MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η κρυφή ζωή της Εύα Μπράουν: O έρωτας με τον Χίτλερ και η αυτοκτονία

Παρά το χάσμα ηλικίας των 23 ετών, αναπτύχθηκε σιγά σιγά μια σχέση μεταξύ της Μπράουν και του Χίτλερ, η οποία θα παρέμενε κρυφή από τη δημοσιότητα για χρόνια

Monopoli Team

Η Εύα Μπράουν είναι ένα όνομα που, για δεκαετίες, παρέμεινε καλυμμένο από τη σκοτεινή κληρονομιά του διαβόητου συντρόφου της, του Αδόλφου Χίτλερ.

Γνωστή στον κόσμο κυρίως ως σύντροφος και σύζυγος του Φύρερ για μια φευγαλέα στιγμή πριν από την κοινή τους αυτοκτονία, η ταυτότητα και τα επιτεύγματα της Μπράουν έχουν επισκιαστεί σε μεγάλο βαθμό από την τερατώδη φιγούρα με την οποία συνδέθηκε. Ωστόσο, η εμβάθυνση στη ζωή της Εύας Μπράουν προσφέρει μια ματιά στην πολύπλοκη αφήγηση μιας γυναίκας που βρέθηκε στον στενό κύκλο ενός από τους πιο διαβόητους δικτάτορες της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Φρανκ: 10+1 φορές που τα λόγια της μας ενέπνευσαν12.09.2018

Γεννημένη στις 6 Φεβρουαρίου 1912 στο Μόναχο, η Εύα Μπράουν ήταν η δεύτερη κόρη μιας ταπεινής οικογένειας, με τον πατέρα της δάσκαλο και τη μητέρα της μοδίστρα.

Τα πρώτα χρόνια της Μπράουν σημαδεύτηκαν από μια κανονική ανατροφή και εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε ένα πέρασμα από ένα καθολικό σχολείο, όπου διακρίθηκε στον αθλητισμό. Η πορεία της πήρε σημαντική τροπή στα 17 της χρόνια, όταν ανέλαβε θέση βοηθού του Χάινριχ Χόφμαν, του επίσημου φωτογράφου του Χίτλερ. Αυτή η δουλειά θα γινόταν η πύλη για την ενδεχόμενη σχέση της με τον Χίτλερ, τον οποίο γνώρισε στο στούντιο του Χόφμαν το 1929.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Cine News
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Αφιέρωμα
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;
Επίκαιρα
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Αφιέρωμα
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Επίκαιρα
Πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα σε Χίο, Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Κάτω Αχαΐα
Επίκαιρα
Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;
Επίκαιρα
Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Αχαΐα
Επίκαιρα
Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας στέγασης φοιτητών σε ιδιωτικές κατοικίες
Αφιέρωμα
Στις βιβλιοθήκες των φίλων μου βρήκα όλα τα βιβλία που θα έρθουν μαζί μου στις διακοπές
Επίκαιρα
Κοινή δήλωση 24 κρατών: «Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα»
Επίκαιρα
Πυροσβεστική: 33 εναέρια μέσα επιχειρούν σε όλη τη χώρα
Επίκαιρα
Λειψυδρία: Νέο σχέδιο επάρκειας νερού και αφαλάτωσης για τα νησιά