MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Καφενείο Το Επέκεινα, του Μιχάλη Σπέγγου στο Από Μηχανής Θέατρο

Η θεατρική ομάδα «Γέφυρα», για τη θεατρική σεζόν 2023 – 2024, έχει συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της, το έργο «Καφενείο Το επέκεινα» του Μιχάλη Σπέγγου σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά. Η ζωή ενός ορεινού χωριού στη μέση του πουθενά, ταράσσεται ξαφνικά όταν ξεσπά αναπόφευκτη βία. Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα. Ο τόπος σφίγγει τους πρωταγωνιστές σαν μέγγενη. Δημιουργεί αδιέξοδα. Ερωτικά, κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, λένε. *Παίζουν: Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γιώργος Ζώης, Μάνθος Καλαντζής, Κώστας Καραμουσάλης, Μαργαρίτα Σάββα.
Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00. 

Εισιτήρια: 16 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό, 5 ευρώ ατέλειες-άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο – 2105232097

Καταποντισμός, του Βασίλη Βηλαρά στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Κατίνα Παξινού (ΡΕΞ)

Τα πρόσωπα της παράστασης «Καταποντισμός» επισκέπτονται την gay Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και μεταφέρουν τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αγωνίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εκείνης της περιόδου, όπως τις αποτύπωσαν τα ίδια, σε πρώτο πρόσωπο, μέσα από τις επιστολές που έστελναν στο επαναστατικό περιοδικό Αμφί, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσιο λόγο στην Ελλάδα για την queer εμπειρία. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Βηλαράς, μετά τις παραστάσεις «Λοιμός» και «Σεισμός», υπογράφει το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που γιορτάζει τη ζωή και την ταυτότητα έξω από την ετεροκανονικότητα και την πατριαρχική νόρμα, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που εμπεριέχει ακόμα και σήμερα αυτή η μη συμμόρφωση. *Παίζουν: Dolly Vara, Βασίλης Βηλαράς, Kristof, Ανδρέας Teddy Λαζαράκος, Niko Rupllem.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή| 21:00.
Εισιτήρια: 5€-13€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Κατίνα Παξινού (ΡΕΞ), Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Τηλ: 210 3301881 – 210 3305074

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο Ρόζενκρατζ και ο Γκίλντερστερν είναι νεκροί» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων12.09.2018

Συναυλίες

Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει…: Σημαντικοί μουσικοί-συνθέτες στο θέατρο Άλσος

“Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει” τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη για δύο συναυλίες την Πέμπτη 21 και 28 Μαρτίου 2024, στο θέατρο Άλσος. Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής μας σημαντικούς νέους Έλληνες συνθέτες που ο ίδιος ξεχωρίζει και στους οποίους αναγνωρίζει ποιότητα και ταλέντα πολύτιμα και αναγκαία να έρθουν στο φως και να γίνουν ευρέως γνωστά.Η αρχή γίνεται φέτος με τους τέσσερις μουσικούς-συνθέτες Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη. Και οι τέσσερις είναι χρόνια μουσικοί συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου με μεγάλες σημαντικές συνεργασίες, σπουδές, δισκογραφία και βραβεύσεις και ο καθένας είναι βιρτουόζος στον τομέα του: Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης στην κιθάρα και το λάουτο, ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και πολλά παραδοσιακά όργανα και ο Βασίλης Δρογκάρης στο ακορντεόν.
Πέμπτη 21/3 και 28/3, 21:00
Εισιτήρια: Πλατεία 30 ευρώ | Β’ Ζώνη – Πλατεία 25 ευρώ | Γ’ Ζώνη – Εξώστης Τραπέζια 20 ευρώ | Δ’ Ζώνη – Εξώστης θέσεις 20 ευρώ | Εξώστης (θέσεις Π.Ο.) 15 ευρώ | Ζώνη ορθίων – με απλό ποτό 10 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλ.: 210-8227471 & 210-8831487.

Όλες του κόσμου οι φωνές: Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιάννης Μπελώνης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο  Όλες του κόσμου οι φωνές, θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 20.30. Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.) μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφεύσουν το κοινό στη συναυλία της 21ης Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης και συμβολικό ορόσημο της κατίσχυσης του φωτός έναντι του σκότους.
Πέμπτη 21/3, 20:30
Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: €12, €15, Φοιτητικό: €10. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: +30 213 0885700.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λεπύρ γράφει μουσική για όσους χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα – κι εμείς “πάθαμε έρωτα”12.09.2018

Εκθέσεις

Ο Πάνος Χαραλάμπους δημιουργεί τη δική του εικαστική Αμβρακία

Ηχητικά γλυπτά, επιτοίχια έργα και βίντεο, το καθένα και ένα επεισόδιο μιας μη γραμμικής αναδρομής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ξηρόμερο Ακαρνανίας, συγκροτούν την ατομική έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους με τίτλο «Amvrakia.Mia», που παρουσιάζεται από την Πέμπτη 21 Μαρτίου στη Citronne Gallery στην Αθήνα. Πρόκειται για μια εγκατάσταση «όπου η Αμβρακία αναδύεται μέσα από μια σειρά ολωσδιόλου λησμονημένων ημερών», όπως σημειώνει ο Πάνος Χαραλάμπους. Σε αυτήν συγκεντρώνονται οι κύριες προβληματικές που διέπουν το βιωματικό, ερευνητικό έργο του καλλιτέχνη και συγκεφαλαιώνονται στοιχεία της δουλειάς του στα οποία διακρίνονται επιδράσεις από τις ανθρωπιστικές σπουδές, κυρίως από την κοινωνική ανθρωπολογία, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, τη μουσική καθώς επίσης απόηχοι από την Αrte Povera και την τέχνη αρχείου.
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Μαρτίου έως 11 Μαΐου 2024 | Εγκαίνια: Πέμπτη 21/3 στις 19:00 – 22:00.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 11:00 – 16:00
Citronne Gallery, Πατριάρχου Ιωακείμ 19 (4ος όροφος ), Αθήνα, Ελλάδα. Τηλ: 2107235226. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πάνος Χαραλάμπους δημιουργεί τη δική του εικαστική Αμβρακία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b