MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Odysseus: Η πολυβραβευμένη υπερπαραγωγή του Δραματικού Θεάτρου Φιλιππούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δραματικό Θέατρο της Φιλιππούπολης, ο σημαντικότερος και ιστορικότερος θεατρικός θεσμός της Βουλγαρίας, παρουσιάζει, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη υπερπαραγωγή «Odysseus», σε σκηνοθεσία της Diana Dobreva.

Monopoli Team

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί μια ιστορική μετάκληση. Για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών, ο σημαντικότερος και ιστορικότερος θεατρικός θεσμός της Βουλγαρίας, το Δραματικό Θέατρο της Φιλιππούπολης (Plovdiv Drama Theater) παρουσιάζει στην Ελλάδα την πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη υπερπαραγωγή «Odysseus», με την οποία άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ MITEM του Εθνικού Θεάτρου της Βουδαπέστης. Μόνο για δύο παραστάσεις, στις 30 και 31 Μαΐου ώρα 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Odysseus

Σαράντα επί σκηνής ηθοποιοί έρχονται στη χώρα μας για να ενσαρκώνουν μέσα σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα το ομηρικό έπος, γραμμένο σε πρωτότυπη προσαρμογή για το θέατρο από τον κορυφαίο εν ζωή Βούλγαρο θεατρικό συγγραφέα Alexander Sekulov, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης στο Φεστιβάλ της Αβινιόν Diana Dobreva. Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί της παράστασης ταξιδεύουν από τη Βουλγαρία, μαζί με 80 ακόμα ερμηνευτές και καλλιτέχνες. Την αποστολή συμπληρώνουν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Suzanna Vasilevska, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Kostadin Dimitrov, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Plamen Panov και η Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Οδυσσέας» είναι μια ιστορία για το ταξίδι του ανθρώπου προς τον εαυτό του, ενάντια στον εαυτό του, πέρα από τον εαυτό του.

Για το αγόρι εκείνο που πήγε στην Τροία και πήρε τα νιάτα του ως χρυσό επίχρισμα με το όνομά του. Για τον ενήλικα που επιστρέφει στο νησί της πατρίδας, για να μάθει τελικά από πρώτο χέρι την οργή των θεών και το πώς είναι να ταξιδεύεις ενάντια στον χρόνο.

Αλλά η Ιθάκη δεν είναι το τελευταίο λιμάνι για κάποιον που προορίζεται να γίνει ήρωας. Μια προφητεία τον ωθεί σε ένα, ακόμα, ταξίδι. Ένα ταξίδι πέρα από τα καθορισμένα όρια. Ένα ταξίδι προς εκείνη την σιωπηλή ακτή, όπου η Πηνελόπη στέκεται και καρτερεί, με σκοπό να προσφέρει στην αγάπη το μόνο πράγμα που της αξίζει: την αιωνιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Πλατόνοφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη και Metodiev.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Diana Dobreva

Σκηνικά: Mira Kalanova
Κοστούμια: Mira Kalanova
Μουσική: Petya Dimanova | Ζωντανή μουσική: Yannis Pantazis
Χορογραφία: Deyan Georgiev

Παίζουν: Konstantin Elenkov, Stiliyan Stoyanov, Dobrin Dosev, Aleksey Kozhuharov, Ivaylo Hristov, Simeon Aleksiev, Ivana Papazova, Elena Kabasakalova, Margita Gosheva, Todor Darlianov, Radina Dumanyan, Troyan Gogov, Deyan Georgiev, Petar Dochev, Diana Spasova, Vasilena Vincenzo, Kaloyan Trifonov, Dimitar Banchev, Venelin Metodiev, Georgi Bogdanov, Spartak Pantaleev, Mariya Sotirova, Boryana Bratoeva, Patricia Pundeva, Slavena Zaikova, Bilyana Georgieva, Adelina Zhelyazkova, Nadezhda Koleva, Ioana Kircheva, Tanya Stones, Plamena Bozhilova, Krasimir Vasilev, Georgi Sirkatov, Atanas Apostolov, Valeri Georgiev, Pavel Sapundjiev

Διάρκεια: 120 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: 30-31 Μαΐου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com | Η παράσταση παρουσιάζεται στα Βουλγαρικα με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Παραστάσεις: Πέμπτη 30/5 και Παρασκευή 31/5 στις 21:00
Διασκευή: Alexander Sekulov
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/odysseus-plovdiv-drama-theater-1
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης», Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr
Φωτογραφίες: Alexander Bogdan Thompson
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Πειραιάς
Πειραιάς
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Απο 30/05/2024 εως 31/05/2024
Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου
Πέμπτη/Παρασκευή: 21:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα