MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, αποκριάτικα πάρτι: Η ατζέντα μας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Αναστασία Γιαννάκη
Monopoli Team

1. Η γυναίκα της Ζάκυθος, του Διονυσίου Σολωμού στο Studio new star art cinema

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Διονυσίου Σολωμού, «Η γυναίκα της Ζάκυθος», για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο STUDIO new star art cinema. Το έργο γράφτηκε με αφορμή το συναίσθημα φόβου και δειλίας που κυρίεψε τον Σολωμό, όταν είδε μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, να εξυβρίζει με μανία τις γυναίκες που έχουν έρθει από το πολιορκημένο Μεσολόγγι, ζητώντας βοήθεια για τους έγκλειστους. Το ότι δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες, προκάλεσε στον Ποιητή ενοχή και έγινε η αιτία να θέλει να κατανοήσει τη δύναμη αυτής της Γυναίκας, θεωρώντας την ενσάρκωση του «Κακού». Παίζει η Κατερίνα Γκατζόγια.
Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 20:00
12-20 ευρώ

STUDIO new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα

2. Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;, του Γιώργου Νικολαΐδη στο H.ug

«Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;», μια performance με θέμα τις αναπαραστάσεις της αρρενωπότητας στη ζωή μας, παρουσιάζεται, στο H.ug (Human Underground), σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και κείμενο του Γιώργου Νικολαΐδη. Η performance της Life After Death Theatre Company σε συνεργασία με την Gender Alliance Initiative και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού επιχειρεί να θέσει ερωτήματα για το τι είναι αυτό που μας κάνει αγόρια, άντρες, αρρενωπότητες. Επαναπροσδιορίζοντας όρους, συμπεριφορές και μοτίβα που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας, συνειδητά ή ασύνειδα, και ορίζουν τις ζωές μας.
Κάθε Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00, από τις 16 Μαρτίου
 10-15 ευρώ
H.ug (Human Underground), Μελιταίων 14, Πετράλωνα

3. Jane, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Θέατρο Θησείον

Φωτογραφία: Αναστασία Γιαννάκη

Η παράσταση «Jane», με αφορμή την Τζέην Έυρ της Σαρλότ Μπροντέ, παρουσιάζεται, από τις 18 Μαρτίου 2024, στο Θέατρο Θησείον, σε σκηνοθεσία-κείμενο Κατερίνας Μαυρογεώργη.Στην παράσταση Jane, η δημιουργική ομάδα του έργου εμπνέεται από την εμβληματική φιγούρα της Σαρλότ Μπροντέ και της ηρωίδας της, Τζέην. Αποπειράται να εξερευνήσει εκ νέου την βικτωριανή αυτή ιστορία υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Γιατί είναι σχεδόν θαύμα που το βιβλίο της Σαρλότ Μπροντέ έζησε τελικά ως τις μέρες μας; Πώς μια αιχμάλωτη δύναμη μετατρέπεται σε ρουφήχτρα; Πώς μία ακυρωμένη ψυχή μεταμορφώνεται σε στοιχειό, που όμως υφαίνει επίμονα την πλοκή της ιστορίας; Ποια είναι η μοίρα του άντρα και γιατί είναι ό,τι χειρότερο εφευρεύθηκε ποτέ; Γιατί επιβιβάστηκε και η Pj Harvey σε αυτήν την παράσταση;
Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 18 Μαρτίου
12-18 ευρώ
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζαμάλες: Το έθιμο που σε οδηγεί στα Ιωάννινα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας12.09.2018

4.Οι Swingin’ Cats στο πιο 90’s αποκριάτικο party στο Gazarte

Είναι η γυμναστική το φόρτε σας; Είστε από εκείνους που οι καλύτεροί τους φίλοι είναι τα βάρη και οι διατάσεις; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σας έχουμε το πρόγραμμα γυμναστικής που σας ταιριάζει! Οι The Swingin’ Cats έρχονται την Κυριακή 17 Μαρτίου με party mood και ξέφρενες swing και rock n’ roll μελωδίες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την τελευταία μέρα της Αποκριάς.
Κυριακή στις 21:30
Από 9 ευρώ
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου12.09.2018

5. Ο Γιάννης Πάριος στο Παλλάς

Ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός έρχεται, στο Θέατρο Παλλάς, για μια σειρά συναυλιών αφιερωμένων στον έρωτα και την αγάπη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μας περιμένει να τραγουδήσουμε μαζί του τα πιο διαχρονικά, ερωτικά τραγούδια της δικογραφίας του. Να ταξιδέψουμε, να ερωτευτούμε, να ονειρευτούμε και να νοσταλγήσουμε.
Παρασκευή 15/3 και Σάββατο 16/3. | Ώρα: 21:00.
Εισιτήρια: Ζ Ζώνη: 15€, Ε Ζώνη: 25€, Δ Ζώνη: 35€, Γ Ζώνη: 45€, Β Ζώνη: 55€, Α Ζώνη: 65€, VIP: 80€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα 105 64

6. Ο Ορφέας Περίδης στη Σφίγγα

Ο Ορφέας Περίδης, ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του, που εδώ και τριανταπέντε χρόνια μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές έντονων συναισθημάτων, έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στη Σφίγγα. Μαζί του επί σκηνής μια από τις πιο ανερχόμενες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού η Σουσάνα Τρυφιάτη που θα μας τραγουδήσει καινούρια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση που εμπεριέχονται στο νέο album του Ορφέα Περίδη με γενικό τίτλο «Πάλι για σένα» καθώς και κάποια από τα παλιά και αγαπημένα. Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που καταφέρνει να κινείται με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση, ο Περίδης καταφέρνει να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές την διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό.
Σάββατο 16/03 στις 22:00
Από 13€
Σφίγγα, Κιάφας & Ζωοδόχου Πηγής 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου12.09.2018

7. Ο Δώρος Δημοσθένους τραγουδά Beatles στο Half Note

Ο εκρηκτικός και πάντα ξεχωριστός ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους είναι πάνω απ’ όλα ένας ολοκληρωμένος και δυναμικός performer. Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, στην επιστροφή του αυτή στην σκηνή του Half Note Jazz Club, ετοιμάζει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο μυθικό συγκρότημα των Beatles και των κομματιών τους, που όλοι αγαπήσαμε.
Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 22:30
από 15 ευρώ
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

8. Η Ευρυδίκη και οι Μπλε στον Σταυρό του Νότου

Αμέσως μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η Ευρυδίκη και οι Μπλε έρχονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Σταυρό του Νότου, με σκοπό να μας χαρίσουν και πάλι μοναδικές βραδιές με ποτό, μουσική, ιδιαίτερες μελωδικές εκτελέσεις γεμάτες συναισθήματα και έντονους ρυθμούς με χορευτική διάθεση, που μας θυμίζουν πόσο μας λείπουν οι όμορφες στιγμές
Σάββατο 16/03 στις 21:00
Είσοδος: 15€
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

9. Μιχάλης Ρακιντζής και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Μιχάλης Ρακιντζής και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, για πρώτη φορά μαζί, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί της ποπ ξεκινούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, μια σειρά από εμφανίσεις, δημιουργώντας το απόλυτο anti-aging μουσικό πάρτι, με όχημα τις δεκάδες επιτυχίες τους που ξεκινούν από τη δεκαετία του 80 και φτάνουν στην εποχή μας. Ένα ακατάπαυστο σερί από χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια, που έχουν σημαδέψει τις ζωές όλων μας. Τραγούδια που μπήκαν στις κασέτες και στα πικάπ της εφηβείας μας, κομμάτια που έρχονται από το soundtrack της ζωής μας.
Σάββατο 16/03 στις 22:30
Από 15 ευρώ
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

10. 40+ξαναΒγαίνω… με τον Θανάση Αλευρά στο Vox

Ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο και τόσο αγαπημένο μουσικοσατυρικό πρόγραμμά του στο VOX. Μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε (Νοέμβριος του 2022), κέρδισε σπουδαίες κριτικές και έγινε sold out επί 3 μήνες.
Δευτέρα 18/03 στις 21:00
από  13€
VOX, Ιερά Οδός 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζαμάλες: Το έθιμο που σε οδηγεί στα Ιωάννινα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b