MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Brit Awards 2024: Η Raye έσπασε ρεκόρ – Dua Lipa και Kylie Minogue έκλεψαν τις εντυπώσεις

Η Raye έγραψε ιστορία στα Brit Awards, κερδίζοντας έξι βραβεία – ξεπερνώντας ρεκόρ των Blur, Adele και Harry Styles.

Photo source: @Brits/Instagram
Monopoli Team

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Raye έγραψε ιστορία στα Brit Awards, κερδίζοντας τα έξι από τα επτά βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια – ξεπερνώντας το ρεκόρ των Blur, της Adele και του Harry Styles οι οποίοι κατείχαν τέσσερις νίκες σε μία μόνο τελετή – ενώ είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο καλύτερου στιχουργού της χρονιάς.

Παραλαμβάνοντας τα βραβεία της ξυπόλητη -έτσι όπως ερμήνευσε και την μεγαλύτερη επιτυχία της – δήλωσε: “Η καλλιτέχνις που ήμουν πριν από τρία χρόνια δεν θα πίστευε ότι έχω τον έλεγχο – είμαι το αφεντικό του εαυτού μου” ανέφερε η Βρετανίδα, που είχε αποκαλύψει ότι επί σειρά ετών, η δισκογραφική της εταιρεία δεν της επέτρεπε να κυκλοφορήσει τα τραγούδια της – τα οποία έγιναν τελικά τεράστιες επιτυχίες, όταν τελικά απαλλάχθηκε από το συμβόλαιο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Blondie μέχρι Paramore: 10+1 συγκροτήματα με γυναίκες στο «τιμόνι» που αξίζει να ακούσεις12.09.2018

Τότε η μουσικός αποφάσισε να τα κυκλοφορήσει μόνη της και το τραγούδι της Escapism έγινε viral στο TikTok και στη συνέχεια νούμερο ένα.Σειρά είχαν τα hits Cigarette, Second και Welcome to the Winter.

Η Raye, φανερά έκπληκτη και συγκλονισμένη από τις νίκες της, πήρε μαζί της στη σκηνή τη γιαγιά της Agatha για το έκτο της βραβείο, το άλμπουμ της χρονιάς.

View this post on Instagram

A post shared by The BRIT Awards (@brits)

“Το μόνο που ήθελα πάντα να γίνω ήταν καλλιτέχνης και τώρα είμαι καλλιτέχνης με ένα άλμπουμ της χρονιάς. Σας ευχαριστώ πολύ, αυτό είναι πάρα πολύ – έλα γιαγιά, πάμε”.

Η Raye ζήτησε επίσης από τη μουσική βιομηχανία να “δώσει στους τραγουδοποιούς τα δικαιώματα του έργου τους”, λέγοντας: “Αυτό σημαίνει ότι αν τα τραγούδια κερδίζουν μεγάλα κέρδη, κερδίζουν και οι συνθέτες – παρακαλώ επιτρέψτε να συμβεί αυτό”.

Λίγο νωρίτερα, η Kylie Minogue κέρδισε το βραβείο παγκόσμιου ειδώλου.

Η Kylie, η οποία έχει πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ήταν η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που σημείωσε  νούμερο ένα άλμπουμ σε πέντε συνεχόμενες δεκαετίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς παρέλαβε το βραβείο της, δήλωσε ότι θα “κλαίει με λυγμούς με τη Raye”.

“Έχουν περάσει 36 χρόνια και συνεχίζω. Αυτό που με κερδίζει είναι η αγάπη για τη μουσική και η σύνδεση με τους ανθρώπους”, είπε.

“Υπάρχει ένα κομμάτι μου που είναι ακόμα ένα 14χρονο κορίτσι που ονειρεύεται να κάνει μουσική. Ευχαριστώ όλους όσους υπήρξαν μέρος του ταξιδιού μου, έχετε την καρδιά μου για πάντα και για πάντα”.

Στη συνέχεια ανέβηκε σε ένα τεράστιο βάθρο και τραγούδησε ένα medley από τις επιτυχίες της.

View this post on Instagram

A post shared by The BRIT Awards (@brits)

Η Dua Lipa ήταν επίσης από τις μεγάλες νικήτριες της βραδιάς, κερδίζοντας το βραβείο Καλύτερου Pop. Ανεβαίνοντας στη σκηνή, για να παραλάβει το βραβείο της, ευχαρίστησε τους θαυμαστές της που “μου έδωσαν αυτή τη  αίσθηση αυτοπεποίθησης ότι μπορώ να κάνω τα πάντα”.

Ευχαρίστησε επίσης τον πατέρα και μάνατζέρ της, Dukagjin Lipa, προσθέτοντας: “Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορούμε να το κάνουμε αυτό μαζί”.

Λίγο νωρίτερα, η Dua Lipa ξεσήκωσε το κοινό με την εκρηκτική της εμφάνιση, ερμηνεύοντας το νέο της τραγούδι “Training Season”.

Καλύτερη διεθνής καλλιτέχνης αναδείχθηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός SZA, η οποία κατάφερε να νικήσει αστέρια όπως η Taylor Swift.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGrammy 2024: Η Taylor Swift γράφει ιστορία – Οι νικητές και τα highlights της λαμπερής βραδιάς12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz