MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 20 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Karol Jarek
Monopoli Team

Θέατρο

Ονειρόδραμα, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο Εθνικό Θέατρο

Το «Ονειρόδραμα», το πιο προσωπικό και αινιγματικό έργο του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, παρουσιάζεται, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Ένα παράξενο τοπίο. Ένας πύργος ξεπροβάλλει ανάμεσα από λουλούδια και όσο περνά ο χρόνος γίνεται μεγαλύτερος. Μια γυναίκα πλέκει μια κουβέρτα από αστέρια. Ένα κεφάλι ξεπροβάλλει από έναν τοίχο. Αντικείμενα που αλλάζουν ιδιότητες. Πρόσωπα που χωρίζονται, διπλασιάζονται, πολλαπλασιάζονται, εξαφανίζονται, στερεοποιούνται, θολώνουν, ξεκαθαρίζουν… Εικόνες από παιδικό όνειρο ή από ένα παράδοξο ποιητικό παραμύθι γεμάτο απόκοσμες ιστορίες που αφηγείται κάποιος/α ηλικιωμένος/η… Ίσως, τελικά, να είναι μόνο ένα σκηνικό όνειρο, ένα Ονειρόδραμα (1901) σαν αυτό που συνέθεσε ο Άουγκουστ Στρίντμπεργκ και παρουσιάζεται στο Εθνικό. *Παίζουν:  Αλίκη Αλεξανδράκη, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή, Θανάσης Δόβρης, Βασίλης Καραμπούλας, Ράνια Κελαϊδίτη κ.α.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30.
Εισιτήρια: Από 5€ έως 25€. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Ταμεία Εισιτηρίων 210 5288170 – 171 (Τετάρτη – Κυριακή: 9.30-21.00). Ε: [email protected] | https://www.n-t.gr/

The Last Five Years, του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το δημοφιλές και βραβευμένο μιούζικαλ The Last Five Years, σε κείμενο, μουσική και στίχους του σπουδαίου Αμερικανού συνθέτη Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν, ένα από τα δημοφιλέστερα οφ-Μπρόντγουεϊ μιούζικαλ, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, από τις 20 Μαρτίου και για εννέα μοναδικές παραστάσεις έως τις 31 Μαρτίου 2024. Το The Last Five Years φέρνει επί σκηνής μια νεοϋορκέζικη ιστορία ενός ασυνήθιστου έρωτα, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσικοθεατρική εμπειρία. Ένα έντονα συναισθηματικό και προσωπικό μιούζικαλ δωματίου με θέμα δύο εικοσάρηδες Νεοϋορκέζους που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα στη διάρκεια μιας περιόδου πέντε χρόνων, το The Last Five Years χαρακτηρίζεται από την αντισυμβατική δομή του, όπου η Κάθυ αφηγείται την ιστορία αντίστροφα, ενώ ο Τζέιμι αφηγείται την ιστορία σε ευθεία χρονολογική σειρά. Οι χρονικότητες των δυο ηρώων συναντιούνται μόνο μία φορά, στον γάμο τους. *Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος. Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου. Παίζουν: Βάσια Ζαχαροπούλου (Κάθυ), Πάρις Παρασκευάδης (Τζέιμι).
Παραστάσεις: 20, 22, 23, 24, 26, 27, 29, 30, 31 Μαρ 2024 | Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30).
Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: €15, €20. Φοιτητικό, παιδικό: €10.
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: +30 213 0885700.

Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου, του Χριστόφορου Χριστοφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, την Τετάρτη 20, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, τη νέα θεατρική παραγωγή «Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου» σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή. Μεσοπόλεμος, άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο έλληνας αρχιμουσικός Δημήτρης Μητρόπουλος συναντά στη Νέα Υόρκη την Άλμα Μάλερ, χήρα του αυστριακού συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ, για να της ζητήσει την άδεια να διευθύνει μια συμφωνία του συνθέτη, άγνωστη ακόμη στο κοινό. Παράλληλα, ο Κλάους Μαν, γιος του συγγραφέα Τόμας Μαν, αναζητά τα ίχνη του πατέρα του σ’ ένα ξενοδοχείο στις Κάννες, όπου ο τελευταίος συνήθιζε να συχνάζει. Ένας μυστηριώδης γκρουμ, ο οποίος γνώριζε τον διάσημο συγγραφέα, δίνει στον Κλάους πληροφορίες που τον εξωθούν στα άκρα. Οι τέσσερις βασικοί χαρακτήρες του έργου συναντιούνται στην Καλιφόρνια, όπου ζουν αυτοεξόριστοι, μακριά από τα προβλήματα που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ευρώπη. *Παίζουν: Νικόλας Παπαγιάννης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις.
Παραστάσεις:  Τετάρτη 20, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.
Εισιτήρια: 12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 20 €. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ευσταθία Τσαπαρέλη – ηθοποιός12.09.2018

Συναυλίες

Τα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού: Η δεύτερη συναυλία – αφιέρωμα στο Μέγαρο

Με τη δεύτερη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Μαρτίου (8:30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το μουσικό δίπτυχο που εστιάζει σε συνθέσεις για φωνή του κορυφαίου έλληνα δημιουργού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της μακράς καλλιτεχνικής του πορείας, έχει γράψει πάνω από 100 τραγούδια, ένα εντυπωσιακό σε όγκο και βαρύτητα corpus, σε ποίηση Ελύτη και Σολωμού, Σαπφώς και Αρχίλοχου, Εμπειρίκου και Λόρκα. Στη δεύτερη συναυλία η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης, διακεκριμένοι μουσικοί και μόνιμοι συνεργάτες του συνθέτη εδώ και χρόνια, ερμηνεύουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τους κύκλους τραγουδιών: Δέκα και μία νύχτες, Δέκα εικόνες και ένα κορίτσι και Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς.
Τετάρτη 20/3, 20:30
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) , 12 € , 18 €. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Αλέξανδρος Δράκος Quartet και Νεφέλη Φασούλη στο Half Note

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και μαζί με το κουαρτέτο του “συνομιλούν” με Έλληνες ποιητές, για μία μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο Half Note Jazz Club. Η ποιητική ανθολογία διατρέχει πολλούς και διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς, καθώς η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με αυτήν του μεσοπολέμου αλλά και τη σύγχρονη ποίηση. Οι συνθέσεις του Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον λόγο και την ποίηση, όπως φαίνεται στις τρεις προσωπικές του δουλειές. Με κεντρικό άξονα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό, η μουσική του κουαρτέτου με την ευγενική συμμετοχή της Νεφέλης Φασούλη, καταργεί τις φόρμες και υιοθετεί στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που επεκτείνεται έξω από τα όρια της τζαζ.
Τετάρτη 20/3, στις 21:30.
Εισιτήρια: θέση σε τραπέζι γενική Είσοδος – Κανονικό 15€, εξώστης θέση σε τραπέζι 15€, μπαρ ορθίων γενική Είσοδος – Κανονικό 12€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Patti Smith στη Στέγη: H ποιήτρια που έχει τη δύναμη12.09.2018

Εκθέσεις

Μαριλένα Αραβαντινού: Η πρώτη γυναίκα σκηνογράφος σε μια αναδρομική έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην πρώτη ελληνίδα σκηνογράφο και το έργο της, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος τιμά την Μαριλένα Αραβαντινού (1927-2019), παρουσιάζοντας στο χώρο του Αίθριου του 4ου ορόφου αντιπροσωπευτικά δείγματα του σκηνογραφικού αλλά και του ζωγραφικού της έργου, σε μια έκθεση που επιμελήθηκαν οι ιστορικοί της τέχνης Σπύρος Μοσχονάς και Κωνσταντίνα Ντακόλια.
Διάρκεια Έκθεσης: 19.03.24 – 31.05.2024
Ωράριο: 09:30–20:00
Ελεύθερη Είσοδος
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. | Πληροφορίες: https://www.nlg.gr/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαριλένα Αραβαντινού: Η πρώτη γυναίκα σκηνογράφος σε μια αναδρομική έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b