μεσαιωνική ιστορία που έχει πάρει χαρακτηριστικά μυθολογίας. Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης πήρε σάρκα και οστά στην σύγχρονη ελληνική δραματουργία από τον Γιάννη Καλαβριανού. Ένας ύμνος στον αιώνιο έρωτα, στην άπιαστη ευτυχία, στο χάος της απόγνωσης. Δύο εραστές αγιοποιούνται, εξυψόνωνται στην προσπάθεια τους να μείνουν πιστοί ο ένας στον άλλον κόντρα στον κόσμο, στην απόσταση και στον ίδιο τους τον εαυτό. Δυο ουράνια σώματα, οδεύουν προς την αναπόφευκτη συνάντηση και συνάμα μοιραία σύγκρουση τους, για να μας παρασύρουν κι εμάς στην ασταμάτητη τροχιά τους. Ένα έργο βαθιά ποιητικό, γραμμένο τόσο αντισυμβατικά όσο και αυτός ο έρωτας. Μια ομάδα νέων ηθοποιών έρχονται στην σκηνή σαν ένας χορός, για να αφηγηθούν αυτή την πρώτη ιστορία αγάπης σαν να είναι και η τελευταία. Για να συνεχίσουν οι μεγάλες αγάπες να τραγουδιούνται μέχρι να σβήσει ο κόσμος. *Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Αναστάσης Γεωργούλας, Γιώργος Ζιάκας, Μαριαλένα Ηλία, Γιάννης Κόραβος, Δανάη – Αρσενία Φιλίδου.
Παραστάσεις: 24-25 Απριλίου 2024, 1 Μαΐου 2024 , 8 Μαΐου 2024, 13-14 Μαΐου 2024, 20-21 Μαΐου 2024, 27-28 Μαΐου 2024, 3-4 Ιουνίου 2024 | Ώρα: 20:30.
Εισιτήρια: 14€ Κανονικό, 12€ Μειωμένο (Φοιτητικο, Ανέργων,ΑμεΑ, +65). Προπώληση: ticketservices.gr.
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47.

Τάξη, των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν στο Θέατρο Σταθμός

Το βραβευμένο θεατρικό έργο των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν, «Τάξη», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζεται, για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στο θέατρο Σταθμός. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό έργο που απευθύνεται σε όλους τους θεατρόφιλους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς το θέμα του αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σε μια τάξη δημοτικού σχολείου με έμφαση στα ζητήματα της εκπαίδευσης και τις μεθόδους διδασκαλίας – ανέκαθεν μια διακεκαυμένη ζώνη εντάσεων, αντιπαραθέσεων και αμφισβητήσεων τόσο από την πλευρά των γονιών των μαθητών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών ως χωριστή κατηγορία. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αιμίλιος Καλογερής (Ρέι ΜακΚάφερτι), Παναγιώτης Νικολιδάκης (Μπράιαν Κοστέλο αλλά και Τζέιντεν) και Ρίτα Μαρτσάκη (Ντόνα Κοστέλο αλλά και Κάιλι).
Μ. Δευτέρα 29/4 στις 19:00, Μ. Τρίτη 30/4 στις 21:00 και Μ. Τετάρτη 1/5 στις 21:00
Εισιτήρια: 16 ευρώ και 12 ευρώ φοιτητικό (μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυσταγωγικός περίπατος με το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής12.09.2018

Συναυλίες

O Μπάμπης Βελισσάριος στο Μπαράκι της Διδότου

Μια ιδιαίτερη βραδιά, την Μεγάλη Τετάρτη 1ης Μαΐου, εναρμονισμένη στο πνεύμα και την κατανυκτική διάθεση της Μεγάλης Εβδομάδας, θα μας χαρίσει ο ερμηνευτής Μπάμπης Βελισσάριος σε μια μουσική παράσταση που αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, θα ακούσουμε τα τραγούδια από τον εμβληματικό “Επιτάφιο” σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου και στο δεύτερο μέρος, μια επιλογή τραγουδιών για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς αλλά και για τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τα «Νυν και αεί» και «Πώς να σωπάσω» του Σταύρου Ξαρχάκου έως το «Τίποτα δεν πάει χαμένο» και «Πρώτη Μαΐου» του Μάνου Λοΐζου και από τα «Παραπονεμένα λόγια» του Γιάννη Μαρκόπουλου έως το «Τα λόγια και τα χρόνια» του Γιάννη Μαρκόπουλου. Μαζί του η Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο και ο Μάνος Καλπάκης στο μπουζούκι.
M. Τετάρτη 1/5, 21:30
Εισιτήριο: 10€. Κρατήσεις: 2103642990.
Το Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού, Διδότου 3, Κολωνάκι, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Τζαζ: 5+1 φοβεροί ελληνικοί jazz δίσκοι που ακούσαμε πρόσφατα12.09.2018

Εκθέσεις

Μιλτιάδης Κατρακούλης, Γιώργος Μουστάκας – Με 2 Ματιές: Έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από 28 Απριλίου έως 23 Ιουνίου 2024 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» την έκθεση φωτογραφίας «Με 2 Ματιές» των Μιλτιάδη Κατρακούλη, χοροδιδασκάλου από τα Μέγαρα και του φωτογράφου Γιώργου Μουστάκα, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έκθεση 24 φωτογραφικών σκηνικών που προσεγγίζουν με ένα σύγχρονο τρόπο συγκεκριμένα εικαστικά έργα τέχνης, Ελλήνων ζωγράφων, όπως των Θ. Ράλλη, Απ. Γεραλή, Ν. Λύτρα, Ν. Γύζη, Γ. Ιακωβίδη, κ.α., οι οποίοι αποτύπωσαν την καθημερινή ζωή των Ελλήνων, στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.
Διάρκεια έκθεσης: Από 28/4 έως 23/6
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11.00-16.00 | Σάββατο & Κυριακή 10.00-15.00. Ωράριο λειτουργίας τις ημέρες του Πάσχα: Κλειστά: Μ. Παρασκευή 3/5, Μ. Σάββατο 4/5, Κυριακή του Πάσχα 5/5, Δευτέρα του Πάσχα 6/5 και Τρίτη 7/5.
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChórεs, καντάδες, Βυζαντινή Αθήνα: Τα highlights της πρώτης εβδομάδας του 3ου This is Athens – City Festival με έμπνευση από το Πάσχα12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Από τις Τρωάδες έως τα «αιθέρια γλυπτά» της Βένιας Δημητρακοπούλου: 6+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εκδηλώσεις
Από τις συμπεριληπτικές «Τρωάδες» του Εθνικού έως τις γυναικείες φωνές του «Choreka»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Παρασκευή
Εκδηλώσεις
Από τον Μανώλη Χιώτη έως την «Τραβιάτα»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Πέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Σακελλάριο έως το hip hop: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto