MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ελληνικό καλοκαίρι στη Στέγη, 19ωρο πάρτι στο Ωδείο Αθηνών, live και εκθεσεις που αξίζει να δεις το ΣΚ

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (30-31 Μαρτίου).

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

(+) Καύσωνας, του Γιάννη Παναγόπουλου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης

Μια παράσταση για το ελληνικό καλοκαίρι, φτιαγμένη από όνειρα και εφιάλτες, ερωτισμό και ηδονοβλεψία, ο «Καύσωνας» του Γιάννη Παναγόπουλου, κάνει πρεμιέρα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Αντλώντας δραματουργικό υλικό από τις συλλογές διηγημάτων της Βίβιαν Στεργίου, «Μπλε Υγρό» και «Δέρμα», η παράσταση συνθέτει μια φαντασιακή εθνογραφία για έναν κόσμο που οδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το τέρμα. Μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, σ’ ένα πλαίσιο που διαρκώς στενεύει. Με τα πρόσωπα να γραπώνονται απ’ τις τελετουργίες τους. Με την επικοινωνία τους να θρυμματίζεται. Μια παράσταση για το μεγάλο άραγμα κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο μέχρι τη μεγάλη στιγμή ή το μεγάλο τέλος. Παίζουν: Αναστασία Δέλτα, Γιάννης Καράμπαμπας, Ιωάννης Μπάστας, Ζωή Μυλωνά, Γιάννης Παναγόπουλος, Νατάσα Σφενδυλάκη.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
5-20 €
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. Generation Lost, του Γρηγόρη Λιακόπουλου στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό θέατρο (σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”) παρουσιάζει από τις 28 Μαρτίου το “Generation Lost” του Γρηγόρη Λιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. Μια παράσταση για όσους/ες ανήκουν στη γενιά των millennials, αλλά και για όσους/ες ταυτίζονται με τα όνειρα και τις απογοητεύσεις της. Μια παράσταση για όλους τους παγιδευμένους σε σώματα ενηλίκων εφήβους. Τελικά ποιοι είναι οι millennials; Είναι μια εγωκεντρική ή μια χαμένη γενιά; Ένα κείμενο που προέκυψε από έρευνα και συνεντεύξεις με νέους από έξι διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, θα αποπειραθεί να φωτίσει τις σκέψεις και τις αγωνίες της πιο περίπλοκης και πιο μπερδεμένης ίσως απ’ όλες τις γενιές. Παίζουν: Δάφνη Δρακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πητίδης Βασίλης Σαφός.
Τετάρτη & Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Τετάρτη, Πέμπτη: 16€ | Παρασκευή: 13€ | Σάββατο, Κυριακή: 20€ * Ειδικές τιμές για φοιτητές, άνω των 65 ετών, ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, μειωμένης ορατότητας, ατέλειες Δραματικών Σχολών
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

3. EDEN Festival Night ‘n’ Day 2024 στο Ωδείο Αθηνών

Μερικά από τα πιο hot ονόματα της σύγχρονης χορευτικής σκηνής συνθέτουν ένα φεστιβαλικό διήμερο, με 19 ώρες μουσικής, που υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία. Η πρωτοποριακή Αμερικανίδα Avalon Emerson, από τις πιο δεξιοτέχνες DJs του τερέν της techno, και ο διακεκριμένος DJ και παραγωγός John Talabot, γνωστός για την επιρροή του στην techno σκηνή, έρχονται στο EDEN Festival για να ξεσηκώσουν την Αθήνα με ένα μείγμα techno, deep house, electro, leftfield pop και breakbeats. Dj και live set από παγκοσμίως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, όπως οι Axel Boman, Evian Christ, Nathan Micay, Halina Rice, Paramida, Bashkka, Saber Rider και Poor J’Darr. Επίσης στο EDEN Festival το oneContinuousLab με ένα καινούριο Interactive Light Installation από τον Αλέξανδρο Κοντογεωργακόπουλο, ειδικά σχεδιασμένο για το φεστιβάλ, καθώς και installation από το ADAF. Δείτε εδώ το αναλυτικό line up. 
Σάββατο 30/3 19:30 – 06:00, Κυριακή 31/3 16:00 – 00:30
1day ticket: από 19€ | 2day ticket: 45€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

4. Οι Great Gig σ’ ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στους Pink Floyd

Photo credits: Tasos Agapis

Οι Great Gig η μεγαλύτερη Pink Floyd tribute μπάντα στην Ελλάδα, με μια ασταμάτητα επιτυχημένη πορεία δεκαεννέα ετών, εμφανίζεται στο Main Stage του Gazarte, για ένα ακόμη μοναδικό, σχεδόν τρίωρο οπτικοακουστικό show. Mε ένα πολύ προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα θα μας προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τα σπουδαιότερα κομμάτια – σταθμούς από το σύνολο της δισκογραφίας των Pink Floyd με συνοδεία projections που μετατρέπουν κάθε τους συναυλία σε ένα αξέχαστο οπτικοακουστικό show.
Σάββατο 30 και Κυριακή 31/3 στις 20:30
Α’ Ζώνη: 25€, Β’ Ζώνη: 20€, Γ’ Ζώνη: 15€, Όρθιοι: 10€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

5. Οι Polkar στο Gagarin

Η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που προκαλεί χαμό στις Αθηναϊκές νύχτες επί 10 συναπτά έτη, έρχεται στο Gagarin για μία μοναδική, επετειακή συναυλία. Σύμφωνα με τους ίδιους θα ακουστούν: Καψουροτράγουδα, χάλκινα σε παροξυσμό, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, εξωφρενικά ρεφρέν, πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες χωρίς έλεος. Θα εμφανιστούν: Λυσσασμένοι fans, τύποι στο τυχαίο, τζαμπατζήδες που ξέρουν κάποιον στην πόρτα, χορεύτριες, οι ανερχόμενοι N- Cheezed, o Θεός ο ίδιος. Dress Code: Στρας απαραιτήτως. Στην παράσταση πετιούνται γυναικεία εσώρουχα στον αέρα κατά την διάρκεια της συναυλίας. Πετιέται και ένα αντρικό βρακί για λόγους πολιτικής ορθότητας.
Σάββατο 20/3 στις 21:00
13€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

6. Microcosmos: Οι Ruby Rushton στο ΚΠΙΣΝ

Ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους Ruby Rushton, ένα από τα κορυφαία, πιο προοδευτικά και παραγωγικά συγκροτήματα της ακμάζουσας jazz σκηνής του Λονδίνου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Microcosmos. Δημιούργημα της πολυπραγμοσύνης και της παραγωγικότητας του μουσικού και παραγωγού Tenderlonious και με οδηγό τα διδάγματα του John Coltrane, οι Ruby Rushton βρίσκονται στο προσκήνιο της jazz σκηνής του Ηνωμένου Βασιλείου ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Two for Joy το 2015. Η μουσική τους συνδυάζει τη spiritual jazz με μουσικά ιδιώματα όπως το hip hop, το afrobeat, το post-bop και το funk, αλλά και τα επιμέρους γνωρίσματα της underground σκηνής. Από το ντεμπούτο τους και μετά, τους χαρακτηρίζει μία εξελικτική πορεία, που κορυφώνεται – σε ό,τι αφορά την αποδοχή και την επιτυχία – με το τέταρτο άλμπουμ τους, Ironside (2019), το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο και ξεχώρισε ως ένα από τα καλύτερα jazz άλμπουμ των τελευταίων ετών.
Κυριακή 31/3 στις 21:00
Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

7. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αίθουσα του Παρθενώνα

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στην Αίθουσα του Παρθενώνα, το κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα του Κλωντ Ντεμπυσύ και το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε φα μείζονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
Κυριακή 31/3 στις 20:30
Η παρακολούθηση της συναυλίας προϋποθέτει την προμήθεια εισιτηρίου γενικής εισόδου (10€), με την επίδειξη του κωδικού κράτησης στα ταμεία του Μουσείου με τη σήμανση 6, 7 και 8, την ημέρα της εκδήλωσης από τις 19:00 έως τις 19:15.
Μουσείο Ακρόπολης (Αίθουσα του Παρθενώνα)

Εκθέσεις

8. Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης “Embrace Empathy” στο Μουσείο Βορρέ

Ποια η σημασία της ενσυναίσθησης στις τέχνες και ποιες οι επιπτώσεις της στην καλλιτεχνική έρευνα. Πώς οι καλλιτέχνες με το να υιοθετήσουν μια πιο βιώσιμη στάση στην πρακτική τους, μπορούν να θωρακιστούν απέναντι σε κάθε είδους κρίση. Το Μουσείο Βορρέ διοργανώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης “Embrace Empathy” σε επιμέλεια Όλγας Δανιηλοπούλου, η οποία εξερευνά τον ρόλο της τέχνης ως μέσο ενότητας και αμοιβαίας κατανόησης που προωθεί την ενσυναίσθηση και την ανθεκτικότητα. Στην έκθεση συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες από έξι χώρες.
Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη
Μουσείο Βορρέ, Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b