MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Αγρυπνία, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Συγγρού 33

Φωτογραφία: Panos Giannakopoulos-

Η «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Συγγρού 33. Πριν από κάποια χρόνια, όταν ήταν έφηβος, ο Λίνος έπιασε στο βλέμμα του το βλέμμα ενός άλλου νεαρού άντρα. Πριν προλάβει να αναλάβει την ευθύνη της ηδονής αυτού του βλέμματος, ο άντρας εκείνος εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον Λίνο να τον αναζητά συνεχώς, πότε εκεί που βρίσκονται οι θεοί και πότε εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι. Είτε στην αθωότητα, είτε στον απολαυστικό εκμαυλισμό της. Από τη μια μεριά, ο Λίνος αφήνεται στις απολαύσεις που του προσφέρονται στο Master Tower, το κέντρο των επίγειων ηδονών, για να βρει τον άγνωστο. Από την άλλη μεριά, ο δογματικός πατέρας του, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί τον γιο του παρά μόνο ως άμεμπτο, ξενυχτάει επειδή πενθεί τον γιο του σαν νεκρό, ελπίζοντας πως θα μπορέσει με την πίστη του να τον αναστήσει μακριά από τις επιθυμίες που τον παρασέρνουν. *Παίζουν: Τάκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σταύρος Τσουμάνης, Ντένης Μακρής, Δημήτρης Δρόσος, Νικόλας Χαλκιαδάκης.
Παραστάσεις: Από 22 Φεβρουαρίου.  Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:15.

Εισιτήρια: Από 18€. Οι πρώτοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις ανοιχτές γενικές πρόβες, που θα γίνουν από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου με μειωμένο εισιτήριο, 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Συγγρού 33, Συγγρού 33, Αθήνα. Τηλ: 2109233853

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπίσκεψη στο Fougaro ArtCenter: Στην άνοιξη του θεατρικού Θεόφιλου και του David Webber12.09.2018

Συναυλίες

Νίκος Πορτοκάλογλου – Εδώ είναι το ταξίδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια ανατρεπτική μουσική παράσταση που σκιαγραφεί το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», με έναν διαφορετικό – συμφωνικό ήχο, φωτίζοντας τα τραγούδια του από μια άλλη πλευρά, ανακαλύπτοντάς τα ξανά. Μια ξεχωριστή συνάντηση διαφορετικών μουσικών κόσμων: της τραγουδοποιίας του Νίκου Πορτοκάλογλου με στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και το ροκ και το μπλουζ, με τον ήχο της δικής του μπάντας, καθώς και του συμφωνικού ήχου της ορχήστρας που αντιπροσωπεύει την κλασική Δυτική παράδοση. Κεντρικός πυλώνας της παράστασης, η συνάντηση μουσικών όλων των γενεών επί σκηνής. Από τη γενιά του ’80, που ανήκει ο τραγουδοποιός, μέχρι τις γενιές του μέλλοντος, που εκπροσωπούν τα μέλη της Χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας. Τραγουδούν μαζί του ο Βύρων Τσουράπης, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Γιώργος Περρής.
Παρασκευή 29/3 και Σάββατο 30/3, στις 21:00
Εισιτήρια: 12€-65€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Magic De Spell feat. Ιάκωβος Πατεράκης στο Κύτταρο

Οι Magic De Spell επιστρέφουν στο Κύτταρο. Οι αποσκευές τους είναι γεμάτες με όλα τα αγαπημένα και εμβληματικά τραγούδια τους, αλλά και συνεργασίες – έκπληξη, πρωτότυπες εκτελέσεις και δύο νέες κυκλοφορίες με ιδιαίτερο παρασκήνιο. Παρέα με τον βιρτουόζο κρητικό λυράρη Ιάκωβο Πατεράκη θα παρουσιάσουν το single «Σαν Φύγουν οι Ψυχές» με τα δυο ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψαν μαζί, ενώ θα δώσουν και μια άλλη «Magic» διάσταση σε γνωστά τραγούδια τους. Μήτσος Φου και Αντώνης Μεϊμάρης, από τους Κοινούς Θνητούς, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους δυναμική και να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό και απρόσμενο μείγμα.
Παρασκευή 29/3, 21:30
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com
Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 και Αχαρνών.

Dimos Dimitriadis – Art Of The Trio: Songs In στο Half Note Jazz Club

Το μουσικό τρίο του Δήμου Δημητριάδη, έρχεται στο Half Note Jazz Club, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, για ένα μουσικό ταξίδι από το μακρύ ευρωπαϊκό και μεσογειακό παρελθόν στις νέες συνθέσεις του δημιουργού. Ο Δήμος Δημητριάδης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τα έργα του Dream Modes και Jazz in Revolution. Τραγούδια με υποβλητικό και κινηματογραφικό χαρακτήρα θα μεταμορφωθούν σε πρωτότυπες ρυθμικές και αυτοσχεδιαστικές μορφές της σύγχρονης τζαζ από ένα τρίο μουσικών με ιδιαίτερους χαρακτήρες και διεθνές καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Μαζί του επί σκηνής οι μοναδικοί Λευτέρης Κορδής στο πιάνο και Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο.
Παρασκευή 29/3, 22:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Μουσική – Ποίηση ΙΙ: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τη δεύτερη συναυλία του κύκλου Μουσική – Ποίηση στις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής. Η σχέση ποίησης και μουσικής ήταν ανέκαθεν στενή και ζωτικής σημασίας και για τις δύο μορφές τέχνης. Η ποίηση αναζητά το ατέρμονο συναισθηματικό βάθος της μουσικής και η μουσική την ευκρίνεια των νοημάτων και του λόγου της ποίησης. Σπουδαία ποιήματα γίνονται σπουδαία μουσική και τέτοιες ευτυχείς συνυπάρξεις των δύο τεχνών θα παρουσιαστούν στη συναυλία υπό τη διεύθυνση του πολυσχιδούς αρχιμουσικού Λέβι Χάμερ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα των Λίνας Τόνια, Γιώργου Κουμεντάκη, Κλωντ Ντεμπυσύ, Μποχουσλάβ Μαρτινού. Συντελεστές: Κόρα Καρβούνη, απαγγελία. Αφροδίτη Πατουλίδου, υψίφωνος. Λένια Ζαφειροπούλου, υψίφωνος. Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο. Απόστολος Παληός, πιάνο.
Παρασκευή 29/3, 20:30
Εισιτήρια: 8€ – 25€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

Εκθέσεις

Η Γοητεία του Μέτρου: Ένα αφιέρωμα στο έργο των Λάμπρου Ορφανού και Έλλης Μουρέλου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Αριστερά: Λάμπρος Ορφανός, Τοπίο Καισαριανή, λάδι σε μουσαμά. Δεξιά: Έλλη Μουρέλου Ορφανού, Κόκορας, ψηφιδωτό

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από τις 29 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, την έκθεση «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη Μουρέλου Ορφανού: Η Γοητεία του Μέτρου», σε επιμέλεια Κάλλης Πετροχείλου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα. Μέσα από 100 και πλέον έργα ζωγραφικής, σχέδια, ψηφιδωτά και χαρακτικά ο επισκέπτης θα γνωρίσει δύο καλλιτέχνες που έκαναν τέχνη την καθημερινότητά τους. Στο έργο τους καταγράφουν τις οπτικές εμπειρίες και τις προσωπικές εικαστικές εξερευνήσεις τους, δίνοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που εκτείνεται σχεδόν εξήντα χρόνια.
Διάρκεια Έκθεσης:29 Μαρτίου – 26 Μάϊου 2024 | Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 18:00.
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 19:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00.
Εισιτήρια: Ελεύθερη Είσοδος.
Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, κτίριο Β, Μεταξουργείο. Τ. +30 21 0323 1841.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε: Αναζητώντας το Ξηρόμερο στη Βενετία…12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b