MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 19 Μαρτίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Jane, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση «Jane», με αφορμή την Τζέην Έυρ της Σαρλότ Μπροντέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Θησείον, σε σκηνοθεσία-κείμενο Κατερίνας Μαυρογεώργη. Μεγαλωμένη χωρίς αγάπη από την σκληρή θεία της, η Τζέην κλείνεται τελικά σε ένα οικοτροφείο όπου θα βιώσει περαιτέρω φρίκη. Ως ενήλικη απόφοιτος του σχολείου βρίσκει μια θέση γκουβερνάντας στον Πύργο του Θόρνφιλντ. Ακολουθεί ένας μοιραίος, ρομαντικός έρωτας με τον εργοδότη της, τον κύριο Ρότσεστερ. Όμως τον Πύργο στοιχειώνει μια γυναικεία φωνή που κάθε τόσο σπέρνει φωτιές, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Σε μια κρίσιμη στιγμή το μυστικό της απόκοσμης αυτής ύπαρξης αποκαλύπτεται. Ο κόσμος που γνώριζε ως τότε η Τζέην καταρρέει και η ίδια καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Στην παράσταση, η δημιουργική ομάδα του έργου εμπνέεται από την εμβληματική φιγούρα της Σαρλότ Μπροντέ και της ηρωίδας της, Τζέην. Αποπειράται να εξερευνήσει εκ νέου την βικτωριανή αυτή ιστορία υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Παίζουν: Νάνσυ Σιδέρη, Δημήτρης Δρόσος, Βίκυ Κυριακουλάκου.
Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
18€ Γενική είσοδος, 15€ Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ, 12€ Ομαδικό (>=10 άτομα)
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

2. The Big Game, της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο Αλκμήνη

Το «The Big Game» της Λείας Βιτάλη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο Αλκμήνη. Η χώρα βρίσκεται στα γρανάζια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της κατάρρευσης των παραδοσιακών αξιών και του διεθνούς πολιτικού marketing, το οποίο με την υπόσχεση ενός εύκολου κέρδους εξαγοράζει συνειδήσεις και διαμορφώνει την κοινή γνώμη για τα θέματα που εκάστοτε την ενδιαφέρουν. Τέσσερα άτομα συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό τηλεπαιχνίδι που διοργανώνει η διεθνής Royal Bank, διεκδικώντας λυσσαλέα το δελεαστικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μιχάλης, η Ρένα, η Λιάνα και ο Μπίλλυ, τέσσερα άτομα με διαφορετικές φιλοδοξίες και κίνητρα, θα πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ιδιαίτερες ερωτήσεις. «Ποια είναι η γνώμη σας για μία ενδεχόμενη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια;» είναι μία από τις ερωτήσεις κρίσεως στην οποία πρέπει να απαντήσουν οι παίκτες ξεπουλώντας έτσι τη συνείδησή τους προκειμένου να γίνουν αρεστοί και εν τέλει νικητές. Θα ξεπεράσουν τα όρια της ηθικής φτάνοντας στα άκρα με σκοπό την νίκη; Ένα έργο σύγχρονων ηθικών προβληματισμών πού ανιχνεύει τα όρια της ανθρώπινης σκληρότητας και τις αντοχές μας σε αυτήν. Παίζουν: Μαρία Θωμά, Νικόλας Πανταζής, Χρήστος Παρδάλης, Ειρήνη Στεριανού
Κάθε Τρίτη στις 21:15
Κανονικό 14€, μειωμένο 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες, +65)
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

Μουσική

3. “Janoska style goes symphonic”: Οι Janoska συμπράττουν με την ΚΟΑ στο Θέατρο Παλλάς

Οι αδερφοί Janoska μαζί με τον Julius Darvas έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για το μοναδικό ερμηνευτικό τους στυλ. Με δάνεια από διαφορετικά μουσικά είδη αλλά και σεβασμό προς τα μεγάλα κλασικά έργα, το Σύνολο δε δημιουργεί απλές συνθέσεις αλλά “ζώσα μουσική”, όπως λένε οι ίδιοι, την οποία “βιώνουν” οι ακροατές. Απόψε, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, οι Janoska συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Θέατρο Παλλάς, δίνοντας στο ξεχωριστό τους στυλ συμφωνικές διαστάσεις. Στο πρόγραμμα, κλασικά αριστουργήματα των Μότσαρτ, Πιατσόλα και Μπαχ, αλλά και…Πωλ Μακκάρτνεϋ.
Τρίτη 19/3 στις 20:30
60€, 50€, 40€, 35€, 25 €, 15 € και 12€ (εκπτωτικά)
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

4. Σίλια Κατραλή και 3,14 στον Σταυρό του Νότου Club

Η Σίλια Κατραλή και οι 3,14 ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για μία μοναδική συναυλιακή απόπειρα να μας διηγηθούν παράξενες ιστορίες ποικίλης μαύρης ύλης, με τη συνοδεία ενός beat που κρατάει για πάντα. Μαζί τους επί σκηνής οι Ελευθερία Λαναρή και Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου που με τα τραγούδια τους, την κιθάρα και τα κρουστά τους και με μία πληθώρα διασκευών θα μας ταξιδέψουν μαγικά εκτός τόπου και χρόνου.
Τρίτη 19/3 στις 21:00
13€
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος 

Εκθέσεις

5. «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά»: Μία σπάνια συλλογή στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), συνεργάζεται με την εικαστικό Μαιρηλί Χαραμή και παρουσιάζει, ενόψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, την έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μία σπάνια συλλογή από πενήντα περίπου ιστορικά πανιά με συμβολικές προεκτάσεις, που σημάδεψαν σημαντικές στιγμές στον Ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι τον Γενάρη του 1822, όταν και καθιερώθηκε από τη Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, η ενιαία Ελληνική γαλανόλευκη σημαία με τον Σταυρό. Ο επισκέπτης της έκθεσης καλείται να δει από κοντά αυτή τη μεγάλη ποικιλία από εμβληματικά πανιά που είτε συναντά μεμονωμένα σε διάφορα μουσεία της Ελλάδας και λόγω ιστορικότητας απαγορεύεται να μετακινηθούν, είτε γνωρίζει μέσα από γραπτές αναφορές, είτε πλάθει με τη φαντασία του μέσα από μύθους.
Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b