MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Το TikTok «πωλείται» – Θέλει όμως κανείς να το αγοράσει;

Η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί την πώληση του TikTok, εάν η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. Πόσο πιθανή είναι όμως μία πώληση και τι προκλήσεις επιφυλάσσει;

Monopoli Team

Πωλείται μία από τις πιο πετυχημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως με ένα δισεκατομμύριο χρήστες από 140 χώρες.

Σε κάποιον με φιλοδοξίες και χρήματα, κάτι τέτοιο ακούγεται ως μία πολύ καλή ευκαιρία. Όμως το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok δεν είναι απλώς μία εφαρμογή με μικρής διάρκειας βίντεο. Αντιθέτως, είναι μία πλατφόρμα-φαινόμενο, η οποία άλλαξε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ορισμένοι ανησυχούν πως η πλατφόρμα αποτελεί ενδεχομένως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – αλλά και το γενικότερο αίσθημα που επικρατεί απέναντι στην Κίνα. Εξ ου και το Κογκρέσο κινείται ταχέως για να πιέσει περισσότερο την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTo TikTok λέει ότι τα Brazilian nuts δρουν κατά της ακμής – Το πιστεύουμε;12.09.2018

Το αμερικανικό Κογκρέσο ασκεί πίεση

Για την αμερικανική κυβέρνηση το TikTok είναι κάτι περισσότερο από μία μορφή διασκέδασης – αποτελεί και πλατφόρμα ενημέρωσης που μπορεί να αξιοποιηθεί για προπαγανδιστικούς λόγους. Για δεκαετίες υπήρχαν περιορισμοί στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης (όπως ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών) από αλλοδαπούς ιδιώτες. Και έτσι φαίνεται  λογική η θέσπιση αντίστοιχων περιορισμών για το TikTok.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b