MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Ο Αργύρης Ξάφης σ’ έναν καταιγιστικό μονόλογο στο Θέατρο Θησείον

Ο Αργύρης Ξάφης πρωταγωνιστεί στον καταιγιστικό μονόλογο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» ερμηνεύοντας και αποκαλύπτοντας όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες γύρω από το νεκρό σώμα ενός έφηβου αγοριού. Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί το έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα και με σύμμαχο τη μοναδική ερμηνεία του Αργύρη Ξάφη, το μετουσιώνει σε ένα συγκλονιστικά αιχμηρό tour-de-force που πραγματεύεται την καταστροφή της ομορφιάς και τα βάθη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και επιθυμίας.
Παραστάσεις:  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 18€ Γενική είσοδος, 15€ μειωμένο. Προπώληση: more.com
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ: 21 0325 5444

Μήδειας υλικό, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Bios

Το θέατρο του Μύλλερ βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο της μεγάλης επικαιρότητας των νεκρών που αριθμεί ο Πολιτισμός μας. Το «Μήδειας Υλικό» είναι ένα κείμενο που έχει παρασταθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί πρωτίστως ως μανιφέστο των εξεγερμένων, αδικημένων γυναικών, στο πλαίσιο των μεταγραφών της αρχαίας τραγωδίας. Σύμβολο της εξέγερσης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποικιοκρατικής εξουσίας και πατριαρχίας. Η ιδέα της προδοσίας είναι κυρίαρχη σε ολόκληρο το έργο. Το δίπτυχο προδοσία και επανάσταση είναι η απάντηση του συγγραφέα στα μεγάλα πολιτικά και ηθικά ζητήματα της εποχής του που συναντιούνται με τα σημερινά. *Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντριαν Φρίλινγκ.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 18€, μειωμένο: 14€, ατέλειες: 12€. Προπώληση: more.com
Bios Main Stage, Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα http://pireos84.bios.gr/ Πληροφορίες και τηλ. κρατήσεων: 2103425335

Mummenschanz: Το διασημότερο θέατρο μιμικής και παντομίμας έρχεται στο Θέατρο Παλλάς

Οι  μαγευτικοί Mummenschanz από την Ελβετία,  με χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό επετειακό υπερθέαμα με τίτλο «50 χρόνια» στις 22 και 23 Μαρτίου στο Πάλλας. Για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης τους, η Floriana Frassetto –η ποιήτρια της σιωπής– μας μεταφέρει στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων ετών, με θρυλικούς χαρακτήρες, όπως οι μάσκες από πηλό και τα πρόσωπα από χαρτί υγείας, τους ευαίσθητους, γεμάτους αέρα Γίγαντες, το πλάσμα Pipe και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα, που ζωντανεύουν οι πέντε ερμηνευτές του θιάσου.
Παραστάσεις:  Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30.
Εισιτήρια: Από 25€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Παναγόπουλος: Η αδικία με ξεπερνάει, δεν μπορώ να μην αναλάβω δράση12.09.2018

Συναυλίες

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ύστερα από έναν χρόνο γεμάτο ετερόκλητες καλλιτεχνικές προτάσεις και σημαντικές διακρίσεις, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει και αυτή την Άνοιξη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, για τέσσερις μόνο παραστάσεις. Η ίδια λέει: «Δέκα χρόνια αναζητώ την Άνοιξη στο Σταυρό του Νότου. Βουτώ στην ασωτία που απαιτεί η Τέχνη για να ενηλικιωθεί, επιστρέφω όμως κάθε χρόνο στο σπίτι μου, για να διηγηθώ όλα όσα είδα, ένιωσα και γνώρισα στα καθημερινά μου μουσικά ταξίδια, με μια βαθιά και αστείρευτη ανάγκη να υποσχεθώ πως η αγάπη θα ‘ρθει και φέτος. Έχοντας ως τελευταίες στάσεις τη συνάντηση μου με το μουσικό σύμπαν του Θάνου Μικρούτσικου και τις ηλεκτρικές δονήσεις του project “Palming up”, η επιστροφή στον Σταυρό του Νότου είναι το οικογενειακό τραπέζι, όπου όλοι συν-τρεφόμαστε με τραγούδια που μας ζητούν να στραφούμε στην φωτεινή πλευρά του εαυτού μας, τραγούδια διαφορετικών δεκαετιών, γλώσσας και ύφους με κοινό παρονομαστή την πίστη στην απανταχού ομορφιά».
Παρασκευή 22 & 29 Μαρτίου 5 & 12 Απριλίου, 21:30
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com.
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, Τηλ. κρατήσεων: 2109226975.

Κινηματογραφικά Ντουέτα-Μέρος Δεύτερο: Μιρέλα Πάχου και Αδάμ Τσαρούχης στο Half Note

Λίγους μήνες μετά τις sold out βραδιές, η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης συναντιούνται ξανά στη σκηνή του Half Note Jazz Club και παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με ακόμα περισσότερα κομμάτια από την ανεξάντλητη δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής. Τα «Κινηματογραφικά Ντουέτα- Μέρος Δεύτερο» παρουσιάζονται την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου. Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης θα μας θυμίσουν αγαπημένα τραγούδια και μουσικές από εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, για δύο μελωδικές βραδιές γεμάτες συγκίνηση και νοσταλγία του παλιού σινεμά.
Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, 22:30.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Ηalf Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεπές στο ανοιξιάτικο ραντεβού του12.09.2018

Εκθέσεις

«Κήπος σωματιδίων»: Από το CERN στο Μέγαρο Μουσικής ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος

Αξιοποιώντας ένα πλούσιο αρχειακό και βιωματικό υλικό από την παραμονή του, το 2015, στο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής CERN της Γενεύης, ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος παρουσιάζει την έκθεση «Κήπος σωματιδίων» από την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του annexM, σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση. Μεγάλες γλυπτικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ενότητες σχεδίων σε χειροποίητο χαρτί φτιαγμένο στο Νεπάλ από ένα είδος δάφνης, συμμετοχική περφόρμανς, ηχότοπος και προβολή βίντεο περιλαμβάνονται στην έκθεση, που φιλοξενείται στον εναλλακτικό εκθεσιακό χώρο της Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου Μουσικής. Όλα τα έργα αποτελούν νέες παραγωγές, και οι θεματικές τους βασίζονται στο υλικό που συνέλεξε ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια του ερευνητικού residency στο CERN: φωτογραφίες και βίντεο, σημειωματάρια, καταγραφές μαθημάτων, προσωπικές ξεναγήσεις σε πειράματα και συνεντεύξεις με επιστήμονες από όλο τον κόσμο…
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Μαρτίου – 30 Ιουνίου 2024.
Είσοδος: 5 €, μειωμένο 3 €
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή/Κυριακή: 12:00 – 20:00. Πέμπτη: 13:00 – 21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Κήπος σωματιδίων»: Από το CERN στο Μέγαρο Μουσικής ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b